Yapay Zeka, Matematik ve İnsan Aklı - 2. Raund

0
malkocoglu
Sir Roger Penrose adlı uygulamalı matematikçi kendini en çok Stephen Hawking ile olan kozmoloji araştırmaları ile bahsettirmiştir. Bir de Güçlü Yapay Zekâ (Strong AI) denen, insan zihninin birebir kopyalanmasını düşleyen bilim dalına yaptığı eleştiriler ile...
Penrose bu eleştirilerinde ne kadar haklıydı? YZ dünyasındaki son gelişmeler onu doğruluyor mu, yoksa tünelin sonunda ışık gözüküyor mu? Penrose'un matematik görüşü doğru ya da tek görüş müdür? Tanrı matematikçi midir, yoksa bilgisayarcı mı? Matematikçiler, olanı "keşif mi" ediyorlar, yoksa bulduklarını kendileri "icat mı" ediyorlar.

Penrose'un eleştilerini cevap veren bir yazı, Artificial Intelligence adlı hakemli bir bilim dergisinde yayınlanmıştı. Aşağıdaki bağlantıdan bu yazıyı paylaşıyoruz.

Zevkli okumalar.

The Emperor's Real Mind

Görüşler

0
FZ
Yapay Zekâ, Felsefe, Zihin Felsefesi, Bilişsel Bilim, vs. bağlamındaki en önemli tartışmalardan birine dair verdiğin bu belge adresi için ne kadar teşekkür etsem azdır! :)
0
malkocoglu
Yararli buldugunuza zevindim...
0
malkocoglu
Yaziyi yararli buldugunuza sevindim...
0
bm
Ilgili arkadaslar Searle'in yazilarina da baksinlar. (Bence Searle o odayi yapsin once, icinin akli olup olmadigini sonra konusuruz). Malesef o yazinin nette metni yok, ama asgidaki link fena degil: http://www.utm.edu/research/iep/c/chineser.htm

0
malkocoglu
Penrose'un gene ayni konuda verdigi bir konferansin kayidi Real Player formatinda ektedir. Yaklasik 28 MB.

www.bilgidata.com/pdfs/Penrose_lecture.rm.gz

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye Bilişim Haftası 1 - 7 Eylül 2003

FZ

Türkiye Bilişim Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Türkiye Bilişim Haftası" 1-7 Eylül 2003 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Sergi Sarayı, Hilton Oteli ve Bilişim Caddesi (İstiklal Caddesi) Beyoğlu'nda gerçekleştirilecek.

Haftanın tanıtımı için yayın yapan http://www.bilisimhaftasi.org.tr/ sitesinde organizasyon programının detaylarını bulabilirsiniz.

Sitede dikkat çeken bölümler arasında satranç turnuvası, bilişim bağlamında en iyi gazete, köşe yazarı, parti, bürokrat, vs. gibi anketler var.

KOffice Yenilendi

darkhunter

KOffice 1.4 Beta 1, geliştirme ekibi tarafından duyuruldu. Kararlı sürümün ise Haziran ayında çıkması planlanıyor. Yeni sürümde Kexi ve Krita uygulamaları yer alıyor. Koffice OASIS Open Document formatlarına tam destek veriyor.

Bir Laptop Ver Bir Laptop Al

FZ

12 Kasım ile 26 Kasım tarihleri arasında OLPC "Give One Get One" isimli bir kampanya sürdürüyor. ABD ve Kanada için geçerli olan bu kampanyaya 399$ bağışladığınız takdirde bir XO laptop bilgisayar gelişmekte olan ülkelerden birindeki bir çocuğa verilirken bir laptop sizin yakınınızda seçeceğiniz bir çocuğa yollanıyor.

Kanada ya da ABD'de bir tanıdığınız var ise sizin de bu kampanyaya destek vermeniz mümkün.

Bir Dâhinin Trajedisi - Alan Turing

FZ

Tiyatro Stüdyosu, dâhi matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Alan Turing'in yaşamını konu alan "Sonsuz Döngü" oyununu sahneliyor. Hugh Whitemore'un kaleme aldığı oyunu çeviren ve sahneye koyan Ahmet Levendoğlu.

\r \r Oyun, II. Dünya Savaşı sırasında Alman ordularının ENIGMA haberleşme şifresini kıran İngiliz ekibin beyni olan Alan Turing'in, eşcinsel kimliği yüzünden toplumun kendisine dayattığı zorluklar nedeniyle yaşadığı trajediyi konu alıyor.

\r \r "Sonsuz Döngü" Mayıs ayının sonuna dek her Pazartesi 19:30'da İş Sanat'ta.

\r \r Tel: 0 212 316 10 83

OSEC Linux Eğitimleri : 22 Mayıs

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimleri yeni dönemi 22 Mayıs'ta başlayacak.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.