Penguenler Türkiye´yi dolaşmaya devam ediyor

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği çeşitli şehirlerde seminerler düzenlemeye devam ediyor. Penguenler 14-15-16 Nisan'da Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, 21-22 Nisan'da Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi'nde, 7-8 Mayıs'ta Gaziantep'te Gaziantep Üniversitesi'nde seminerler verecek. Her zaman olduğu gibi seminerler herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Duyuru

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, gelenekselleştirdiği Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin, bu yıl beşincisine ev sahipliği yapıyor. 2003 yılından bu yana düzenlenen etkinliğe, her yıl özgür yazılım dünyasının tanınmış isimleri konuşmacı olarak katılıyor. Etkinliğin bu yılki konukları arasında Ubuntu Topluluk Yöneticisi Jono Bacon ile Özgür Yazılım Vakfı genel danışmanı, Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi'nin kurucusu ve başkanı Eben Moglen'de bulunuyor.

Linux Semineri : QT Programlamaya Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği 16 Nisan Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Linux altında QT kütüphanesi ile programlamaya bir giriş yapılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi -

İstanbul`da düzenli linux seminerleri başlıyor!

dfisek

Ankara`da 2 yılı aşkın bir süredir 15 günde bir yapılan linux seminerleri İnternet Teknolojileri Derneği`nin ev sahipliğinde artık İstanbul`da da yapılacak. Seminerler 21 Eylül Cumartesi günü saat 15.00'te Bilgi Güvenliği Temel Kavramları ile açılıyor. İnternet Teknolojileri Derneği`nin Mecidiyeköy'deki merkezinde yapılacak seminerde, bilgi güvenliği kavramını, amacını ve süreçteki aşamaları anlatılacak. Güvenlik Politikaları, Uygulamaları ve Denetleme mekanizmaları örneklerle açıklanırken Güvenlik Duvarı, Saldırı Tespit Sistemi, Sanal Özel Ağ Sistemi ve Anti-Virüs sistemi gibi güvenlik uygulamalarının kısa mimarilerinden bahsedilecek. - Ayrıntılı bilgi -

Kavramlar Çevrildikçe: Çeviri Düşüncemizi Biçimlendiriyor (Mu?)

FZ

Fikir hareketlerinin, siyasi akımların, bilim-kültür-sanat-edebiyat yapıtlarının, kuramsal-eleştirel görüşlerin toplumdan topluma yayılması, dayandıkları kavramların farklı dillerde ifade bulmasına, o dil ve kültürler tarafından benimsenmesine bağlıdır. İnternet çağının getirdiği iletişim biçimlerinin de toplumlar/kültürlerarası düşünce akışına ve diller arası aktarım sürecine daha önce var olmayan bir hız kattığı düşünülebilir. Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü tarafından düzenlenen bu sempozyum, gittikçe ivme kazanan kültürlerararası etkileşim olgusunun ışığında kavram çevirisini farklı boyutlarıyla ele almayı amaçlamaktadır.

Kavram çevirisiyle akademisyen, çevirmen, editör veya yazar olarak ilgilenen, beşeri bilimler alanından davet ettiğimiz konuşmacılar kendi deneyimleri ve bilimsel araştırmalarına dayanarak aşağıdaki konuları irdeleyeceklerdir:

GNOME Vakfı Başkanı'ndan GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası Semineri

hcg

İstanbul Kültür Üniversitesi Bilişim Kulübü ve Bilişim Platformu, 27 Şubat 2009 Cuma günü Saat: 14:00 da, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü Akıngüç Oditoryumu’ nda GNOME Vakfı Başkanı Behdad Esfahdod’un “GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası” ‘nı anlatacağı bir konuşma organize ediyor.