minastirid

Görüşler

1
Zakkum

Snowden`in giydigi corap, don. Girisimci olmak ne zor is, insanin aklina neler geliyor.

0
minastirid

Girişimciliğinden ziyade şu tweetinde dediği gibi bir şeyleri yapmak gerek o ve adam susmadığı için kişisel güvenlik konularında önemli birikime sahip diye düşünüyorum magazin haberi gibi değil de önerisini dikkate almak diyebiliriz.

2
Zakkum

Girişimciden bahsederken kendimi kastetmiştim. Snowden çorap ve donları satar mı diye sesli düşünürken yorum olarak yazmışım. Her susmayana bir paye verilmesi gerekmiyor özellikle de çift taraflı ajan olma ihtimali mevcut insanlar söz konusu ise. Snowden'in kullandığı mesajlaşma uygulaması, işletim sistemi, Snowden'ın telefonu vs. Ne olduğu belli olmayan biri üzerinden bu tür tavsiyelerin pazarlanması insanları düşündürmeli. Kahraman yaratmayı da kahramanları da seviyoruz. Ama konu mahremiyet, bilgi paylaşımı ve üretme özgürlüğü gibi konular olduğu zaman yapılan tavsiyelerin çok da elle tutulur bir tarafı olmadığı görülüyor. Bu daha çok aslında ciddiyetle yaklaşılması gereken güvenlikle ilgili konuların sulandırılması yahut magazinleştirilmesi olayıdır.

Kişisel güvenlik veya genel siber güvenlik anlayışı bu şekilde öğrenilmez veya tesis edilemez orası kesin.

0
minastirid

Bu konuda katılıyorum fakat yine de birileri birilerine tavsiye verecek orası kesin

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...