Bir programcı ve vicdanı: Jani 'sniper' Taskinen ZEND'den istifa etti

0
FZ

Görüşler

0
Tarık
Cesaretini kutlarım. Demekki dünyada bu olaylara karşı bir tavır havası esmeye başladı.
0
anonim
bu olayı ilk olarak 2-3 gün önce aşağıdaki IRC log'u ile öğrendim. Bana oldukça ilginç gelmişti aynen aktarıyorum....
"_sniper_" is Jani Taskinen.
_sniper_: hehehehe..
_sniper_: all other members of the UN security council wanted to condemn Israel for attacking the UN post but USA (freedom and democracy) vetoed it....Israel says the resolution was fair.
_sniper_: hell yeah..
_sniper_: NUKE ISRAEL!
_sniper_: I'm so full of that fucking country..
Shai-Tan: indeed
_sniper_: Eye for an eye..I'll kill one Israel officer for one of ours, is that fair?
_sniper_: I bet I'll be hanged for that.
_sniper_: They kill one of my brother-in-arms-for-peace..I think I'm entitled to kill one of their nazis.
_sniper_: Hezbollah, where can I enlist?
_sniper_: FYI: I don't care at all what anybody thinks about me. I'm going to be openly anti-Israel from now on. This was the last straw for me. Fuck you jews.
_sniper_: I will also quit this project. As long as it's backed by some Israel company, I don't want to have anything to do with it.
_sniper_: Good bye.
-- _sniper_ (~jani@a88-112-115-63.elisa-laajakaista.fi) has left #php.pecl
0
ttk
İnsanlık cesarete ve gerektiğinde haklı tepkisini gösterebilenlere ne kadar da muhtaç.
BM binasının bombalanması ve arkasından gelişenler (öncesi ve sonrasında olan onca katliamı saymıyorum) en hafifinden "zulüm ile abad olunmaz" dedirtecek cinstendi.
BM binasının göz göre göre vurulması ve arkasından sergilenen arsızlık ise işe tüy dikti.

Bir millet vatansızlıktan şikayet ediyor, eline bir toprak parçası geçiriyor ve şimdiye kadar neden vatansız olduğunu bütün dünyaya ilgili ilgisiz herkese isbata girişiyor.
Sonunda dünya, "sen buna layıkmışsın" deyip eski hallerine geri dönmeleri için gerekeni yapacak bu gidişle, adalet insanın mayasında vardır, korku ancak bir zamana kadar gerekenin yapılmasına mani olabilir.
0
robertosmix
Havelsan Israil'den yazılım işi alabilmek için ne kadar da hevesli oysa. Ders olsun kimilerine.
0
SHiBuMiGo
Bu da yazılım dünyasındaki ırkçılık olsa gerek.
0
FZ
Daha iyi bilen biri beni düzeltir hatam varsa, sanırım Jean Genet idi "yahu sen Filistinlileri destekliyorsun da yani onların inancı iktidar olsa seni yaşatmazlar burada" tepkisine cevaben "olabilir lakin şu anda ezilen onlar ve ben vicdanen ezilenin yanında yer almak durumundayım, gün gelir de onlar iktidar sahibi olur ve şimdi İsrail'in yaptığı gibi terör ve baskı uygularlarsa o zaman da onların karşısında cephe alırım" diyen.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi: Eskişehir

101

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek bilgisayar mühendisliği ve bilişim öğrencilerine yönelik Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) 12-15 Nisan tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Daha önce İzmir Ekonomi Üniversitesinde yapılacağı duyurulmuştu fakat çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle şu an ki kongre adresi Eskişehir.

E-Devlet İçinde İneklerin Yeri

mambo

Artık ineklerimizde bir kimlik numarasına sahip hemde internetteler e-devlet içindeler.Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın yaptığı uygulama ile ineklerde aynı bizim gibi Kimlik mernis no'suna sahip hemde 12 haneli burdan ineğinizin kesilip kesilmediğine, sağlık durumuna bakabilirsiniz. İneği olanlara :) İlgili Haber

ZümrüdüFramework

lifesdkver0_1

Java 5.0 vs C# 2.0 gibi tartışmalar alemde yapıla dursun; programlama dillerinin parlayan yeni çocuğu, Japonya'nın gururu Ruby'nin 1.8.2 preview2 sürümü ay başında duyuruldu.

Bundan öte ilgi çekici olan, tamamen Ruby ile yazılmış ilk web framework'ün duyurulması. Rails, MVC'deki her harfe düşen işi karşılayan bir framework. Kurulumu - ayarları kolay, kullanımı kolay. Proje yönetim aracı BaseCamp ve Wiki klonu Instiki bu frameworkün ilk ürünleri.

İstenilen her yapının herhangi bir programlama dilinde hazırlanması mümkün hale gelmişken bu işin sonu nereye varacak?
Sun piyasadan çekilse Java'ya ne olurdu?
C#'a ihtiyacımız var mı?
Perl rahiplerinin gizli amacı ne?
Diller arası savaş, her akşam ekranınızda. Israrla izleyiniz...

Internet Radyoları kapanma tehlikesiyle karşıkarşıya!

conan

U.S. Copyright Office, "Copyright Arbitration Royalty Panel" (CARP) önerilerine gore, 21 Mayis'ta internetten yayın yapan radyolardan ücret alınması şeklindeki bir yasayı görüşüp karara bağlayacak. Eğer bu karar ücret alınma yönünde olursa bir çok net radyo kapanacak gibi gözüküyor. saveInternetRadio.org adresinde bu duruma karşı bir kampanya başlatılmış durumda. Aynı sitede yapılan bir hesaba göre ise saatte 15 şarkı çalan ve bir dinleyicisi olan bir radyonun yıllık ödemesi gereken ücret 184$ ($.0014 x 15 x 24 x 365 = $184). 100 dinleyici ile bu rakam 18.400$a çıkıyor. Bu ücret de bir çok radyonun sesini kesmeye yeterli gibi gözüküyor. \r\r \r\r

Sesimizi duyurmak ve de karşı çıkmak istiyorsak http://www.saveinternetradio.org/ adresinden kampanyaya katılabiliriz.

Bu Internet Adam Olmaz

sundance

Evet Word`u açıp Q33NY yazıp, sonra da bunu Windings fontu ile görürseniz bir komployu farkedeceksiniz zira bu ikiz kulelere çarpan uçaklardan bir tanesinin uçuş nosu. Dahası NYC yazıp bunu Windings ve Webdings fontları ile gösterdiğinizde daha fazla bilgi edineceksiniz. Allahaşkına pes, hiç sıkılmıyorlar mı bu zırvalıkları yollamaya, bunlara inanmaya. Herneyse iyi ki Urban Legens Reference diye bir site var bu tür zırvalıklara geçit vermeyen. Gidin işin aslını, dünya üzerinde Q33NY diye bir uçuş nosu olmadığını ve bu yalanın (NYC) 1992 yılında ortaya çıktığını, dahası Microsoft`un bu konuda bir genelge bile yayınlamış olduğunu göreceksiniz.

Not: Dahası ekranın genç ve tombul ;) ana haber bülteni sunucularımızdan birisi TV`de söz konusu kerameti izah etmiş :))