Yeni bir solucan: W32.Sasser.B.Worm

0
larweda
Aylar önce ortalığı kasıp kavuran Blaster solucanı gibi yeni bir solucan daha duyuruldu: W32.Sasser.B.Worm
Bu solucan Windows NT4SP6A, W2KSP2 ve 2003 Server sürümündeki işletim sistemleri üzerinde etkili oluyor ve LSASS (NT LM Security Support Provider) üzerinden bulaşarak ağdaki rastgele IP'li makinalara kendisini bulaştırıyor. Microsoft'un bu konudaki güvenlik makalesi ve uygulanması gereken yamalar burada. Konuyla ilgili Symantec'in ve McAfee'nin duyuruları da buralarda: Symantec ve McAfee. Hem Symantec hem McAfee bu virüsün bulaşmış olduğu sistemleri temizlemek için araçlar da sunuyorlar.
Tam da MEB ve Steve Ballmer haberinini üzerine pek de güzel denk geldi bu haber doğrusu ;)

Görüşler

0
murat09
Pazartesi, sabah 9:20 itibariyle Aydın'da pek çok eczaneye (XP kullanır çoğu) bu virüs bulaşmış durumda. Durumun ciddiyetinin dikkate alınarak güncellemelerin yapılmasını önemle belirtirim...
0
tarrega
Valla bu sefer hazirlikliyiz (kurumsal sirketler), bundan sonra hicbir zaman blaster gibi bir durumla karsilasilacagini da sanmiyorum. MS'dan bununla ilgili yama ciktigindan beri en az 3 kez mail ile ve bir kez de telefonla uyarildim, daha ne yapsinlar. Tabi son kullanici (ev bilgisayari vb) tamamen farkli bir kulvar, orada daha MS'un yapmasi gerekenler var diye dusunuyorum.
0
murat09
Kurumsal ağı yeterince gelişmiş ağlarda bir sorun yaratmıyor doğru. Elinizde sağlam bir -birkaç router, eh şöyle biraz hızlısından -ve pahalısından- bir ADSL/Leased Line olduktan sonra, XP leri auto-updateye ayarlar çıkarsınız olur biter :) Evimde XP/Dial up var orada da bir problem çıkmadı (bir kere toplu olarak yamaları kurmuştum, sonra ufak tefek yamalarla sistem kendini koruyabiliyor)
Fakat bugün buranın en büyük firmalarından birinde çalışan bir arkadaş, işyerlerine Sasser -Gaobot - LSAss bulaşan yüze yakın makineden sözediyordu. Bazı makinelerinde XP güncellemesini Microsoft Update sitesi 'ürün anahtarınız geçerli değil' diyerek geri çeviriyormuş, malum reset crack'ini kullandıkları için. Akıllara ziyan bir olay aslında. Neyse klavyemin çenesi fazla düşmesin. Bulaşanlara geçmiş olsun, bulaşamayanlara da tebrikler, hani o Blaster bulaşamayan türden OSları kullandıkları ve kullandırdıkları için :-)
0
cayfer
Geçen gün internette dolaşırken bu tip sorunlara karşı
kesin bir çözüm bulunduğunu öğrendim. Virüslerle solucanlarla başınız dertteyse siz de buraya [www.distrowatch.com] bir göz atabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

100.000 $ isteyen

anonim

$100.000`lık Hacking Yarışması.Korea Digital Works`un düzenlediği yarışma`da firmanın güvenlik programı olan WOKS tarafından korunan servera ilk erişim hakkı kazanan ve ismini sitenin index`ine yazan Hacker`a tam $100.000 ödül verilecek.

Cisco'ya karşı takım

sundance

Cumartesi gecesi DefCon'un akabinde, partiler ve eğlenceler zamanıydı. Fakat bütün bu karmaşadan uzak bir odada, bir grup laptoplarının başında çalışmakta, zaman zaman birbirleriyle konuşmakta ve odanın ortasında duran iki metal kutuya ilgi ile bakmaktaydılar.
Konu, Michael Lynn'in BlackHat 2005'de yaptığı Cisco Routerlar üzerine sunumunun engellenmeye çalışılması ve çalıştığı firma olan ISS'den ayrılmak zorunda kalmasıyla ilgiliydi. Şimdi ise bir grup uzman, Michael Lynn'in yolundan giderek, biraraya gelip sözkonusu açığı genişletmeyi hedefliyorlardı. Kara Şapkalı'lardan birinin belirttiği gibi "Michael'ın altı ayda yaptığını biz çok daha kısa sürede çözebiliriz. Cisco'nun yaptığı basitçe ifade etmek gerekirse aptalcaydı, böylece üstü örtülmüş bir probleme çok daha fazla dikkat çektiler"

Fazlamesai bir zavallıyı takdim eder...

sundance

Bugün irc.freenode'daki #fazlamesai kanalında arkadaşlarla sohbet ederken, kanalın müdavimlerinden Xybernaut'un nickine benzeyen nickli biri bana özelden mesaj attı, bu ve ardından gelişen zavallı muhabbeti okumanızı isterim. Görün bakın ülkemizde social engineering ne kadar zavallı durumlarda, ne salaklar var :)

Xyber[busy]] cc varmi elinde ?
[sundance] cc ne be ?
[sundance] kredi kartı mı ?
[Xyber[busy]] kredi karti
[sundance] var nolcak ?
[Xyber[busy]] bilgileri ver az
[Xyber[busy]] cok lazim
[Xyber[busy]] neyse oderim
[sundance] :)) haaa, sen benden kaçak kredi karti numarası istedin ?
[sundance] vay çakal vay, rezil etmez miyim ben seni simdi FM camiasına :))

ISCTurkey Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı

anonim

"GELECEĞİNİ KORU"

Telekomünikasyon Kurumu, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ISCTURKEY (Information Security and Cryptology Conference) bu yıl "Geleceğini koru!" sloganı ve "Mobil / Elektronik İmza" ana temasıyla 13-14 Aralık tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Center'da.

Web Güvenliği E-Dergi

anonim

İlk sayısı Ağustos 2009`da yayımlanan Web Güvenlik Topluluğu (WGT) E-Dergi projesi ile web güvenliği bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Periyodik yayınlanacak dergide, uzmanlar tarafından birbirinden farklı konular kaleme alınırken, web/yazılım güvenliğinde güncel konuların ve teknolojilerin takibinin sağlanması da hedefleniyor.