80 yıllık yasa Internet'e yasak getirdi

0
urxalit
Vatan gazetesi muhabirlerinden Ercan İnan, geçtiğimiz haftasonu kahvaltı yapmak ve biraz da dolaşmak üzere Beyoğlu'na geldi. Yanında dizüstü bilgisayarı vardı ve İstiklal Caddesi'ndeki kablosuz internet lüksünden yararlanacağı için mutluydu. Ancak hiç te öyle olmadı...
İnternete bağlanamadı. Oysa dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, 'Tarih internete bağlanıyor' diye lanse etmişti projeyi. İGDAŞ'ın bu projesine Koç-Net sponsor olmuştu. Ercan İnan devamını şöyle aktarıyor: " İGDAŞ'a da konunun ayrıntılarını sordum. 'O iş mahkemelik oldu' yanıtı verildi. Olay ilginçleşiyordu.Telekomünikasyon Kurumu 4 Şubat 1924 tarihli Telgraf ve Telefon Kanunu'na dayanarak bu güzel projeyi durdurmuştu. Bu konuda Telekomünikasyon Kurumu'na birileri "Ticari kaygılarla" başvurup halka hizmet vermeyi amaçlayan projeyi şikayet etmiş.Telekomünikasyon Kurumu şikayeti haklı bulmuş ve bundan tam 80 yıl önce yazılan Cumhuriyet ile yaşıt bir kanuna istinaden kablosuz internet hizmetini durdurmuş. Durdurmakla da yetinmemiş, hizmeti sunanları cezalandırmış. Konu halen mahkemede. Koç-Net'e Kanun'a muhalefetten 740 milyar lira para cezası gelmiş. Servis ekipmanlarını sağlayan Cisco ve projenin sahibi İGDAŞ da durumdan mağdur. Hizmeti sunmak için alınan vericiler server'lar mahkeme kararı ile toplatılmış. Bir yeddiemine teslim edilmiş ve mahkemenin sonuçlanmasını bekliyor."
Kaynak: NetHaber

Görüşler

0
redline99
hahahaha!!! Denecek baska bisi yok bence.
0
everestk
yasalara aykırı iş yapanlar cezalandırılır
kocaman şirketler bu yasadan haberleri yokmuymuş
tabi yasanın olması bunun doğru olduğu anlamına gelmez ama yasayı çiğnemek yanlış
0
abakana
Aha bu da ISS ve yni telekom firmalarının birbirlerini batırma çabası..
0
bm
Bunun detaylarini bilmiyorum ama oyuncular Cisco, Koc-net, Gurtuna ve galiba Superonline oldugu icin pek de uzulmedim. Yesinler birbirlerini. Bu tip islerin olabilmasini istiyorsak, bu tip kaynagin kit olmadigi durumlarda bile dayatilan lisans/izin vs. corbasini kaldirip serbestlige gitmek lazim. Devlet tarafi yetkiyi ve gucu birakmak istemiyor, ozel sektorun buyukleri de sektore girise engel olacak kanuni duzenlemeler olmasi icin ellerinden geleni yapiyorlar. Milletin sesi de sadece bedava seyler ortadan kalkinca cikiyor. Benim gordugum budur.
0
Hurma
Bu bildiğim kadarıyla eski bir haber. Vatan gazetesi muhabirinin yeni mi haberi olmuş pek çözemedim. Ayrıca TTNET Wi-Fi ağını kendi kurmaya başladı. İstiklal caddesine henüz kurmadılar(büyük ihtimal söktürdükleri için henüz kurmuyorlar ama yazık oluyor) ama havaalanlarında ve bazı tesislerde bu uygulama ücretsiz olarak devam ediyor. Haberi okumadım ama bayat haberleri yeniymiş gibi vermek gazetecilik etiğine pek uygun değil diye düşünüyorum. Onun yerine ttnet'in kurmaya çalıştığı wi-fi ağıyla ilgili bilgiler de verilerek wi-fi nedir ne değildir halka daha bir güzel bilgi verilebilirdi...
0
aragorntheelessar
burası Türkiye herzaman iyti iş yapanlar cezalandırılır işte buna bir örnek.
0
T-u-N-i-X
Açıkcası ben de Taksim'de hala bu hizmetin olduğunu ama çok az çektiğini sanıyordum yine de böyle bir hizmet olduğunu bilmek beni rahatlatıyordu. Laptop'umu alıp bir gün oraya gitmeyi düşünüyordum ama bu haberi duyunca üzüldüm ister istemez... Tophane'de bir nargile dükkanında kablosuz internet hizmeti var, adamlar kendilerini aşmışlar; ülkenin devlet kanadı hala kendini aşmakta zorlanıyor..! :(

