Doctor who logo banner

Onüçüncü Doktor Belli Oldu

7
tongucyumruk

Peter Capaldi'nin Doctor Who'dan ayrılmasının ardından uzun zamandır yerine kimin geçeceği tartışılıyordu. Bugün itibariyle BBC tartışmalara son noktayı koydu ve yeni Doktor'un kim olacağını duyurdu: Jodie Whittaker.

50 yılı aşkın Doctor Who tarihinde ilk defa bir kadın oyuncunun rolü üstlenecek olması dizinin seyirci kitlesinde ciddi bir bölünmeye yol açtı. Dizinin takipçilerinin pek coğu yeni Doktor hakkındaki yorumlarını kendisinin performansını görene kadar saklamayı tercih ederken, hatırı sayılır bir kitle de BBC'nin sırf politik sebeplerle Doktor'un cinsiyetini değiştirdigini savunuyor.

Kişisel görüşüm Michelle Gomez'in Missy/Master performansıyla herkesi etkilemesinin ardından Doktor'un cinsiyetinin başarısı konusunda bir etken olmadığını görmek çok zor değil. Yeni Doktor'un kadın olmasının diziye (özellikle Steven Moffat'in de ayrıldığını göz önüne alırsak) çok yeni bir soluk getirebileceğini söyleyebiliriz. Şuphesiz ki Jodie Whittaker'in gerek Peter Capaldi gibi en iyilerden biri sayılan bir Doktor'un ardından geliyor olması, gerekse Doctor Who tarihindeki en önemli değişimlerden birine öncülük ediyor olması sebebiyle çok ciddi bir performans sergilemesi gerekecek. Noel Özel Bölümü ile konu hakkında daha iyi yorum yapabilir olacağız.

Jodie Whittaker'in anons videosunu YouTube'dan izleyebilirsiniz.