Wireless avlamanın yararları: Özgür Knoppix Kitabı

0
sundance
New Jersey'de jetlagi atlatmak için 26 saatten sonra uyuyup uyandığımda (laptopı açtığım ana denk geliyor bu) yarısından fazlası açık 37 tane kablosuz ağ buldum. Tesadüf o ki ;) en yakını FreeLinuxCd.org'un ağıydı, hemen daldım.

Eşe dosta mailları attıktan sonra, bir de uzun süredir bakamadığım freelinuxcd.org'a bir göz atayım dedim veee hayırsız FM takipçilerinden Conan'ın Knowing Knoppix isimli özgür knoppix kitabından bahsettiğini gördüm. Bu vesileyle OpenOffice formatında yazılmış bu kitabı sizlerle paylaşayım istedim.

Kim demiş war driving anca bela getirir diye. Neyse wlan'ın sahibi (Oktay) içerde hala uyuyor, o kalkmadan kaçsam iyi olur ;)

Görüşler

0
FZ
ABD'deki FM takipçilerine sevgilerimizi iletiyoruz! ;-) Oradaki IT dünyasına dair izlenimlerini günbegün aktarman ümidiyle... :)
0
conan
Adi conan annesi babasini cep telefonu kapsama alani disinda olan yerlerde gezdirmekle mesguldu. Bgun arasin bari. Zaten jetlag'den erken uyanmissindir :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux masaüstü kullanışlılıgı ile ilgili son araştırma

Phaedrus

Almanyada özel bir BT danışma şirketine yaptırılmış olan Linux masaüstü kullanışlılığı ile ilgili bir araştırma artık Linux´un son kullanıcı dedigimiz masaüstü kullanıcılarına zor zamanlar geçirtmediğini, XP´ye yakın bir rahatlık sunduğunu gösterdi. Haberin devamı burada.

Linux Kernel 2.4 Virtual Memory Dökümanı

raistlinthewiz

Kernel konusunda kendini geliştirmek isteyen, kernel hacker olmayı kafasına koymuş olan, Linux iç yapısı hakkında daha fazla bilgi isteyen herkes için 2.4 VM dökümanı: http://www.csn.ul.ie/~mel/projects/vm/guide/html/understand/

Hangisini kurmak daha kolay ?

sundance

Bildik teranedir, `Windows`u hiçbir şey bilmeyen biri bile next next basarak kurabilir ?` (Şahsen görmek isterim o birşey bilmeyen birininin en son model $4,5`lık winmodem ile ne yapabileceğini ama) Linux ise hep korkutmuştur yeni başlayanları, `aha işte bunu anlamadım, ne demek SSH` demek üzere bekleyen kullanıcıları :)))

LinuxWorld bunu bir deneyle görmek istemiş ve bilgisayar uzmanı olmayan günlük bir kullanıcıya Win XP ve RedHat 8 kurdurmuşlar. Ayrıntılı bilgi ve sonuçlar burada

Linux Zamanlayıcı Konusunda Açıklayıcı Makale

raistlinthewiz

Uzun zamandır gelişmektirilmekte olan kernel 2.5 ile ilgili sık sık haberlere rastlıyoruz: Yeni O(1) zamanlayıcı (scheduler), NUMA hafıza desteği vs.

İşte linux gazette'de çıkan bir makalede bu konular oldukça sade ve anlaşılır bir şekilde açıklanmış:

http://www.linuxgazette.com/issue89/vinayak2.html

WinModemler artık LinModem ;)

sundance

Gözünüz aydın millet, piyasada en çok bulunan, en ucuz olan Connextant (eski Rockwell) HSF ve HCF modemler için Freshmeat`de sürücüler duyuruldu.

Daha önceden de bazı marka HSF modemleri çalıştırabilen Linux sürücüleri olmasına rağmen, genelde çok ciddi bir çaba gerekiyordu ve başarı şansı düşüktü. Fakat böyle iki projenin Freshmeat`de başlatılması ile Win Printerlarla birlikte insanlığın gördüğü en iğrenç donanımlardan biri olan WinModemler artık Linux kullanıcıları için sorun olmaktan çıkıyor. Kimbilir belki yakında Karl Knopper amca da Knoppix`e koyar bunları :))