Yeni nmap çıktı!

0
conan
Vazgeçilmez port scanner nmap`in yeni versiyonu çıktı. (Gerçi çıkalı yaklaşık 10 gün oluyor ama yeni farkettim :)

Son versiyon 2.54BETA31. Yapilan bazı yenilikler ise şöyle:
- ICMP Timestamp ve Netmask ping tipleri eklenmiş. (Normal pinglere cevap vermeyen hostlar bunlara cevap verebiliyor ;)
- data_length seçeneği her ICMP ping tipi için çalışır duruma getirilmiş.
- Bir kaç bug giderilmiş
- Yeni bir çok TCP fingerprint eklenmiş.
- Kod temizlenmiş (compile edilirken verilen warningler ozellikle)

En son versiyonun indirmek için bu adrese gidebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Steganografi ve Steganaliz: Bulamadığın şeyi çözemezsin

FZ

ACM Queue dergisinin son sayısında Huaiqing Wang ve Shuozhong Wang isimli iki Çinli araştırmacının steganografi ile ilgili ilginç bir makaleleri var.

Steganografi, bir verinin başka bir veri içine yerleştirilmesi için kullanılan yöntemlere verilen genel isim. Bir resmin içine bir başka resmi, bir resmin içine şifreli mesajı, bir MP3 dosyasının içine bir resmi ya da yine şifreli ya da şifresiz bir mesajı gömmeniz ve bilmeyen birinin içine gömülü görüntü ya da ses dosyasını grafik göstericiler ve müzik çalıcılarla normal bir dosya gibi görümesi, dinlemesi mümkün. Konu ile ilgili çok güzel bir ansiklopedi maddesini okumak faydalı olacaktır.

Not: Acaba vakti olan biri ilgili Wikipedia maddesini Türkçe vikipediye aktarabilir mi? En azından bir kısmını?

Network Penetrasyon Testleri Eğitimi / 17-18 Nisan

butch

Bu eğitim güvenlik dünyasında ismi duyulmuş çeşitli açık kaynak kodlu yazılımların en etkin şekilde kullanılarak efektif güvenlik testlerinin yapılabilmesini amaçlamaktadır. Eğitimde kullanılan araçların isimleri çok bilinmesine rağmen detay özellikleri ve etkin kullanımı genelde bilinmemektedir.

Eğitim sonrası katılımcılar herbiri kendi alanında en iyisi sayılabilecek bu araçları tüm detayları ile birlikte nerede nasıl kullanılacağını öğrenmiş olacaktır.

Diğer detaylar ve eğitim içeriğine bu adresten ulaşabilirsiniz.

Badtrans Virüsü

anonim

27 Kasım — Bilgisayar güvenliği uzmanları Badtrans adı verilen bir virüsün Avrupa ve ABD’de binlerce bilgisayarı etkilediğini ve hızla yayıldığını açıkladılar.

NTVMSNBC`de yayınlanan habere göre, bilgisayarları etkilemek için farklı metodlar kullanan virüs, bazı kullanıcıları e - postalarını açmadan da etkiliyebiliyor. Virüs enfekte ettiği bilgisayardaki dosyaları araştırarak gizli bilgileri çalmaya çalışıyor.

Hacker´lar California´nın Elektrik Şebekesindeler

PCc0d3r

Hacker'lar bu sefer ABD'nin California eyaletinin elektrik şebekesine dadandı. 25 Nisan'da şebekenin ana bilgisayarına giren sanal korsanlar 11 Mayıs'a kadar fark edilmemişler. Neyse ki sisteme önemli bir hasar verilmemiş (ki bunu yapabilecekleri noktalara dahi erişmiş hacker'lar).

FBI'ın yaptığı araştırmalara göre saldırının Çin'in Guangdong bölgesinden yapıldığı tahmin edilmekte. Ayrıca Santa Clara ve Tulsa'dan da olabileceğini söyledi yetkililer...

Big Brother Is Watching You

metalyric

Uyarı: Aşağıdaki haberin yazarı, daha sonra "haberdeki bilgisayara el konulduğunun gözünden kaçtığını" belirterek haberin geri çekilmesini talep etmiştir. Malesef bu habere yorum yapan okurlarımıza olan sorumluluğumuz yüzünden böyle bir şey yapamıyoruz. Lütfen haberi bunun bilinciyle okuyun.