Bilgisayar Dilleri Kıyaslaması

0
FZ
The Great Computer Language Shootout şimdiye dek gördüğüm en detaylı programlama dilleri kıyaslaması!

Siteye girdiğinizde 30 programlama dilinin, 25 farklı test (benchmark) üzerinden değerlendirildiğini görebilirsiniz. Ancak bu muazzam site basit bir kıyaslamanın ötesinde işlevsellik sunuyor.
Ackermann Fonksiyonu'ndan tutun da klasik "Hello World" programına dek pek çok test için programlama dillerinin zorlandığı sistemde temel olarak programların verilen işi ne kadar sürede ve hafızada yaptıkları ölçülmüş ancak bununla yetinilmemiş. Tüm programların kaynak koduna ulaşabildiğiniz gibi isterseniz belli bir test için sadece belli programla dillerini grafiksel olarak da kıyaslayabiliyorsunuz (süre ve hafıza bakımından).

MLDonkey isimli eDonkey istemcisini geliştirmek için kullanılmış OCAML ve Blender isimli 3-D tasarım, modelleme ve animasyon yazılımını geliştirmek için kullanılmış Python dillerini de bu kıyaslamada görmek güzel.

"Hangi programlama dili?" sorusunu soranlara hararetle tavsiye ediyorum (gitsinler de kafaları iyice karışsın diye :-P

Görüşler

0
tongucyumruk
Ben mi görmedim yoksa gerçekten listede pascal yokmuydu?
0
FZ
Sanırım bazı şeyleri yeniden düşünmekte fayda var ;-)
0
conan
Bir programin hizini belirleyen sey algoritmadir. Algoritmani saglam tut, geri kalanini diller zaten uc asagi bes yukari halleder ;)
0
FZ
Peki ya veri yapıları? ;-)

'Show your flowcharts and conceal your tables and I will be mystifed. Show your tables and your flowcharts will be obvious.' Frederick P. Brooks, The Mythical Man-Month
0
Necrodome
Burda da programlama dillerine gore i$ imkanlari var.
0
FZ
Perl ile takılırken fantastik bir konuya daha el atan FZ bugünkü öğle yemeğinde Chris Stephenson hoca ile muhabbetinden sonra (ki muhabbete butch adlı meşhur FM editörü de iştirak etmektedir) gidip SICP (Structure and Interpretation of Computer Programs) isimli (Mor Kitap) kitabı alır ve kendi kendine du bakalım şu fonksiyonel programlama dilleri deyip durdukları nane de neymiş acep diye düşünür. (Düşünüp düşünüp çok fazla bir şey üretemeyen adam profiline doğru hızla kaymakta olan FZ'ye yakın çevresi pek de iyi gözle bakmamaktadır :).
0
FZ
The tao that can be tar(1)ed
is not the entire Tao.
The path that can be specified
is not the Full Path.

We declare the names
of all variables and functions.
Yet the Tao has no type specifier.

Dynamically binding, you realize the magic.
Statically binding, you see only the hierarchy.

Yet magic and hierarchy
arise from the same source,
and this source has a null pointer.

Reference the NULL within NULL,
it is the gateway to all wizardry.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Browser hafıza kullanımı karşılaştırması

conan

Bu sabah surf halindeyken phoenix'imin kaç tane tab açabileceğini denemek istedikten sonra aklıma browserların hafıza kullanım karşılaştırmasını yapmak geldi. Elimde olan iki browserda genelde gezindiğim 17 sayfayı aynı anda açarak Task manager vasıtasıyla hafıza kullanım oranlarını karşılaştırmaya çalıştım. İşte sonuçlar.

GraphViz'in MS Windows Paketi Güncellendi

FZ

Çizge çizmek ve envai türden çizge (graf) düzenlemesi için en güçlü yazılımlardan biri olan GraphViz'in MS Windows için yeni paketi çıktı.

Kılavuz: Türkçe imla denetleyicisi

m1a2

Haberi önce linux.org.tr`de okudum ve hemen kaynak sayfaya zıpladım. Kılavuz, Linux ortamında çalışan bir Türkçe imlâ denetleyicisi. İşte nicedir görmek istediğim türden bir proje :) Umarım sayıları artar. Haberi hiçbir test yapmadan yazıyorum (arka plânda download devam ediyor), çünkü Türkçe`nin kendine has problemleriyle uğraşmaya yönelik her teşebbüs kutsaldır ve (Sabancı üniversitesinde çalışan ?) proje geliştiricilerini de kutluyorum ;)

TÜRKİYE yarı finalde! En büyük TÜRKİYE!! (Kendi PDF`ini Kendin Yap)

SHiBuMi

Yazının başlığı "Kendi PDF'ini Kendin Yap" olacaktı ama bu coşku içersinde bu başlığı atmak ayıp olurdu :) Çok büyük bir başarı, herkese kutlu olsun.

Herhangi bir uygulamayla hazırladığınız dokümanları, resimleri, sunumları, elektronik tabloları ve yazıcı çıktısı alınabilecek hemen her türlü nesneyi yine bu uygulama içinden ücretsiz ve Türkçe olarak PDF’e dönüştürebilmek ilginizi çeker mi? Çekiyorsa bu yazıyı okumaya devam edin.

Haiku OS R1 Alfa 1 duyuruldu

madanadam

Openbeos'un devamı olan ve BeOS işletim sistemini geliştirmek amaçlı kurulan Haiku işletim sisteminin ilk resmi sürümü duyuruldu.