Yahoo! Kullanıcı Arayüzü Kütüphanesi

0
SHiBuMi
Yahoo! User Interface Library (YUI), Yahoo! tarafından geliştirilmiş, Javascript ile yazılmış, DOM scripting, DHTML ve AJAX tekniklerini kullanan, gelişmiş arayüze sahip interaktif web siteleri hazırlamak amacıyla kullanılan bir araçlar bütünü. YUI içerisindeki tüm araçlar BSD lisansı ile lisanslanmış.

İncelemeye değer bu kütüphanenin web sitesi: http://developer.yahoo.com/yui/index.html.

Görüşler

0
belfagor
Yakında Google User Interface Library gibi birşey ile karşılaşırız artık. Googlelun bu duruma seyirci kalacağını hiç zannetmem. Daha kullanışlı ve güzel bir proje ile karşımıza çıkacağına eminim. Bu arada YUI yi inceledim. Oldukça hoş olmuş. Yahoo'nun ellerine sağlık
0
SHiBuMi
Benzer kapsamda bir ürünü olmasa da, Google'ın da halihazırda geliştirdiği ve ücretsiz sunduğu çeşitli araçlar var: http://code.google.com/
0
roktas
Hmm, GWT'yi açmışlar (Apache 2.0 lisanslı). Doğrudan Javascript yerine Java kullanmaları ilginç (GWT ile Javascript'e derliyorlar).
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çalıntı laptoplara sınır (ya da biri bizi gözetliyor)

mentat

ÇALINTI ve kayıt dışı cep telefonlarını kullanıma kapatarak, hırsızlıkların önüne geçen hükümet, şimdi de son dönemde yaygınlaşan dizüstü bilgisayar (laptop) çalınmasına karşı yeni bir uygulamayı devreye sokmaya hazırlanıyor. Cep telefonlarını denetime alan yasanın mimarı olan AKP Milletvekili Seyfi Terzibaşıoğlu'nun hazırladığı yasa tasarısında çalıntı ve kayıt dışı dizüstü bilgisayarlar kara listeye alınacak, MAC numarasından takip edilecek ve internet kullanımına kapatılacak. İnternet servisi sağlayan firmalar, yeni yasa ile bunları takiple yükümlendirilecek. Haberin devamı hurriyet.com.tr'de.

Yorum: Haberi okur okumaz tüylerim diken diken oldu. 1984'e dönüyoruz yavaş yavaş..

ICQ`da işinizi kolaylaştıracak ince ayarlar

mambo

Hemen hemen her internet kullanıcısının icq`su olduğu malum. Bu kadar çok icq kullanıcı olduğu için canımızı sıkan bazı problemlerde olmuyor değil hani. Ama bunları da aşmanın bir yolu var elbet.
Evinize gelen her arkadaşınız bilgisayarınıza icq'sunu yüklemeye yelteniyordur. Belki siz bir arkadaşınıza gittiğinizde o makineye icq`nuzu yüklemek istiyorsunuz yada dışardasınız bir internet cafeden icq`unuzu kontrol etmek istiyorsunuz. İcq`nuzu yüklemeye çalıştığınız zaman 8 kişilik kontenjanın dolu olduğunu görüyorsunuz, panik yapmaya gerek yok takın eldivenleri operasyon başlıyor.

Gevşek İçerik Problemi!

sundance

Sanırım hepiniz son zamanlarda oldukça popülerleşen PokeImam, Karate Kamil vs. gibi Flash Çizgi filmlerinin sayılarındaki artışın farkındasınız.

Görüntülere, kamera hareketlerine vs. bakıldığında gerçekten emek harcanmış, keyifli ürünler var ortada. Fakat içerik 8 yaşında bir ilkokul çocuğunun kurgusundan daha maharetli değil.

İşin ilginç yanı bu trend bu şekilde de devam edeceğe benziyor. Yapılan bütün espriler, magandalar, sümkürme, geğirme, kadınlara taciz vs. üstüne. Peki sadece bunları mı yapabiliriz ?

fsdaily.com açılmış

exalted

fsdaily.com açılmış, tüm özgür aleme hayırlısı olsun.

Cep telefonuyla Telnet, ICQ ve diğerleri !!!

sundance

Trancell.com isimli şirket web sitesi üstünden ICQ mesajı, e-mail atabilmeyi, Internet'de surf yapabilmeyi ve dahası telnet ile bir yerlere girip işlem yapabilmeyi sağlıyor.

İnanması zor, denemesi kolay. Şahsen ben Larweda gelsin de onun telefonundan deneyelim diye akşamı bekliyorum ;)