İlgili Yazılar

Guru`ları da işten atarlar !!!

sundance

Slashdot.org'da yeralan habere göre HP NJ`deki bir ofisini tamamen kapatma kararı almış.

Bu haliyle çok da önemi yokmuş gibi gözüken haberin çok önemli bir yanı var, o da bu ofisin işlevi. Bu ofis HP-UX (HP`nin kendi geliştirmekte olduğu Unix)`i 64 bit işlemci olan Itanium64`e uyarlamakla görevli olan ofis. Durum böyle olunca ofisin kapanması ile açığa çıkan kişiler de Unix aleminin en has teknisyenleri. Aralarında yaklaşık 20 yıldır Unix kernel üzerine geliştirmede bulunan kişilerden Bell Laboratuvarları`nın efsane olduğu zamanlardan kalma teknisyenler bile var.

Hala öğrenemediler, en pahalı yatırım insandır, insanı kaybederseniz makinalar bir işe yaramaz...

Vector Linux SOHO 5.1 Sahnede

GaripFakir

Slackware tabanlı bir sürüm olan Vector Linux SOHO 5.1 dağıtımını duyurdu. SOHO sürümü tek CD'lik bir dağıtım masaüstü olarak KDE ya da ICEVM ile geliyor. Slackware'in çevikliği ve sağlamlığına bir de kullanım kolaylığı ilave edilince karşı konulması güç bir GNU/Linux dağıtımı ortaya çıkıyor.

Vector linux kullanmak için aşağıdaki sebepler öne sürülebilir:

Boreas LINUX 1.0 Hakkında

boreas

Eylül, Ekim ayına doğru elektrik ve elektronikçiler için tasarlanan Boreas GNU/Linux'un 1.0 sürümünü çıkarmayı düşünüyoruz. Bu sürüm sisteme kurulabilecek şekilde olacak. Bu konuda hangi dağıtımı temel alalım? Ubuntu, Fedora, Gentoo, Debian... Kuluçka dağıtım hangisi olsun ve böyle bir işletim sisteminde hangi mühendislik/elektronik yazılımlarını görmek istersiniz? Bu konuda yorumlarınızı bildirirseniz daha kullanışlı ve ihtiyaçlara uygun bir sistem oluşturmaya çalışırız.

http://www.boreas.gen.tr

İdeal taşınabilir Linux sistem

sundance

Gittiğiniz her yere götürmek istediğiniz bir Linux sisteminiz olsun mu istiyorsunuz? Fakat avuçiçi bilgisayarlar size ara geçiş cihazları gibi mi geliyor? İlla klavyesi olsun mu diyorsunuz?

Son olarak aranızda Sinclair'ın klavyesini özleyenler var mı? İşte huzurlarınızda Sharp Zaurus SL-C3100. 300 gram ağırlığında, harddiski var...

İnsan köpeği ısırırsa haberdir!

dino68

Microsoft Rusya GNU/Linux ve OpenOffice.org sayesinde kurtuldu

Microsoft Rusya'nın Shared Source Initiative sunumu, sunumda kullanılacak Windows makinesinin problemleri nedeniyle neredeyse felakete dönüşüyordu. Çözüm sunumu yapan kişinin notebook'undaki Alt Linux (Rusya'ya özgü bir dağıtım) ve OpenOffice 1.1.2 kullanılarak sağlandı. Kısacası, Microsoft Rusya sunumunu açık kaynak kodlu yazılımlar sayesinde gerçekleştirebildi.