Yeni Allegro Common Lisp Eğitim Videoları

0
opheus
Franz Inc. Allegro Common Lisp eğitimleri bölümü altında "Specialized Components of Lisp" başlığında yeni eğitim videolarını yayınladı. Aynı sayfada bir önceki konu ve videolara ulaşılabilmekte. Dosyaların boyutları 25 - 40 MB arasında değiştiginden dolayı kotalı ADSL kullanıcıları içinde sorun olmayacağını düşünmekteyim.

Son olarak daha önce yayınlanmış olan video dosyaları ve Allegro CL eğitim videolarını bir çalışma gurubu kurarak alt yazı ile türkçemize kazandırmak güzel olmaz mı?

Görüşler

0
tongucyumruk
Acaba bu WRL uzantılı dosyaları (WebEx formatı olarak geçyiormuş literatürde) GNU/Linux altında izlemenin bir yolu yordamı var mıdır?
0
FZ
Ben olsam ilk iş Franz Inc. şirketine bir e-posta yazar ve video formatları ve kitlelere erişilebilirlik hakkında birkaç kelam ederdim. Bu haberi görüp de webex de ne yahu, niye ki!? demeyen hemen hiç kimse görmedim çünkü.
0
opheus
Aslinda bu isi online olarak yapan bir kurulus var adresi: http://www.e-tech.ca/012-FileConversion.asp

Tabi ben MacOSX ortaminda seyrettigimden acikcasi kontrol etmemistim linux icin player olup olmadigini, bundan dolayi ozurdilerim ama kendimi affettirmek adina Franz'a bir email yolladim eger dikkate alirlar ise sanirim GNU/Linux kullanan camia icin ogg formatinda yayinlarlar.

Isin guzel tarafi neredeyse 1 saat hatta fazla olan goruntulerin sadece 25 MB yer tutmasi.
0
opheus
Franz Inc. ile yaptigim ufak capli yazismada kendilerinin herturlu fikre acik olduklarini ve tavsiye beklediklerini soylediler, bunun uzerine bende e-tech den bahsederek gerekli cevirim islemlerini yapabileceklerini soyledim.

sonuc olark kisa bir sure icinde ogg formatinda Allegro Common Lisp egitim videolarinin sayfalarinda yayinlanacagini dusunmekteyim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

3D Model Tasarımı ve Mirai

FZ

Rainer Joswig, 1999 yılında Mirai ile bir model tasarlayan Bay Raitt'in çalışma seansını yansıtan bir video sunuyor.

Mirai, 3D grafik tasarımı için kullanılan bir yazılım. Common Lisp ile yazılmış ve Allegro Common Lisp üstünde çalışıyor. Yazılımın temelleri daha önceki Symbolics Graphics süitine dayanıyor.

Videoyu buradan indirebilirsiniz.

Kaynak: Planet Lisp

Common Lisp ve Bir Optimizasyon Tekniği: Memoization

FZ

"Memoization" tabiri bilgisayar bilimlerinde ilk kez Donald Michie'nin 1968 yılında Nature dergisinde yayımlanan Memo functions and machine learning (Memo fonksiyonları ve makina öğrenimi) makalesi ile gündeme gelmiştir.

Memoization tekniği bir fonksiyonu hesaplarken önceden hesaplanmış değerleri hesaplamadan kullanmak, dolayısı ile işlemi hızlandırmak olarak tarif edilebilir. Sözcük olarak "memorization"ı yani "ezberleme" eylemini çağrıştırmakla birlikte daha genel bir anlamı kapsamaktadır.

Programlama dilinden bağımsız olmakla birlikte, bu yazıda "memoization" tekniğinin Common Lisp'te nasıl kullanılacağına bakacağız. Bunun için Peter Norvig'in PAIP kitabı ana eksenimizi oluşturacak.

Hangi Common Lisp?

zekzekus

Daniel Weinreb, buradan erişilebilecek şekilde, Common Lisp gerçekleştirimleri (implementasyonları) ile ilgili bir inceleme yapmış. İncelemeye konu olan Common Lisp gerçekleştirimlerinin sorumluları kendi gerçekleştirimlerini anlatmışlar. "Nedir bu Lisp? Ortada bir sürü Lisp var, hangisini seçmeliyim?" diyenler için özellikle az bilinen Common Lisp gerçekleştirimlerini de içermesi açısından güzel bir kaynak.

Video: Second Episode - 20 dakika ve 100 satırda Reddit

FZ

Video çılgınlığı devam ediyor. Bu gidişle HOW-TO belgelerinin yerini HOW-TO videoları mı alacak? İnsanlar "öğret bana usta, adım adım göster" yaklaşımını daha mı çok seviyorlar? Daha önce duyurduğumuz videoyu yapan Sven Van Caekenberghe'nin Episode 2: (Re)writing Reddit in Lisp is 20 minutes and 100 lines videosu taze taze, sıcak sıcak kamuya sunuldu.

Lisp Çalışma Grubu Etkinliklerine Başladı

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden Bilgisayar Bilimleri bölümü asistanlarının inisiyatifi ile kurulan ve tüm ciddi heveslilere açık olan (İstanbul Bilgi Üniversitesi Lisp Çalışma Grubu) bundan kısa bir süre önce kuruldu ve faaliyetlerine başladı.