13160252 fikirler yaryysyn
esse

Görüşler

1
auselen

Yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî ve özel kurumlarda görev yapan öğretmen ve yöneticiler; üniversitelerde görev yapan akademik personel ile öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.

Hem iyi, hem kotu. Ogretmenlerin ayrica ozendirilmesi onemli bir konu, universite calisanlarinin ve ogrencilerin de kategorik olarak ozendirilmesi iyi. Fakat orada kapatmak diger potansiyel kaynakar acisindan hic iyi olmamis. Katilimci kategorilerini ayirmak cok iyi fikir, daha da ileri gidilmeliydi ogretmenler ile universite görevlileri farkli, universite ogrencileri farkli vs, fakat daha fazla katilim gurubu da eklenmeliydi.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rehber: Phoenix API uygulaması #2

murat

İlk bölümünü şurada yayınladığım serisinin ikinci yazısıdır.

Bir önceki bölümde basitçe crud işlemleri yapan bir endpoint hazırlamıştık. Tabi ki sırada bir API ın olmazsa olmazı authentication işlemlerini nasıl yapacağımızdan bahsedeceğim.

Öncelikle ihtiyaç duyacağımız paketlerden bahsedelim. Ruby yazanlar ve Rails ile uygulama geliştirenler bilirler plataformatec'in geliştirdiği ve José...

#codelikeawoman (Kadınlar İçin Kod Maratonu)

aren

Desteklediğim bir 'pozitif ayrımcılık' örneği olarak paylaşmak istediğim bir etkinlik.

Hackerrank.com isimli web sitesinin ikincisini düzenlediği Kadınlar için Kodlama Marathonu 19 Kasım 2016 tarihinde başlıyor.

2 gün süren bu güzel deneyim, katılımcılara $11.000 değerinde ödüller dağıtmasının yanı sıra katılımcılar süreci yakından izleyen sponsor firmalar tarafından işe alınma şansıda...

Rehber: Phoenix API uygulaması #1

murat

Merhabalar, uzun bir süredir yan projelerde kullanarak öğrenmeye çalıştığım Elixir dili için bir rehber niteliğinde notlar paylaşacağım yazı serime hoş geldiniz. Bu yazıya sıklıkla Ruby on Rails ile karşlılaştırılmaları yapılan Phoenix web framework ile API-only bir uygulama yazma rehberi olarak bakabilirsiniz. Hazırsam başlayayım... :)

Yeni bir Phoenix projesi oluşturma

Bu adımda Elixir,...

Fazlamesai'ye soralım: 2018'de ne öğrenmeli?

murat

2018 de geldi, geçiyor. @butch'un "Fazlamesai'ye soralım: 2017'de ne öğrenmeli?" yazısını görünce bu konuyu 2018 için de hortlatmak gerektiğini düşündüm.

Ben öğrenecek yeni bir programlama dili arayışındayım. Şuan için seçeneklerim şu şekilde: python, go, elixir ve clojure.

Sizce 2018'de ne öğrenmeli?

Eski Markalar, Yeni Nesil Eğitim Araçları

butch

Bootstrap - Üniversite Öncesi Bilgisayar Bilimleri Eğitimi yazısını okuduktan sonra aklıma bu konu takıldı. Yazılım temelli bir eğitim modelinin hayatın her aşamasında faydalı olacağı düşüncesine katılmamak mümkün değil ama bunu farklı yöntemlerle (robotik, elektronik ...) geliştirmek, çeşitlilik sunarak her çocuğun dünyasına girebilmek - özellikle maker kültürü ilkokul düzeyine kadar inmişken...