Guru`ları da işten atarlar !!!

0
sundance
Slashdot.org'da yeralan habere göre HP NJ`deki bir ofisini tamamen kapatma kararı almış.

Bu haliyle çok da önemi yokmuş gibi gözüken haberin çok önemli bir yanı var, o da bu ofisin işlevi. Bu ofis HP-UX (HP`nin kendi geliştirmekte olduğu Unix)`i 64 bit işlemci olan Itanium64`e uyarlamakla görevli olan ofis. Durum böyle olunca ofisin kapanması ile açığa çıkan kişiler de Unix aleminin en has teknisyenleri. Aralarında yaklaşık 20 yıldır Unix kernel üzerine geliştirmede bulunan kişilerden Bell Laboratuvarları`nın efsane olduğu zamanlardan kalma teknisyenler bile var.

Hala öğrenemediler, en pahalı yatırım insandır, insanı kaybederseniz makinalar bir işe yaramaz...

Görüşler

0
anonim
Bu haber gerçekten önemli! Çünki, HP'nin, H'si ne demek? Yakında açıklayacağım...
0
FZ
Hewlett isimli ve Packard isimli iki mühendis diye biliyorum bu şirketin kurucuları. Ama tabii söz konusu kişiler hakkında detaylı bilgi sahibi değilim. Merak ettim neler anlatacağını.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Penguence'nin 3. sayısı çıktı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin elektronik yayını, penguen yaşam biçimi dergisi Penguence'nin 3. sayısı yayınlandı. Bir teknik bilgisayar dergisi olmanın ötesinde özgür yazılımı, açık kaynak felsefesini ve paylaşımı yaşam biçimi olarak algılayan duruşu ile Penguence önemli bir boşluğu dolduruyor.

WinModemler artık LinModem ;)

sundance

Gözünüz aydın millet, piyasada en çok bulunan, en ucuz olan Connextant (eski Rockwell) HSF ve HCF modemler için Freshmeat`de sürücüler duyuruldu.

Daha önceden de bazı marka HSF modemleri çalıştırabilen Linux sürücüleri olmasına rağmen, genelde çok ciddi bir çaba gerekiyordu ve başarı şansı düşüktü. Fakat böyle iki projenin Freshmeat`de başlatılması ile Win Printerlarla birlikte insanlığın gördüğü en iğrenç donanımlardan biri olan WinModemler artık Linux kullanıcıları için sorun olmaktan çıkıyor. Kimbilir belki yakında Karl Knopper amca da Knoppix`e koyar bunları :))

Linux+ Magazine eski sayılarına ücretsiz sahip olun

anonim

Linux+ Magazine ücretli olarak satılan bir Linux dergisiydi. Bir süredir eski sayılarını internet üzerinden ücretsiz dağıtmaya başlamışlar. Merak edenler, dergi kültürü olanlar eski sayıların ücretsiz pdf versiyonlarına buradan erişilebilir.

LindowsOS 4.5 İncelemesi

ghanthar

Linuxmerkezi LindowsOS 4.5 in bir incelemesini yayımladı, buradan ulaşabilirsiniz.

Linux eğitimi kayıtları devam ediyor, Sertifikasyon sınavı 28 Haziran'da

butch

Bilgi Üniversitesi Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlecek Linux Eğitimleri 1.Kuru 21 Haziran 2002 tarihine ertelendi. Yani katılmak için hala vaktiniz var :)

Sertifikasyon sınavı için de bugün itibariyle kayıtlar başladı. Sınava katılmak için herhangi bir ön şart yok. Linux bilgi ve becerinizi belgeleyecek olan, 28 Haziran tarihinde yapılacak sınava kayıt için bizimle iletişime geçin. Eğitim programı ve sınav içeriği hakkında bilgi için open.bilgi.edu.tr adresini mutlaka ziyaret edin.