Windows 98SE için resmi olmayan service pack

0
sundance
Slashdotda yeralan habere göre, Alper Coşkun isimli bir geliştirici, Windows 98SE için 70 kadar Microsoft yamasından oluşan bir service pack çıkarttı

Görünüşe göre Microsoft bu konuda bir itiraz belirtmemiş, sadece Microsoft yamalarının Microsoft sitelerinden indirilmesini tavsiye ediyor.

Görüşler

0
murat09
İyi hoş da, Alper Coşkun isimli geliştirici(miz mi desem??), gelmiş geçmiş en çabuk yüklenen MS windows sürümü olan 98 için kendi dilinde de bir Unofficial Service Pack çıkartsa, fena mı olurdu? Windowze için yaptığımız resmi olmayan servis CDlerimizde en değerli yerde olacaktı.
Ingilizce var, Çekçe, Çince (Mandarin) var ama Türkçe yok maalesef. 98 kurmak zorunda kaldığımda tek tek güncelleme yapmaktan gına geldi de :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft´tan Palladium Demosu

tongucyumruk

Microsoft Watch'ta çıkan habere göre Micros~1, mayıs ayında New Orleans'ta yapılacak WinHEC'te Palladium teknolojisinin demosunu yapacak. Palladium hakkındaki son haberlere göre Micros~1 trusted root'un adını "Nexus" olarak belirlemiş durumda. Palladium teknolojisinin Longhorn Server 2005 ile hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Not: Nexus ismi size de bilgisayarların insanları yediği filmlerden fırlamış gibi gelmiyor mu?

Internet Explorer'da 4 Yeni Kritik Güvenlik Açığı

anonim

Mozilla'da açık çıkar da IE bunun altında kalır mı? Kalmaz tabi. Son bir iki hafta içinde 9 tane kritik güvenlik açığı bulunan IE, 4 yeni güvenlik açığıyla aramıza geri dönüyor.

Bu açıklar;dışardan betik çalıştırma, Sık kullanılanlar içindeki Kanallar listesine yeni kanal eklenince dışardan kod çalıştırabilme, Sık Kullanılanlar konumunun dışına sık kullanılanları ekleyebilme ve başka pencerelerden içerik değiştirme gibi "kritik" açıklar.

Bu açıklardan korunmak için Active Scripting'in devre dışı bırakılması veya daha garantili bir çözüm olarak Mozilla, Opera, Konqueror v.b. güvenli Internet tarayıcıları kullanılması tavsiye edilyor.

Ayrıntılı bilgiyi /.'da bulabilirsiniz.

Değiştirilmeden hemen bakın

cayfer

Yılın olayı! MDAC (Microsoft Data Access Components) da yeni bir güvenlik gediği bulunmuş. Buraya kadar normal. Ne de olsa yazılımdır, hataları olabilir. Esas Microsoft'un çözüm önerisi ilginç!

What steps could I follow to prevent the control from being silently re-introduced onto my system?

The simplest way is to make sure you have no trusted publishers, including Microsoft. If you do that, any attempt by either a web page or an HTML mail to download an ActiveX control will generate a warning message.

Microsoft'un affına sığınarak web sayfalarından yukardakı paragrafı aynen aldım; yalnızca bir bölümünü kırmızıya boyadım. Umarım EULA'yı delmemişimdir :)

Hırsızın hiç mi suçu yok?

cayfer

Herkes Micros~1'u suçluyor. Yok "ele geçirilmiş bilgisayarlar", "yok virusler, solucanlar", "yok ad-ware'ler"... Diyelim ki bilgisayarınızda kullandığınız işletim sisteminde, ya da bir uygulama programında açık var. Bu, birilerinin bu durumu istismar etmesine haklı gerekçe olabilir mi?

Bir alışveriş merkezinin park yerinde bıraktığınız arabanınızı kilitlemeyi unutmuş olmak arabanızın soyulmasını haklı kılar mı?

Soyulan evinizin kapısını kilitlememiş olmanız, çelik kapılarla donatmamış olmanız bir kusur mu, ihmal mi?

3-5 virüs, ad-ware yazarını Kızılay'da (ya da Times Square'de) sallandırırsanız bu sorunlar çözülür mü?

Bence "Evet".

XBox Gizli Anahtarı kırma projesi

raistlinthewiz

Bu projede amaç Microsoft XBox medyalarını imzalamak için kulladığı 2048 bitlik gizli anahtarı kırmak. Başarılı olunursa modchiplere ihtiyaç duyulmayacak. (Bildiğim kadarıyla bu chipler sayesinde bu sistemin önüne geçiliyor) Çalışmalar başladı bile :)

http://theneoproject.com/

http://slashdot.org/articles/03/01/05/1456203.shtml?tid=109