AirTies Modemlerde Yazılım Sorunu Mu Var?

0
FZ
Az önce şöyle bir blog girdisi ile karşılaştım:

Eğer Linux üzerinde pidgin kullanıyorsanız, AirTies modem almayın! Neden mi? Çünkü pidgin kesinlikle GTalk’a bağlanamıyor. Daha önce sırf bu sebeple RT-204 bir modemi çöpe atıp bir Zyxel ile değiştirmiştim. AirTies müşteri hizmetlerine durumu bildirmiş ve kendilerine detaylı bir açıklama yazmıştım. Bugün bir mekan değişikliği yapıp yazlığa geldim ve bir baktım gtalk’a bağlanamıyorum. Sebep yine hatalı bir airties modem. Şimdi bunun da yenisini almak gerekecek. Biraz araştırdım. Birincisi, AirTies modemler, DHCP üzerinden DNS sunucularının IP numarasını alıyor ve sizin bunları değiştirmenize izin vermiyor. Örneğin, TTNET’in DNS sunucusunu değilde başka bir DNS sunucusu kullanmak isterseniz bunu yapamıyorsunuz. İkincisi, bu modemlerin üzerindeki DNS stack, bir şekilde SRV kayıtlarını anlamıyor. GTalk’a bağlanamamasının sebebi de bu.


Benzer problemi yaşayan var mı acaba?

Yazının devamı için kaynak: http://www.aklahizmet.com/2009/05/20/airties-modem-bug/

Görüşler

0
kelebek
AirTies RT-102 sorun yok bağlanabiliyorum.
0
yilmaz
Bende RT-205 var. Modeme dns ne girerseniz girin önce otomatik aldığı dns'lere bakıyor.

G-Talk ile ilgili problem yaşadım fakat problem hatırladığım kadarıyla pidgin'de idi. Sunucu adresini değiştirince bağlanılabiliyordu.

Bu sorunlara ek olarak zaman zaman bağlantı hataları ile karşılaşıyorum.

Açıkçası bir modem daha alacak olsam AirTies'ı kesinlikle seçeneklerimin arasına almayacağım.
0
sami
http://www.airties.com/product-details.asp?id=83&s=5&ci=6&dil=eng adresinden türkiye harici bir ülke seçip firmware güncellemesi yapmayı deneyin
0
dendiz
kullandiginiz host uzerindeki dns sunucu adreslerini degistirirseniz sorun kalmiyor. Ben opendns sunuculari ile pidgin uzerinden gtalk'a baglanabiliyorum.
modemi cope atmaktan daha ucuz bir cozum :)
0
realist
Modemim Alcatel marka, bridge modda çalıştırıyorum. Pidgin'in Gtalk'a bağlanabilmesi için server'ı talk.google.com olarak belirtmek gerekiyor.

Daha az masraflı çözüm, Bind kurun. Windows kullanıyorsanız Treewalk DNS kurun.
0
wime77
Airties modemler ilk çıktığında oldukça kaliteli idi.Öyleki içindeki malzemeler Zyxel ile eş değer kalitedeydi.Sonra ne olduysa kalite gitti marka kaldı.
Ne sorduysam cevap gelmedi.Bunların başında DNS problemlerimdi. Sonra Zeyxel e geri döndüm.

Türkiye de bu modemin nesini üretiyorlar anlamış ta değilim.
0
wizzyfx
Protocol: XMMP
Domain: gmail.com
Resource:Home

Require SSL : Seçilmemiş
Force Old SSL : Seçili
Port:443
Server: talk.google.com

Modem yakmaya falan gerek yok, pidgin in default gtalk ayarlarını değiştirmek yetiyor.
0
Fikirsel
Windows'ta da bağlanamadım ben. Modemle alakası olduğunu bilmiyordum. Google'ın yardım sayfalarından @wizzyfx'in söylediği ayarları yaparak bağlanmıştım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: İşlemciyi nasıl seçsek?

pulsar

GAIM ile online olduğum kısa zaman diliminde bir arkadaşım işlemci testi linki gönderdi. Yazıyı incelerken aklıma nasıl işlemci seçtiğimiz geldi. Eskiden işler gayet kolaydı. INTEL mimarisi için herkes benzer işlemcilerle benzer başarımlar elde ederdi. Biz de kafa yormazdık hiç. Ama son iki üç yıldır PC mimarisi için gelen işlemcilerin takibi gitgide güçleşmeye başladı. Bu işlemciler gitgide daha da içinden çıkılmaz biçimde gerek komut setleri gerekse hyperthreading ve de çift çekirdek gibi yeni özelliklerle iyice kafa karıştırır oldular.

VIA´nın DRM´li ESP7000 işlemcisi piyasaya sürüldü

murat09

VIA 19 Ağustos günü gömülü sistemler için x86 temelli yeni işlemcisi Eden ESP7000´i duyurdu. 733 Mhz saat hızında çalışan işlemci fansız çalışıyor ve set-top box, satış noktası terminali ve ince istemciler için dizayn edildi. En fazla 6W güç harcayan işlemciye genelde 1W yetiyor.

VIA nın Nenemiah işlemci çekirdeği temel alınarak geliştirilen ESP7000, donanımdan rasgele sayı üreticisi içeriyor. Bu Via PadLock data şifreleme sistemi, içerik için DRM (Digital Rights Management) kullanılarak yazılımlara donanımdan kilit oluşturmak isteyen üreticilerin işine yarıyor.

Çip, 64kb L2 cache bellek içeriyor ve Intel SSE multimedya komut setlerini de bulunduruyor.

Mac mi PC mi ?

anonim

Diyelim ki 128 mb ram, PIII 800, 20 gb hdd vb. bir PC'yi monitörü ile birlikte 1500 $'a satın alıyorsunuz. Ama 6 ay sonra almış olduğunuz bu PC, monitör hariç en fazla 700-800 $ ediyor. Çünkü P4 veya başka bir teknoloji çıkıyor. Üstelik MS Windows, durup dururken gereksiz yere göçebiliyor veya mavi ekran canavarı karşınıza çıkıyor.

Robotlar Yarışıyor - Ödül: Bir Milyon Dolar

malkocoglu

İleri Savunma Araştırma Proje Bürosu DARPA, Internet'ten sonra yapay şöförlerde mi sanayiye kazandıracak? Umarız öyle olur. Şu bir gerçek ki, bir yarışma ve hedef kadar mühendisleri motive eden bir şey olamaz. DARPA'nın koyduğu yeni hedef, 300 millik bir arazinin bir robot araç tarafından kendi başına geçmesini öngörüyor.

Devler karşı karşıya: Dual Opteron vs Dual G5

sundance

Bu araştırmada şu anda masaüstündeki yegane 64 bitlik platform olan Opteron ve G5 bilgisayarlar çeşitli testlere tabi tutulmuşlar.

Benchmark testlerinin sentetikliği her zaman tartışılan konu olmakla birlikte hiçbir bilgilendirici yanları olmadığını iddia etmek de yanlış olur diye düşünüyorum.

Test sonuçları ilginç: Dual G5 her konumda Opteron´dan hızlı çıkmış, bir alan hariç : Photoshop 7 :)