Zoho çözümü Microsoft Office karşı başarılı olacak mı?

0
anonim
Zoho yeni Web 2.0 furyasına eklenen isimlerden birisi. Şimdilik çok başarılı gidiyor. Microsoft Office alternatiflerinin arttığı günümüzde Zoho en iyi online çözümlerden birisi olma yolunda. Google Office'e göre bir sürü artısı olmasına karşın aradığı parasal gücü de yakalaması lazım. Zoho sizce tutacak mı?

Görüşler

0
anonim
Siteyi yüzeysel olarak dolaştığımda tasarım hiç yabancı gelmedi gözüme. Site tasarımcıları Google, E-bay gibi sık kullanılan sitelerin tasarımlarını örnek alarak siteyi tasarlamışlar ki bu da kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Başarılı olur mu olmaz mı konusuna gelince Open Office gibi kalite programların bile ülkemizde MS Office yanındaki vaziyetini görünce bunun ülkemizde başarılı olması -hele hele kamu alanında- çok zor. Ama yurt dışında belli bir kitle edinebilir diye düşünüyorum.
0
misafir
Office'e
0
afsina
Bu tur javascript tabanli urunlerin problemi sadece basit sayilabilecek dokumanlar icin elverisli olmalari. Biraz ileri seviye dokuman islemleri devreye girince ne yazik ki javascript-ajax artik yetmemeye basliyor. Bu nedenle ThinkFree bu tur durumlar icin Java kullaniyor. ileride baska (Flash gibi) client teknolojileri kullananlar da olacaktir. Neticede cogu kisinin offis yazilim ihtiyaci icin belki yeterli gorunse de uzun vadede Javacript cozumleri sanirim Microsoft ya da open office gibi uygulamalara rakip olamayacaktir. Ayrica sitenin Google benzeri tasarimi ilginc.
0
erika
Çoğu insan için ZoHo'nun sunduğu özelliklerin yeterli hatta fazla bile olduğunu düşünüyorum. Yazılımlarda her zaman sadelik ve basitlik önemli olmalı. Ayrıca ZoHo zaten insanların %90'ine hitap etmeye çalışıyor. Neticede yapılan analizlerde de Power User tabir edilen kesim %5-7 civarı. Deyinki en fazla %10. Geriye kalan %90 kullanıcı kesimine ZoHo benzeri ortamlar yeterli olacaktır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe-İngilizce Terim Kütüphanesi

SHiBuMi

Uzun zamandan beri Internette İngilizce doküman hazırlarken kullanabileceğim bir sözlük arıyordum. Şimdiye kadar rastladıklarım ya aşırı derecede kullanışsızdı (aralarında Türkçe sözlük içersinde Türkçe harfleri aramada problem yaşayanlar var) ya da aradığını bulmak mümkün değildi. Biraz önce www.zargan.com daki sözlüğü keşfettim. Bu sözlük terimler sözlüğü olarak geçiyor ama oldukça geniş bir veritabanına sahip ve her aranılanı bulmak mümkün. Ayrıca veritabanı değişik kategorilere ayrılmış ve sonuçlar iş dünyası terimleri, genel sözlük, bilişim sözlüğü vs. diye listelenebiliyor. Oldukça kullanışlı bir sözlük, İngilizce terimlerle sık uğraşanların bir gözatmasını tavsiye ederim.

Irchiver - Araştırma Amaçlı Bilgi Toplayıcı

bahadirkandemir

irc.freenode.net'te #fazlamesai'de sohbet ederken, network admini lilo tarafından gönderilen bir global mesaj dikkatimi çekti.

Helsinki Bilgi Teknolojileri Enstitüsü'nde Kompleks Sistem Hesaplamaları Grubu'ndan bir araştırmacı, Ville H. Tuulos, Freenode networkünü bir araştırma için kullanmak istediğini belirtmiş. İlgilenenlerin #searchengine kanalına gelmeleri istendi. Kanala girenlerin sayısı çok fazlaydı, girişler yavaşladığında proje yöneticisi Ville H. Tuulos sunuma başladı...

Eğitim Tasarımcısı Ne İş Yapar?

FZ

"Eğitim tasarımcısı (Instructional Designer) ülkemizde yeni yeni kullanılan, oysa yurtdışında uzun zamandır bilinen bir uzman türü. Öyle ki hayatını bir eğitim tasarımcısı olarak sürdüren Reuben Tozman, e-Magazine dergisinde yayınlanan “Yeni Nesil Eğitim Tasarımcıları” isimli bir makale kaleme almış. Ülkemizde daha tam olarak ne işle iştigal ettikleri bilinmezken, bazı coğrafyalarda eski tipte eğitim tasarımından vazgeçilmesi gerektiğine dair bir makele görünce, derhal bu makaleyi okuyup paylaşmak kaçınılmaz oldu.

Telekom Grevi Başladı!

parsifal

Türk Telekom'da grev bu sabah başladı.

Agent Smith Nasıl Çoğalıyor?

cbc

Popüler furya Matrix'in 2. bölümünde etraf Ajan Smith kaynıyordu. Matrix'in bir yazılım olduğunu bilen herkes nasıl kopyalanacağına dair fikir yürütebilir. Fakat...