Ankara Universitesi Linux Seminerleri

0
hcg
Ankara Üniversitesi Fen Fakülteliler Bilişim Topluluğu ve Linux Kullanıcıları Derneği Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle 28-29 Mayıs tarihlerinde A. Ü. Eczacılık Fakültesi'nde Linux seminerleri düzenleniyor.
28 Mayis 2009 Persembe

17:30-18:10 "Linux Nedir?" Doruk Fisek, Linux Kullanicilari Dernegi Baskani

18:20-19:00 "Linux'a Nereden Baslasak?" Mahmut Sedat Erogul, Bilgisayar Yüksek Mühendisi

***

29 Mayis 2009 Cuma

17:30-18:10 "Saglikta Acik Kaynak Kodlu Yazilimlar" Ergin Soysal, Uzman Doktor, A. Ü. Temel Tip Bilimleri / Biyoistatistik ve Tip Bilisimi Anabilim Dali

18:20-19:00 "Ankara Üniversitesi'nde Acik Kaynak Kod Kullanimi" Mehmet Ali Öksüz, A. Ü. Sistem ve Ag Sorumlusu

Katilimlarinizi bekliyoruz.

Yer : A. Ü. Eczacilik Fakültesi Bayer Salonu

Harita : http://tinyurl.com/fenbit-linux09-05

Poster : http://tinyurl.com/fenbit-poster09-05

Iletisim : http://fenbit.ankara.edu.tr

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Knoppix Linux

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü Istanbul'da saat 15:00'de hard diske kurulum gerektirmeden sadece cd üzerinden çalışabilen popüler linux dağıtımı Knoppix'in anlatılacağı bir seminer düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, 1 milyon gibi sembolik bir rakama Knoppix'in son sürümü 3.2 cd'lerine ulaşılabilecek. - Ayrıntılı Bilgi -

Not: Ben sunacam ;) (İmza: Sundance)

Linux Semineri (Ankara) : Linux`ta Masaüstü Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminerde, linux'ta kullanılan çeşitli masaüstü uygulamaları ve masaüstünde linux kullanmanın çeşitli püf noktaları anlatılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

1 Aralık Ankara Penguen Buluşması

penguencg

Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz.

Emre Sokullu'nun Ağzından Silikon Vadisi

yenimo

7 Ekim Pazar günü Genç Girişimciler Kulübü'nde; Hakia'da çalışan, sektörün önde yayın organlarından Read/WriteWeb'in yazarı ve analisti, 60 binden fazla üyesi olan Grou.ps'un kurucusu, Buram Buram Silikon bloğu yazarı Emre Sokullu ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.

Not: Etkinliğe katılım ücretsiz olmakla beraber etkinlik katılım formu'nun doldurulması gerekiyor.

Fonksiyonel Programlamada Tiplerin Rolü

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğretim görevlilerinden Lazslo Nemeth'in "Fonksiyonel Programlamada Tiplerin Rolü" konulu semineri 9 Mart 2004 yani bugün 18:00 -19:00 saatleri arasında Dolapdere´de Z-39 numaralı derslikte gerçekleştirilecek.

Özet: "Tipler programlamanın her noktasında vardır ancak tarihi olarak (hem akademik ortamlarda hem de endüstride) bunların kullanımı ve bunlardan faydalanmak pek vurgulanmamıştır. Bu durum değişebilir.

Küçük ve anlaşılır örneklerle tiplerin bize spesifikasyon, programlama, derleme ve çalıştırma esnasında nasıl yardımcı olabileceğini göstereceğim.

Sunum aşırı teknik olmayacak, temel programlama bilgisi olan kişilerin anlayacağı düzeyde yapılacaktır."