Brood War 1.08 Çok Şey Değiştirecek

0
sundance
Hala sabahlara kadar Starcraft`mı oynuyorsunuz ? `Aradan bir on yıl daha geçse bile bu oyun eskimez`diyenlerden misiniz ?

O zaman sıkı durun BroodWar 1.08 patch geliyor
Hem de inanılmaz özelliklerle... Daha sonra izlenebilen oyun kayıtları, oyun sırasında sesli chat ve daha birsürü şey
BroodWar 1.08

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce Blizzard 1.08 patchini çıkartacağını açıklamıştı. Bu arada Diablo II çıktı, onun 5 tane patchi çıktı fakat hiçbir haber yoktu 1.08'den
Ta ki geçenlerde bir BattleNet oyuncusu, tesadüf eseri, normalde olmayan bir BattleNet serverına girene kadar. Sözkonusu serverda BroodWar 1.08'in betası denenmekteydi. Bir anda server Starcraft`çıların akınına uğradı tabi ki. Beta Patch alındı ve Internet üzerinde dağıtılmaya başlandı.

Peki ne gibi yenilikler var bu patch de ?
Herşeyden önce bu bir patchden çok başlı başına bir modifikasyon. Zira özellikler, standart denge ayarlarından çok farklı

Herşeyden önce oyunları artık replay edebileceğiz!!! Bu gerçekten inanılmaz bir özellik. Düşünsenize, oynanmış bir oyunu, tekrar tekrar oynayıp nerede hata yaptığınızı bulabileceksiniz. Hem de replay dosyaları yaklaşık 200-300K uzunluğunda, efsane oyunlarınızı arşivleyebileceğiniz gibi :))

Bir başka çarpıcı yenilik de Direct X tabanlı olarak oyunu içi VoiceChat. Öyle ki 33,600 modem hattı üzerinden bile yeteri kadar iyi bir ses kalitesi elde etmek mümkün. Düşünsenize, karşılıklı konuşarak oynanan bir Team Melee.

Başka bir değişiklik ise oyun tarzı olarak Top vs Bottom denen yeni bir tarz. Buna göre iki takım oluşturuluyor oyuna girmeden önce, ve oyuna girildiği anda takım oyuncularının hiçbir ekstra ayar yapmaları gerekmiyor. İşin ilginç yanı artık bilgisayar oyuncuları da sizin takımınızın üyesi olabiliyorlar.

Böyle fantastik yenilikler bir yana, oyunun dengesinde bir değişiklik var mı ? diye merak edenleri duyuyor gibi oluyorum.

Açıkcası bissürü değişiklik var ama bunlara `Denge`ye yönelik değişiklikler demeye dilim varmıyor.

Bir kere 1.04'ten itibaren her adımda biraz daha güçlendirilen Terran`lar bu sefer acaip güçlenmişler.

Protoss ve özellikle Zerg`ler resmen darbe yemişler. Zaten Terran oynamak daha rahatken, bütün ırkların rushları engellenmişken, hala Marine rush yapılabiliyor (hem de hemşirelerle güçlendirilmiş halde) Scince Veasel hem protos`a hem zerg`e zarar verebiliyor, 8 kişilik bir oyunda kime nükleer atıldığını anlamak neredeyse imkansız. Bütün bunlara rağmen Zerg`ler ve Protoss`lar zayıflatılıyor.

Herneyse, bekleyelim ve görelim acaba nasıl olacak bu yeni patch. Tahmini çıkış tarihi Şubat sonu.
BroodWar 1.08

İlgili Yazılar

Gariban Oyun Severin Dostu PCZONE

mambo

Bilgisayarla içiçe olupta oyun oynamayı sevmeyen yoktur herhalde. İçinde bulunduğumuz kriz ortamı da malum olduğu için insan her beğendiği oyunu alıp oynayamıyor.Bunun için ben artık demo indirmeye başladım tabi bu girişimimdeki önemli etkenlerden biride (paranın dışında) DSL ile bağlanıyor olmam sanırım. Geçen aradim taradım en geniş demo arşivine pczone'da rastladım. F1 Championship diye bi demo indirdim fazla başarılı bir oyun değil, demo olduğu için bütün pilotlarla da yarışamıyosunuz ama en azından hız efekti iyi, kendinizi kaptırıp virajda spin atmamanız çok zor bir ihtimal...
Benim asıl aradığım demo Medal of Honor idi ama bulamadım. O demoya ulaşabileceğim bir adres biliyorsanız bana yollarsanız sevinirim.
Tüm oyunculara başarılar..

Fabrika'dan Halka! Zararına Satışlar Başladı!

parsifal

iSuppli firmasının yaptığı incelemeye göre, Xbox 360'ların içinde kullanılan parçaların fiyatların toplamı 525 USD iken piyasa satış fiyatı 299 USD.

Arabalar için geçerli olan "parça parça satılınca daha çok para etmesi" Xbox 360'lar içinde mi geçerli acaba?

Call To Power 2: Açık Kaynak Kod

mentat

Activision firmasi, Civilization'ın devamı niteliğindeki oyunu "Call to Power 2"nin kaynak kodlarını açtı.

Hemen ilgili linki verelim:
Apolyton Grubu

8 Mb'lik bir dosya şeklinde indirilebiliyormuş (denemedim). Kod derlenemiyor, çünkü içinden başka bir şirkete lisanslı ses kütüphanesi çıkarılmış durumda. Ayrıca Activision kodun tüm dokümantasyonunu da dağıtıma açmadan önce silmiş, açıklamaya göre, dokümantasyonun içinde küfürülü falan sözler olabileceği ve bunun da şirketi ileride zor duruma sokabileceğiymis, ne ayıp...

Mekansız

FZ

"Mekansız 3 boyutlu FPS oyunudur (Half-Life,Max Payne,Delta Force...vd. gibi). Halen geliştirilme aşamasındadır, ancak yakın zamanda (en azından 2002 içinde) bitmesi planlanmaktadır," diyor sitenin ve oyunun geliştiricisi Emre Evren. Bakalım bizi nasıl bir oyun bekliyor. Demoyu deneyenler yorumlarını buraya ya da doğrudan programcıya iletebilirler ;-)

Oyun için hazırlanmış müziği epey tuttuğumu belirtmemde fayda var (bunu ayrıca MP3 olarak çekip dinleyebilirsiniz.)

Céidot Umaykut Oyununun Kaynak Kodlarını Halka Açtı

anonim

Céidot Oyun Stüdyosu bir süredir internet üzerinden yayınladığı Umaykut isimli online browser oyununun tüm kaynak kodlarını öğrenme amaçlı olarak halka açtı. Bu kodları ticari olmayan her türlü projede kullanmak böylelikle serbest oldu. Umuyoruz ki bu açılım henüz emekleme aşamasında olan oyun geliştirme sektörüne yararlı olur.

Umaykut, internet üzerinden binlerce kişi ile aynı anda oynanabilen bir çevrim içi strateji oyunudur. Oyun türk tarihini konu alır ve hiçbir ek yazılım yüklemesi gerektirmeksizin sadece browser aracılığı ile oynanabilir.

Projede istemci tarafı Adobe Flash teknolojisi (ActionScript 3), sunucu kısmı ise Java + MINA + MySql gibi teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Projenin google code sayfası: http://umaykut.googlecode.com