Avrupa Hareketi 2002

0
FZ
Burada konu ile ilgili çok fazla politik detaya girmeyeceğim, güncel medyayı takip edenlerin zaten gündemindeki en sıcak konulardan biri Avrupa Birliği.

Benim vurgulamak istediğim Avrupa Hareketi 2002 web sitesi. Somut ve önemli bir hedefe yönelik bu site, bu tip bir iş için Internet teknolojilerinin ne kadar güzel kullanabileceğine dair çok güzel bir örnek.

Sitenin tasarımı gayet güzel, sade, içeriği gayet kolay ulaşılabilir, iyi bir şekilde bilgilendirici ve yönlendirici, ayrıca kaydolmak da gayet kolay. Bu bakımdan Internet ya da AB ile ilgilenen herkese bu siteye bir göz atmasını tavsiye ediyorum.

Görüşler

0
anonim
ya bu ab girince ne olacak. bir bilen varmı.
0
anonim
giren girene arkadaşım. nesini anlamadın. adamlar bizden evvel IMF ile anlaş diyip IMF yi soktular şimdi bizimde onlara misilleme olarak birşeyler sokmamız lazım. ama niye kendimizi sokuyoruz onu bende anlamadım.
0
anonim
ağzını hayra aç be adam. es kaza ab ye bir girersek türkiye nin yarısı boşalır. kimse kalmaz memlekette. malum, serbest dolaşım.
0
anonim
bence ab nin aklı varsa türklerden uzak dursun. şayet türkiyeyi ab ye almak gibi bir hata yaparlarsa ikinci türk istilası başlar ki buna yürekleri dayanamaz geberip giderler.
0
anonim
gümrük birliği borusunuda unutmayalım lütfen.
0
anonim
harbiden yaa. bizden evvel girenler ab ye tam üye olduktan sonra hemde bikaç yıl geçtikten sonra gümrük birliğine girdiler. ekonomileri kuvvetlensin diye beklediler. bu arada da tonla para verdiler. bizimse gümrük birliğinden dolayı kaybımızın haddi hesabi yok.
0
anonim
Zaten yönetime 4-5 yılda oy vermekten başka katılamıyorduk. İyice uzaklaşacak yönetim bizden.. Daha üstlerden birileri bizler hakkında kararlar verecek, bizde koyun misali yaşayıp gideceğiz.. (ama faydası var, mesela serbest dolaşım sayesinde kapitalizm karşıtı tüm gösterilere sorunsuz gidilebilecek :) )
0
FZ
Free Software, Open Source hareketleri ve GNU/Linux yazılımları yaygınlaşacak ;-)
0
anonim
Şu anda onlarda türklerden daha mı fazla kullanılıyo sanki (Aalmanya haric)
0
FZ
Almanya bu bakımdan önemli, misal SuSE gibi dünya çapında meşhur olan bir dağıtımları var, bildiğim kadarı ile üniversitelerinde epey yaygınlaştırmış durumdalar ayrıca piyasadaki Linux dergilerine baktığımda en az bir adet İngiliz dergisi olduğunu sanıyorum. Her ne kadar İngiltere AB'nin azıcık dışında düşünülebilse de genel mantalite açısından bakıldığında adamların yazılım konusuna verdikleri önem aşikar ve bu durumda da Türkiye'nin bundan etkilenmemesi düşünülemez, daha doğrusu düşünülmemeli ve olabildiğince etkilenmesi ve hatta etkilemesi için gereken yapılmalı, fena mı olur yani? ;-)
0
izler
AB''ye girecegimizi hayal edenler sanirim ömür boyu hayal edecekler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Bu hangi sınav?

FZ

Sizce aşağıdaki sorular hangi sınavdan alınmıştır?

Masaüstünde bir klasör oluşturmak için aşağıdaki işlem sıralarından hangisi izlenmelidir?
A) Fare Sol Tuş -> Yeni -> Klasör
B) Fare Sol Tuş -> Yeni -> Kısayol
C) Fare Sağ Tuş -> Yeni -> Kısayol
D) Fare Sağ Tuş -> Yeni -> Klasör

CD-Rom 48x Media Yalanı

sundance

Uzun süredir merak ediyordum, bu CD-Writerların yazma hızı nereye gidecek diye. En son 40x çıkınca, fiyatı da makul olunca hemen aldım. Tabi ki ilk iş son hızla cd yazmak. Fakat hayretle gördüm ki 40x cdwriter, 24x cdwriterdan pek de hızlı yazmıyordu. Windows altında Nero ile denedim, Linux altında Xcdroast ile sonuç aynı.

Ne demiş atalarımız, en doğrusu her zaman komut satırıdır bu yüzden en son Linux altında Cd-record ile cd yazmaya kalktım ve hayretle gördüm ki, üstünde 48x yazan cd max 24 hızlı, genelde de 16 hızlı yazıyor. Sanırım yeni nesil CDR mediasının özelliği, siz 40 hızlı yaz deseniz de, media buna izin vermezse, cd yanmıyor, sadece yazma hızını düşürüyor. Ve anladığım kadarıyla piyasada 40`ı boşverin 24 üstü yazılabilen CDR yok.

AB Gerçekten de Yazılım Patentlerini Reddeti Mi?

FZ

AB reddetti demiştik ama son yazılanlara bakılacak olursa durum o kadar net ve belirgin değil:

Yazılımlar gerçekten de patentlenemez mi? Patent kanununda her ne kadar aksi yönde hüküm bulunuyormuş gibi görünse de Türkiye’nin imza attığı Avrupa Patent Sözleşmesi kapsamında alınan Avrupa patentleri incelendiğinde fiili durumun hiç te yazılıp çizildiği gibi olmadığını rahatlıkla görebilirsiniz.

Neden Yazmıyoruz?

conan

Yine araştırıyorum, yine bakınıyorum. Bir iki döküman okumam lazım. Ama her sey İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca, Çinceeeeee YEEETEEERR... Neden anadilimde teknik döküman bulmakta zorlanıyorum? Biz neden yazmıyoruz? Bizim neden mini mini pdf'lerimiz, ps'lerimiz, html bundle'larımız yok? Mesela .NET üzerinde bu kadar konuşup da, bu konuşmalardan çıkardıklarımızı neden bir paperda toplayamıyoruz? Veya neden gördüğüm her Türkçe döküman birşeyleri ayarlamak üzerine sadece? Neden bir şeyleri araştırıp, bir sonuca varıp, bunu Türkçe yayınlayan insan sayısı bu kadar az?

MERNİS Projesinde Hayalkırıklığı

FZ

Herkese bir TC kimlik numarası verilmesini hedefleyen Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) kargaşa yaşandı. İçişleri Bakanlığı'nca verilen TC kimlik numarası ile Maliye Bakanlığı'nca verilen vergi kimlik numarası arasında yüzde 100 uyuşma sağlanması gerekirken, verilerin sadece yüzde 12'sinde uyuşma sağlanabildi.

Tek numara sisteminin, dünyanın en mükemmeli olacağını ifade eden İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Aydoğdu, tam olarak uygulamaya geçildiğinde vatandaşların vergi, sosyal güvenlik, bankacılık işlemlerine tek numarayla ulaşılabileceğini söyledi. MERNİS projesi 1972'de gündeme geldi. Veri tabanı ise Kasım 2002'de oluşturulmaya başlanan proje için bugüne dek 50.000.000 $ harcandı.

Kaynak: Radikal