10 Yıllık Prolog Programlama Yarışması Arşivi

0
FZ
1994, 1995, 1996, 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında dünyanın çeşitli yerlerindeki konferanslarda düzenlenmiş Prolog kodlama yarışmalarının soruları ve güzel çözümleri bu kitapta toplandı.

Kitap PDF olarak ücretsiz şekilde kamuya sunulmuş durumda.
Buradaki soruları C, C++, Perl, Java, C#, PHP gibi imperatif yahut Scheme, ML, OCaml, Haskell gibi fonksiyonel dillerle çözmeyi deneyebilir, Prolog çözümleri ile kıyaslayabilir ya da XSB gibi daha gelişmiş mantık programlama dilleri ile neler yapabileceğinizi kurcalayabilirsiniz.

Görüşler

0
Anduril
Çok hoş bir kaynak. Bizleri de haberdar ettiğiniz için teşekkürler.
0
newman
Ben de tesekkur ederim. Lisp'e merak salmadan once prolog ogrenmeye niyetlenmistim ve biraz webi de arastirmistim guzel materyal var mi diye. O zamanlar ben bunu gormemistim. Sonra prolog isini baska bir bahara erteledim.
Bu arada, kitaptan faydalanabilmek icin prolog bilmek lazim tabii ;-). Aklima geldi bu vesileyle: bir kitap bulmustum (ingilizce). Ne kadar iyidir bilmiyorum, ama belki birilerinin isine yarar: http://www.ida.liu.se/~ulfni/lpp/ adresinden indirebilirsiniz. Kolay gelsin arkadaslar.
0
FZ
SICP ve PAIP kitaplarında Lisp ile Prolog nasıl gerçekleştirilir diye anlatıyor ve kod örnekleri veriyor diye hatırlıyorum. O kitapların ilgili kısımlarına bakmakta fayda olabilir. Böylece Lisp içinden Prolog işlevselliği kullanılabilir hale geliyor.
0
FZ


Bir de The Reasoned Schemer var tabii güzel kaynak olarak.
0
newman
Ben bu little,reasoned, seasoned schemer uclusunu satin aldim gerci, ama daha okumaya firsat bulamadim. "call/cc" ile ilgili bir noktada takilmistim: PLT mailing list'te sordum. Birisi bana cok detayli ve guzel bir aciklama yapmisti. Sonra da "bunlarin kaynagi Little schemer" demisti ;). Ben de ustune atladim. Ama araya matematik girdi, uzadi. Su aralar da yavas yavas "On Lisp" P.Graham'in kitabini okuyorum. Vallahi prologa ne zaman sira gelecek hic bilmiyorum (dedigim gibi: araya denklemler giriyor :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Akademi'den yeni kitap: Kullanışlı Web Siteleri Yaratma!

anonim

Kaliteli bilişim kitaplarını Türkçe'ye kazandırma projesi çerçevesinde Açık Akademi yeni bir kitabı daha okuyucuyla buluşturdu.

New Riders Press tarafından çıkarılan ve özgün ismi "Don't Make Me Think: A Common Sense Approach to Web Usability" olan kitap Türkçe'ye tercüme edilip basılmıştır. 25 YTL etiket fiyatıyla raflara gönderilen kitap Açık Akademi web sitesinden 22 YTL'den (KDV + kargo dahil) satışa sunulmuştur.

IBM Özgür Yazılım Dergisi 3. Sayısı Çıktı

FZ

IBM Türk tarafından hazırlanan, Türkiye'nin ilk Özgür Yazılım dergisi yayın hayatına yeni ismiyle devam ediyor. IBM Özgür Yazılım'ın 3. sayısı daha önce talep eden üyelerimize ulaştırılmak üzere yola çıktı. Bir sonraki sayının adresinize gönderilmesini istiyorsanız üyelik bilgilerinizdeki adres bilgilerinizi güncelleyip ve "IBM Özgür Yazılım Dergisinin Adresime Gönderilmesini İstiyorum" seçeneğini işaretlemeniz gerekiyor.

Plazma: Amatör Bilgisayar Kültürü Dergisi

Alcofribas

Herkese merhaba, Uzun bir aradan sonra, "Amatör Bilgisayar Kültürü" dergisi Plazma, dördüncü sayısıyla tekrar karşınızda. Hemen gidip Plazma sayfasından yeni sayıyı (tabii ki ücretsiz olarak) indirebilirsiniz. Bilgisayar ile ilgili amatör hobilerin tamamını, klasik ve modern bütün platformlarda, adım adım kapsama alanına almaya çalışan derginiz, yeni ve eski pekçok yazardan, pekçok kaliteli yazıyla dolu dolu huzurunuza geliyor. Sonraki sayı çıkana kadar dergiyi okuyup bitiremeyebilirsiniz bile ;)

Özgür Yazılım Projeleri başarıyla nasıl yürütülür?

roktas

CVS ve Subversion'un arkasındaki isim: Karl Fogel'den bir kitap: Özgür Yazılım Projeleri başarıyla nasıl yürütülür?. Diktatör proje yöneticilerinden, proje içi iletişime, "Nasıl geçiniyorsunuz peki?"den, proje sürüm kriterlerine kadar uzanan bir dizi konuyu da irdeleyen kitap özgür bir lisansla sunulmuş. Afiyet olsun!

ACM Bilgisayar Bilimleri Klasik Kitaplar Listesi

nec

ACM, kendi portalında, okuyucu anketiyle belirlenen, içinde "201 Principles of Software Development", "Anatomy of LISP" gibi kitapların olduğu bir klasikler listesi yayınlamış. Listede Dijkstra, Minsky gibi isimlerin de kitapları var.

Bazı kitapların tamamına PDF olarak erişilebiliyor siteden. Yazdığına göre eksik olanlar için de izin almaya çalışıyorlarmış. Takip edilesi.