Céidot Umaykut Oyununun Kaynak Kodlarını Halka Açtı

0
anonim

Céidot Oyun Stüdyosu bir süredir internet üzerinden yayınladığı Umaykut isimli online browser oyununun tüm kaynak kodlarını öğrenme amaçlı olarak halka açtı. Bu kodları ticari olmayan her türlü projede kullanmak böylelikle serbest oldu. Umuyoruz ki bu açılım henüz emekleme aşamasında olan oyun geliştirme sektörüne yararlı olur.

Umaykut, internet üzerinden binlerce kişi ile aynı anda oynanabilen bir çevrim içi strateji oyunudur. Oyun türk tarihini konu alır ve hiçbir ek yazılım yüklemesi gerektirmeksizin sadece browser aracılığı ile oynanabilir.

Projede istemci tarafı Adobe Flash teknolojisi (ActionScript 3), sunucu kısmı ise Java + MINA + MySql gibi teknolojiler kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Projenin google code sayfası: http://umaykut.googlecode.com

Görüşler

0
muhuk
Harika bir haber! Umaykut oyunundan haberim yoktu, fakat benzerlerinden daha gelişmiş (masaüstü oyunlara daha yakın) gibi görünüyor. Üye olup denemek şart oldu şimdi.
0
muhuk
Kayıt oldum ama oyuna giremedim. (Debian, FF 3.0.6, Flash 9)
0
anonim
Tam olarak sorun nedir? Biraz daha detaylı açıklayabilir misiniz?
0
muhuk
Oyuna girmek istediğimde; pop-up pencere açılıyor, içinde Flash bileşeni var fakat sanıyorum yüklenmiyor. Yani siyah ekran olarak kalıyor, sadece sağ tıkladığımda Flash menüsü çalışıyor.
0
ykpikacu
Merhaba, oyunun kurulumunu yapabilen varmı? Nasıl Kurucağız?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Doom 3 bitti!

sundance

Wolfenstein, Doom ve Quake serilerini yaratan efsane oyun firması idsoftware Doom 3'ün çalışmalarının bittiğini ve kutulama işlemine geçildiğini bir basın duyurusu ile açıkladı.

3Ağustos 00:01'den itibaren dağıtım kanallarına ulaştırılacak olan oyunun resmi çıkış tarihi olarak 5 Ağustos belirtiliyor. Muhtemelen Linux versionu da aynı zamanlarda downloada açılacak olan Doom 3'ü kısa sürede edinip çalışmaya başlamakta yarar var. (Tabi eğer Ağustos başında QuakeCon'da yapılacak olan $150,000 ödüllü Doom3 turnuvası ilginizi çekiyorsa :)

Biz ise hala ve inatla Hail To The King Baby! diyoruz.

4. Bağımsız Oyunlar Festivali

redogre

4. Bağımsız Oyunlar Festivali San Jose, Kaliforniya'da 19-23 Mart arası yapılıyor. Özellikle web sitesinde çok ilginç oyun başlıkları var. Öğrenci oyunları bölümünde ki birkaç çalışma takdire değer.

Finale kalan öğrenciler bilet ve masrafları karşılanarak konuk ediliyor. Keşke bizde de öğrencileri destekleyen böyle bir organizasyon olsa...

Half Life 2 belirsizliğe gömüldü

bahadirkandemir

Half-Life 2’nin piyasaya sürüm tarihi belirsizliğini koruyor. İnternet siteleri oyunun satış tarihi için çeşitli tarihler verirken, oyunun yazılımcısı Vivendi önce Noel Arifesi olarak açıkladığı lansman tarihini 2004 yılında belirsiz bir tarihe erteledi.

Biraz bulmaca çözelim: Trisoli

FZ

Frank Buss kendisine yeni yıl hediyesi olarak verilen tahtadan bulmaca ile bir süre kafayı yedikten sonra favori araçları olan Flash, POV-Ray ve Common Lisp'i alıp Trisoli oyun sayfasını yapmış ve oyunu çözen Common Lisp kodunu (alternatif kodlarla birlikte) sunmuş. Çılgın ve imkansız bir oyunla boğuşmak isteyenler için birebir.

Özgür Yazılımseverlere Özgür Oyun Platformu

gismo

Özgür oyun platformu özgürlüğüne düşkün olanları bekliyor. MSN gaming zone benzeri çeşitli oyunları online oyuncularla oynayabileceğiniz bir platform