WPA3 Geliyor!

https://thenextweb.com/

4
Zakkum

Görüşler

1
tongucyumruk

WPA3 guvenlik anlaminda pek cok guzel yenilik ile geliyor

  • Paylasilmis anahtar senaryolarinda (yani hepimizin evde kullandigi halinde) cihaza ozel anahtarlar sayesinde gizlilik garantisi. WPA2'de paylasilan anahtari bilen biri ayni aga bagli diger cihazlarin trafigini dinleyebiliyor. WPA3 her cihaz icin farkli sifreleme anahtarlari ureterek bunun onune geciyor.
  • Acik aglarda sifreleme ozelligi sayesinde restoranda "pardon WiFi sifresi nedir acaba?" sorusu tarihe karisabilir. Parola korumasi olmayan aglarda dahi cihazlar arasinda otomatik sifreleme anahtarlari ureterek iletisimin gizli kalmasi saglanabiliyor. Tabi ki bu "acik" WiFi aglarinin diger guvenlik sorunlarini cozmuyor fakat guvenlik ve kolaylik arasinda guzel bir dengede duruyor.
  • Kullanici ile etkilesimi olmayan/kisitli olan cihazlarin WPA3 kullanan aglara kolayca baglanabilmesini saglayan ozellikler geliyor. Bu sayede akilli tost makinaniz Internet'e daha kolay baglanabilecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CIA Analiz Yapmayı Bir Türk'ten Öğreniyor

FZ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyaca ünlü analizcileri, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirme konularında bir Türk'ün geliştirdiği yöntemi kullanıyorlar. Cenk Gazen adlı Türk bilgisayar bilimcisinin iki arkadaşıyla geliştirdiği Argus Projesi, terörizmle savaşta çok önemli olarak görülüyor.

Phrack 58 çıktı!

sundance

Internet öncesinden beri güvenlik ve iletişim ortamlarının tartışmasız bir numaralı dergisi PHRACK`in yeni sayısı çıktı.

Özellikle LoopBack bölümünde okur mektuplarına verilen cevapları okumanızı tavsiye ederim, eminim eski sayıları da teker teker elden geçirirsiniz...

Alcatel DSL Modemlerde Güvenlik Sorunları

parsifal

Eğer Alcatel DSL modeminiz varsa şunu bilin ki herhangi bir internet kullanıcısı modeminizin ayarlarını ve şifrenizi değiştirebilir, bilgilerinizi çalabilir veya zevk için modeminizi bozabilir.

Bunu keşfeden ise Tsutomu Shimomura. Shimomura 1994 yılında Kevin Mitnick'in izini bulmuştu. Mitnick ise ABD'nin aranan en ünlü internet hackerlarından biri idi. Sayısız bilgisayar sistemine girip şifrelerden tutun gizli program kodlarına kadar pek çok bilgiyi ele geçirmişti.

Bir efsane: Phrack

sundance

Hatırlıyorum da ilk Phrack Magazine'i okuduğumda Amiga kulanıyordum. Elemanın teki BlueBox kullanarak yabancı bir BBS`ten indirmişti (Jason of Bronx) Okudum ve bayıldım.

Phrack taaa 1985`te başlamış, temel olarak telefon sistemlerinin özelliklerini keşfetmeyi ve bu bilgileri paylaşmayı hedef edinmiş bir underground dergi. Sadece dijital ortamda dağıtılıyor, taa 1985'te akustik kuplör kullanan (300 bps) BBS`lerden beri...

Bilgi iletişim Güvenliğinde Yerli Çözüm: i-Bekçi

anonim

Hürriyetim.com' un haberine göre: Devletin en üst düzey güvenliğini öngören birimlerde yaklaşık 2 yıldır kullanıldığı belirtilen 100-150 arası adet i-Bekçi, ilgili birimlerin tüm veri-ses trafiğini GSA (VPN) üzerinden taşıyor ve aynı zamanda internet güvenliğini sağlıyor.

Bugüne kadar çokuluslu yabancı firmaların elinde olan Türkiye Geniş Alan Ağı iletişim ve güvenlik sistemleri pazarının genç oyuncusu i-Bekçi, üzerinde bulunan yerel ve uzak ağ bağlantı arabirimleri sayesinde, kurumsal kullanıcılar ve kurumsal sunuculara erişimi sınırlayarak güvenliği artırıyor