4`üncü Fonksiyonel Programcılar Konferasyonu

0
anonim
4`üncü Fonksiyonel Programcılar Konferasyonu 3-5 Eylül tarihlerinde Floransa'da başlıyor, Türk yazılımcıları da oralarda görmek isteriz, umarım katılan olur. Detaylı bilgi için: http://cristal.inria.fr/ICFP2001/prog-contest/
(Editörün notu: ICPF, International Conference on Functional Programming 2001 bünyesinde bir de programlama yarışması var.)
(Ekleme: Yarışmada 26 Haziran 2001 15:00'da web sitesinden bir işlev verilecek ve katılımcılardan istedikleri programlama dili ile bu işlevi yerine getirecek programı 72 saat içinde hazırlamaları istenecek.

ICPF, International Conference on Functional Programming (Uluslararası Fonksiyonel Programlama Konferansı), PLI 2001 (Colloquium on Principles, Logics, and Implementations of High-Level Programming Languages=Yüksek seviye programlama dillerinin temelleri, mantığı ve uygulamaları oturumu)`in bir bölümü olarak düzenleniyor.)

Görüşler

0
conan
26 Haziran Gecmedi mi? ;)
0
Max
3-5 Eylul daha gelmedi ve 26 haziranda adamlar sayfaya konuyu koymuslar hala da orda :)) benec once sayfaya bakin :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

xynth-0.8.00 Çıktı!

anhanguera

Selam,

Aslında yeni versiyonda çok fazla bir değişiklik yok, bir iki küçük bug-fix o kadar. Yeni versiyon çıkartmamızdaki en büyük etken xynth'i mingw'ye ve GDI'a portlamamiz oldu. Yani xynth artık Windows'ta da calisabiliyor. (Ekran görüntüsü)

Windows üzerinde çalışmasının aslında hiç bir çekici yanı yok, ancak xynth'in herhangi bir platforma ne kadar kolay portlanabildiğini göstermek açısindan güzel bir örnek. ve pek tabiki biz de portlanabilirliğini test etmiş oluyoruz.

Browser hafıza kullanımı karşılaştırması

conan

Bu sabah surf halindeyken phoenix'imin kaç tane tab açabileceğini denemek istedikten sonra aklıma browserların hafıza kullanım karşılaştırmasını yapmak geldi. Elimde olan iki browserda genelde gezindiğim 17 sayfayı aynı anda açarak Task manager vasıtasıyla hafıza kullanım oranlarını karşılaştırmaya çalıştım. İşte sonuçlar.

Bilgisayar Dilleri Kıyaslaması

FZ

The Great Computer Language Shootout şimdiye dek gördüğüm en detaylı programlama dilleri kıyaslaması!

Siteye girdiğinizde 30 programlama dilinin, 25 farklı test (benchmark) üzerinden değerlendirildiğini görebilirsiniz. Ancak bu muazzam site basit bir kıyaslamanın ötesinde işlevsellik sunuyor.

Bir MPEG Çözücü Nasıl Çözülür ;-)

FZ

Meşhur çip seti ve anakart üreticisi VIA´nın EPIA-M anakartları üzerinde gömülü bir CLE266 MPEG çözücü (decoder) mevcut. Bu özellik söz konusu anakartı multimedya uygulamaları için ideal hale getiriyor. Ancak küçük bir problem var, VIA´nın ürettiği yegane sürücü kapalı kod olarak geliyor. Tabii bu durumda da devreye `hacking´ ve `reverse engineering´ ruhu giriyor! Tabii planlı programlı çalışmanın da önemi yadsınamaz ;-)

İşletim Sistemleri Videoları

DemensMagnet

Birçok dağıtımın ve arada Vista'nın da videolarının bulunduğu http://osvids.com herkesin yer imlerinde bulunması gereken bir site. Bu yazı yazılırken SUSE Linux Enterprise Desktop 10 video arşivine eklenmişti.