Windows'tan Linux'a Geçiş: OpenMoveOver

0
Soulblighter
Resolvo Systems Windows'tan Linux'a geçiş aracı MoveOver'ın ücretsiz ve açık kaynak sürümünü çıkardı. OpenMoveOver ile Windows oramınızı Linux'a taşımak geçiş yapmak sadece 2 basit adımda gerçekleştiriliyor.
OpenMoveOver ile Windows ortamındaki bir çok uygulamanızın ayarlarını Linux'a taşıyabilirsiniz.

Outlook® Express
- Eposta Hesapları & Ayarlar
- Epostalar & Eposta Klasörleri

Outlook® 2000, XP & 2003
- Eposta Hesapları & Ayarlar
- Epostalar & Eposta Klasörleri
- Bağlantılar
- Takvim
- Görevler
- Notlar

Internet Özellikleri
- Yer İmleri
- Çerezler

Görünüm
- Duvar Kağıtları
- Fontlar

Belgeler / Dosyalar / Klasörler
- Tüm Dosya Türleri
- Klasörler & Dosyalar
- Belgeler
- Veritabanları
- Hesap Tabloları
- Fotoğraflar
- Görüntüler
- Müzikler
- Grafikler

Enterprise sürümünde ise bunlara ek olarak daha bir çok ayarı taşımanız mümkün. Buradan karşılaştırma tablosuna bakabilirsiniz.

Görüşler

0
anonim
Herşey güzel de veri tabanlarını nasıl aktarıyor ? Access veritabanını mysql e falan mı çeviriyor ? Bu kısmı biraz belirsiz gözüktü bana....
0
yilmaz
open office 2 de var oyle birşey belki odur.
0
simor
Evet base diye bir modül var belki ona bağlamışlardır belki.
Office teki access gibi yapmışlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TÜRKİYE yarı finalde! En büyük TÜRKİYE!! (Kendi PDF`ini Kendin Yap)

SHiBuMi

Yazının başlığı "Kendi PDF'ini Kendin Yap" olacaktı ama bu coşku içersinde bu başlığı atmak ayıp olurdu :) Çok büyük bir başarı, herkese kutlu olsun.

Herhangi bir uygulamayla hazırladığınız dokümanları, resimleri, sunumları, elektronik tabloları ve yazıcı çıktısı alınabilecek hemen her türlü nesneyi yine bu uygulama içinden ücretsiz ve Türkçe olarak PDF’e dönüştürebilmek ilginizi çeker mi? Çekiyorsa bu yazıyı okumaya devam edin.

GCC 4.0 geliyor, RC1 yayınlandı

Soulblighter

C, C++, Objective-C, Fortran, Java ve ADA dillerinde yazılmış programları 15'in üzerinde farklı bilgisayar mimarisi için derlememize imkan veren GCC (GNU Compiler Collection) 4.0 RC1 yayınlandı. Değişiklikleri buradan okuyabilir, buradan da GCC 4.0 RC1'i indirebilirsiniz.

GNU/Linux sistemlerin en önemli, kritik ve olmazsa olmaz bileşenlerinden biri olan GCC derleyici süitinin yeni sürümü ile birlikte bu derleyici ile derlenen Firefox, OpenOffice.org, Linux çekirdeği gibi pek çok yazılımın kalitesinde ve performansında artış bekleniyor.

Bilişsel Bilim ve YazBoz: Kelimeler Ağlar Anlamlar (yahut Hadoop ve Lucene)

FZ

Boğaziçi Üniversitesi, Bilişsel Bilim bölümünden arkadaşım Hakan Ünlü'nün bugün yolladığı bir e-postayı paylaşmak istiyorum: "Merhaba Son günlerde Yazboz sitesi çok ilgimi çekiyor. Sizlerin de ilgisini çekeceğini düşündüğüm için burada duyurmak istedim: http://www.yazboz.com

Site aslında bir serbest çağrışım oyunu. Size bir kelime veriyor ve bunula ilgili aklınıza gelen ilk kelimeyi yazmanızı istiyor. Bunun sonunda tüm oyuncular tarafından girilen kelimeleri 'connectionist' bir yaklaşımla bağlıyor. Sonuçları da görsel olarak izlemek mümkün.

GCC 4.0.1 duyuruldu

Soulblighter

GCC'nin 20 Nisan'da çıkan 4.0 sürümünün hatalarından arındırılmış hali GCC 4.0.1 duyuruldu. Bu sürümle buradaki hatalar düzeltilmiş oldu.

Python 2.3 çıktı

tongucyumruk

Python'un birçok yenilik içeren 2.3 sürümü çıktı. Özellikle "iteration" konusundaki yeniliklerin göze çarptığı yeni sürümdeki değişikliklerden bazıları şöyle:
  • Kaynak kodu dosyalarında karakter seti belirtilebiliyor
  • Evrensel yeni satır karakteri desteği eklendi
  • Zip dosyalarından modül alabilme yeteneği
  • Windows sistemlerde Unicode dosya isimlerine erişim
  • Jeneratör desteği
  • Gerçek bir boolean veri tipi
  • enumerate() ve sum() fonksiyonları