Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi Sempozyumu

0
meddah
Türk Standardları Enstitüsü ve Türkiye Bilişim Derneği'nin işbirliği ile 6-7 Mart 2007 tarihlerinde "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi " ile ilgili yaşanan gelişmelerin paylaşılması, sorunların konunun uzmanlarının katıldığı ortak bir platformda tartışılması ve bilgi alışverişinde bulunulması düşüncesiyle kamu , özel sektör ve akademik ilgili tüm tarafların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır.
Sempozyumun ilk gününde; bilgi güvenliği uygulamalarının ulusal ve uluslararası standardları ile ilgili ayrıntılar verilecek, bilgi güvenliği konusu denetim boyutu ile ele alınacak, Bilgi Güvenliği Yönetimi (ISM-Information Security Management) ve Ortak Kriterler (CC-Common Criteria) kavramları ile mevcut yasal düzenlemeler konuşulacaktır.

Sempozyumun ikinci gününde ise yazılım Kalitesi kavramları, uluslararası kabul görmüş model standardlar (SPICE, CMMI ve CobiT), ülkemizin önde gelen Bilişim Organizasyonu yöneticilerinin ve akademisyenlerinin katılacağı bir panel ve iki çalıştay kapsamında detaylı bir şekilde ele alınacaktır.

Türkiye'de bilgi güvenliği ve yazılım kalitesinin sağlanması ve geliştirilmesi yönünde görüşlerin ve yeni gelişmelerin masaya yatırılacağı sempozyuma katılımınızı bekliyor, iyi çalışmalar diliyoruz.

Türk Standardlar Enstitüsü
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Not: Sempozyumla ilgili her türlü bilgi ve elektronik kayıt için buraya başvurabilirsiniz. Katılım ücretsizdir ve sempozyumun sonunda katılım sertifikası verilecektir. Katılım sayısı sınırlı olacağından (350 kişi) önceden elektronik kayıt yaptırılması gereklidir. Kayıt için son başvuru tarihi 23 Şubat 2007'dir.

Görüşler

0
selam
Sempozyumun yapılacağı yer Ankara öyle değil mi?
0
Yns_
Websitesinin Firefox üzerindeki görüntüsü beğenmedim, Türk standartları Enstitüsünün sitesi pek standart olmamış gibi.
0
bm
Programa baktim, acilis konusmasini yapan isim tanidik geldi. Biraz arayinca nereden tanidik oldugunu anladim: bu TBD baskani baska bir konusma daha yapmisti. Turkiye'ye bir 'yeni nesil' bir DNS sisteminin getirilmesi hakkinda. O proje fevkalade basarili olmus olmali ki TSE 'guvenlik' konusunda isbirligi yapmis bu kurumla. Biz bunu burada konusmustuk . Elbette ben yanilmisim. Hakikaten adi gecen kuruluslar (ozellikle ismi zikredilen su kurulus) 'standart' gibi birseye 'imza' atmis. O zaman haberi gecerken kullandigim mustehzi ton hususunda fevkalade pismanim, 'karma'min dusurulmesini arz ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uygulamalı CMMI / eXtreme Programming Eğitimi

FZ

Geçen yıl Antalya’da gerçekleştirdiğimiz "Uygulamalı CMMI / XP Yaz Kampını" bu yıl yoğun istek üzerine İstanbul ve Ankara’da tekrarlıyoruz.

16, 17, 18, 19 Haziran – Boğaziçi Üniversitesi – İstanbul
22, 23, 24, 25 Haziran – Bilkent Üniversitesi - Ankara

Eğitim 4 (dört) günlüktür.

1 Kişi katılım ücreti – 450 YTL – Öğle yemekleri ve ara ikramlar dahildir.

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

anonim

15 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, birçok uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

Linux Semineri : Tekno-Wall Internet Duvarı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü bir linux semineri düzenliyor. Teknowall, Internet kaynaklarının paylaşıldığı bir proxy (windows domain destekli) , temel firewall gereksinimlerinin karşılandığı bir güvenlik duvarıdır. Teknowall, bir Türk Özgür Yazılım projesidir. Seminerde Teknowall'ın özellikleri, kurulumu ve web arayüzü anlatılacaktır. Ayrıca proje hakkında da bilgiler verilecektir. -Ayrıntılı Bilgi-

Penguenler Türkiye´yi dolaşmaya devam ediyor

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği çeşitli şehirlerde seminerler düzenlemeye devam ediyor. Penguenler 14-15-16 Nisan'da Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, 21-22 Nisan'da Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi'nde, 7-8 Mayıs'ta Gaziantep'te Gaziantep Üniversitesi'nde seminerler verecek. Her zaman olduğu gibi seminerler herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Linux Semineri (Ankara) : Linux`ta Oyunlar

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak olan seminerde, linux için geliştirilen çeşitli popüler oyunlar anlatılacak. "Penguenler bile eğlenmek ister". - Detaylı Bilgi -