Bu arada TT çeşitli yerlerde kablosuz interneti hakkaten TEST aşamasında sürdürüyor. Bir örneği de bizim okul.. Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nün hazırlık (2. sınıf olmama rağmen şu anda binaların tamamlanmaması nedeniyle okuduğumuz bina) binasında TT'nin sağladığı hizmetten bir ara yararlanabiliniyordu. Ancak geçtiğimiz ay burda baya bir yağmur yağınca ne hikmetse aniden ve tam da benim denemeye karar verdiğim bir dönemde o hizmet çalışmaz oldu. Kablosuz vericisi hala orda duruyor ama birşey vermediği için okulun kablosuz internetinden giriyorum ben de ki o da insanı canından bezdiriyor..!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Facebook'u Türkçe yapan Firefox eklentisi

anonim

Keşke Türkçe olsa da rahat rahat kullansak dediğimiz Facebook'u Türkçe yapan Firefox eklentisi çıktı. Tek yapmanız gereken eklentiyi kurmak ve Firefox'u yeniden başlatmak. Bundan sonra Türkçe Facebook kullanabilirsiniz.

İnternet radyoları

tongucyumruk

Açıkçası radyo dinlemekten pek hazzetmem. Çünkü radyolarda genelde çalınan şarkılar pekte bana hitap etmez. Bu durumumu ilk olarak Yahoo! tarafından yakın zamanda devralınan (eskidende varmış ama benim haberim yoktu) LaunchCast değiştirdi. Şu an arkada güzel bir blues parçası çalıyor ve ben bunları yazıyorum.

Hotmail' den 250 MB Posta Kutusu (Webmail Servisi Savaşları - Bölüm 3)

Challenger

Gmail' in ortaya 1000 MB gibi uçuk bir kapasiteyle ortaya çıkışı, Yahoo'nun posta kutusu kapasitesini 100 MB' a çıkarması derken şimdi de Hotmail 250 MB'lık posta kutusuyla karşımızda.

NTVMSNBC'de yer alan bu haberde; "Hotmail’in bellek kapasitesini artırma kararı, Google’ın 1GB’lik Gmail servisi açacağını açıklaması ve Yahoo’nun e-posta bellek kapasitesini 100 MB’ye çıkarmasının ardından geldi. MSN.com VP’si Blake Irving, şirketin pazardaki bellek kapasitesi rekabetinde geriye düşmek niyetinde olmadığını ifade etti." diyor.

Ortalık iyice kızışıyor. Birbirine düşman 3 büyük ordu silahlarını çekti. Acaba savaşa yeni bir ordu daha katılacak mı? Acaba hepsi Gmail gibi mail taraması yapıyor mu? Acaba Skynet gerçek mi? Savaşı kim kazanacak? 4. bölümde görüşmek üzere.

Edge.Org :: Bilgi'nin Sınırı

SHiBuMi

"Dünyadaki bilginin sınırlarına ulaşmak için en karmaşık ve sofistike beyinleri bul, hepsini aynı odaya koy ve herbirinin kendi kendine sorduğu soruları diğerine sormasını sağla"

Edge.Org sitesinin temasını özetleyen cümle bu. Siteye Julian Barbour isimli fizikçinin zaman ile ilgili yazıları hakkında araştırma yaparken rastladım. Sitede birçok bilimadamının katkısıyla oluşturulmuş bilimsel ve felsefi belgeler, söyleşiler var.

Siteye ulaşmak için adres: www.edge.org

Internet Tarayıcınızı Tarıyoruz!

FZ

Tarayıcınızla ziyaret ettiğiniz bir Internet sitesi neleri öğrenebilir? Düşündüğünüzden daha fazlasını! Nasıl olduğunu merak ediyorsanız BrowserSpy sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bu sitedeki bilgileri kullanarak kendi projelerinizde de güzel şeyler yapabilirsiniz (mesela karşı tarafta FLASH veya MathML olup olmadığını ve versiyonunu öğrenerek ona göre içerik göndermek gibi).