3-B Tux: Hem de elle tutulabilir!

0
conan
İşte size güzel bir ofis ya da fazlamesai eğlencesi ;) Elle tutulabilir gözle görülebilir, katlanır, bükülür, kağıttan, kartondan 3 boyutlu tux maketi :) Evdeki, ofisteki arkadaşlarınıza GNU/Linux sevginizi bir defa daha gosterebilmeniz icin :) Yılbaşı ağacınızın tepesine de dikebilirsiniz. Haydi bakalim kim en büyüğünü yapacak! ;)

Görüşler

0
hayalci
Bunu daha önce başka bir yerlerden bulmuştum, yazıcım bozulmadan önce de düşük kalitede basıp [[ :-p ]] yapmistim.

Gecenlerde arkadaslar icin bir kac fotograf cektim, burada da paylasayim yapilmis halinin fotograflarini.

http://www.cclub.metu.edu.tr/~gokdeniz/dosyalar/resimler/tux/ [www.cclub.metu.edu.tr]
0
darkhunter
Bu maketin en kötü tarafı uğraşıp yaptıktan sonra (penguen'in şirinliğinden midir nedir) sevgi ile ilgili içgüdülerinize hakim olamayıp maketi sıkıştırıp içine göçertmek suretiyle bozmak. Neyse ki bu ihtimale karşı iki-üç çıktı alıp ilk ikisinde egomu tatmin ederek, üçüncüye dokunmamayı başardım şimdilik... Ama çok tatlı :p
0
mturker
Tamam kabul ediyorum yeteneksizim. Biri bana şu sayiların sıralarını söyleyebilir mi ? Hangi sayı hangisiyle eşleşiyor çıkaramadım, direk 3 ü kaybettim zaten bulamıyorum :)
0
mturker
Sonunda yaptım. Küçük oldu ama güzel oldu :)


Tux ve ThinkPad [www.turker.name.tr]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net'e Rakip Çıktı!

tongucyumruk

Fazlamesai.net en başarılı yazılı/görsel içerik çalışması ödülü aldığından beri bu anın gitgide yaklaştığının farkındaydım. İşe bakın ki ortaya çıkışı bir sonraki şenliğin ilk gününde oldu. Artık fazlamesai.net'in bir rakibi var. Sayın fazlamesai okurları, işte karşınızda yeni nesil haber siteniz: AzMesai

Türkiye'de bir sistem hikayesi

fsniper

Birkaç gün önce elektronikçi olan ve bilgisayar teknisyenliği de yapan bir arkadaşımın çağrısıyla Türkiye Sanayiciler Odasının bir şubesine ADSL bağlantısı yapmak üzere gittik. Oraya vardığımızda tam bir "Sistem Yönetimi Kabusuyla" karşılaştım.

Superman aranıyor!

anonim

Bugün php.org.tr forumunda yer alan bir iş ilanını aynen kopyalıyorum aşağıya. Yorum sizin. İş ilanı ve gelen cevaplar -> burada.

Selam,
Asp, html, dhtml, java, sql/oracle dhtml, vs... bilen sağlık sektörü odaklı çalışan bilişim firmasında, web siteleri , e-ticaret siteleri tasarımında çalışacak elemanlar arıyoruz.
wml, xml bilgisi olması tercih sebebidir.
İnternet üzerinden bulmama yardımcı olabilir misiniz?
teşekkürler
Dr.Nihal Dizdar
ndizdar@drdata.net

Windows Masaüstüne Hazır mı?

tongucyumruk

Özellikle geek'ler ve high-end server yöneticileri tarafından sıkça tercih edilen işletim sistemi Windows XP masaüstüne inmeye hazır mı? OSNews bu konuda detaylı bir inceleme yapmış ve Windows XP'nin masaüstünde yaygınlaşabilmek için yapması gerekenleri sıralamış. İnanıyorum ki eğer Bill Gates bu yazıda bahsedilen sorunların altından kalkabilirse 2-3 yıl içinde herkes masaüstünde Windows XP kullanabilecek. O zamana kadar ne yazıkki kerneller, makefile'lar ve apt-get gibi şeylerle kaplı ve her yönden yetersiz bazı işletim sistemlerini kullanmaya devam etmemiz gerekiyor.

Not: RTFM, RTMF, FTMR...

root prompt komiklikleri

sundance

Çok üzgünüm kendimi tutamadım, ama bu Phrack/Loopback esprileri gülmekten karnımı ağrıtıyor. Aşağıdaki satırlar, öğrencilere açık bir üniversite bilgisayarının shell history kayıtları (ay ölecem :))
haxor #2 (/.sh_history, already root...)
pico /etc/passwd
whereis pico
vi /etc/passwd
cat /etc/passwd
vi /etc/passwd
passwd dre
whereis adduser
vi /etc/shadow
su dre
exit