Windows 2000´e Güvenlik Ödülü (nasıl yani?)

0
anonim
Microsoft Windows 2000, Information Technology Security Evaluation for Common Criteria (Bilgi Teknolojileri Güvenlik Değerlendirmesi Ortak Kriterleri) tarafından belirlenen standartlara göre, bugüne kadar bir işletim sisteminin hayata geçirdiği en geniş çaptaki gerçek yaşam senaryoları nedeniyle Common Criteria Sertifikası almaya hak kazandı.
Common Criteria Sertifikası, bilgi teknolojileri ürünlerinin güvenlik gibi özelliklerinin değerlendirildiği dünya çapında kabul gören bir standart olma özelliği taşıyor. Yazının tamamı http://www.microsoft.com/turkiye/windows/2000/server/security.asp adresinde.

Fakat bu olayda bir terslik var gibi geliyor bana , ancak ne olduğunu çözemedim. Söz konusu sertifika hakkında daha detaylı teknik bilgisi olan arkadaşlar varsa yorumlarını duymak yararlı olur.

Görüşler

0
realist
Yamuluyorsam düzeltiniz:
Windows kullanıcıları e-mail nedir, nasıl çalışır bilmezler. Mesela HTML mail diye bir şey yoktur arkadaşlar. Kandırdılar sizi...
E-mail´ler aslında text, en fazla RTF formatındadır. (Wordpad´le yazıp .doc uzantısı ile kaydettiğiniz format.)
Bir binary dosyayı email ile göndermek isterseniz bu dosya MIME64 ile kodlanır ve text mesaja sorunsuz eklenebilecek hale getirilir. Siz de bunu attachment şeklinde görürsünüz. MS-Outlook Visual-Basic scriptlerinin e-mail içinden direkt çalıştırılmasını sağlayarak email-worm diye bir şeyin varolmasını sağlamıştır. Kısacası email standardını bozarak yeni bir virus türünü meydana getirmiştir.
Buna benzer yüzlerce MS ayıbı sayabilirim.
0
SHiBuMi
Bu RFC'leri de Bill Gates kendi kafasına göre yazıyor zaten. Bir e-mail içersinde gerekli header alanlarına gerekli değerler verilerek, e-mailin body kısmında HTML kullanılabilir, bu HTML kodları Mime64 ile kodlanmaz, olduğu gibi gönderilir. Bunun sonucu olarak da, nurtopu gibi bir HTML mailimiz olur. Header'daki bilgiye göre, e-mail istemcisi bu HTML datasını mesajın içinde ya da attachment olarak görüntülemek durumundadır. HTML mail, Microsoft'un kendi kafasından uydurduğu MS-Outlook ile gelen bir şey değildir. Burada ancak MS-Outlook'un RFC'lerde belirtilen REQUIRED kriterlerle çizilen standartlara ne kadar saygı gösterdiğini tartışabiliriz. MS-Outlook içinde değil ama, gelen e-mailler üzerinde VB scriptleri çalıştırabiliyor olmanın ne gibi bir faydası olur, kim ne amaçla kullanır ben de merak ediyorum. Bunu feature olarak uygulamanın içinde tutuyor olmalarının kendilerine göre bir nedeni, bir kullanım alanı olmalı.
0
realist
Çoook daha uzun yazmalıymışım ki başka yönlere çekilemesin.
E-mail standardına sonradan eklenmeye çalışılmış HTML mail anlamsızlığını değil MS´in email-worm denen ve VB´den azıcık anlayan herkesin kolayca yazabileceği yeni bir virus türünün ortaya çıkmasını sağlamasını tartışalım.
HTML mail worm`lardan ayrı bir örnekti
0
SHiBuMi
Nasıl başka yöne çektiğimi anlamadım. Yazında yanlışlar var, bunları düzelttim. HTML mail vardır ve gayet güzel kullanılır, standartları da ilgili RFC'de tanımlanmıştır. Bunu da Outlook dışında Windows altında çalışıyor olsun, Unix altında çalışıyor olsun onlarca e-mail istemcisi kullanır. Microsoft tarafından icat edilmiş bir şey değildir. Bu RFC'lerde bütün bu istemcilerin ortak paydada buluşabilmelerini sağlamak adına REQUIRED alanlar vardır. Outlook buradaki standartlara uymayıp kendi kafasına göre takılıyorsa o zaman gidip Bill'i dövelim. Ya da bu konuda sonsuza kadar susalım.

Outlook'a gelen mailler içinde VB script çalıştırılabiliyor olması bana da anlamsız geliyor, kimin böyle bir özelliğe ihtiyacı olur ki? Mozilla da yanlış hatırlamıyorsam Javascript kodlarını aynı şekilde çalıştırabiliyordu. Canını çok sıkıyorsa, Outlook Express içersinde Read All in plain text diye bir seçenek var, kapatır kurtulursun.
0
anonim
benim ve bir çok insanın asıl canını sıkan html e-postalar değil vb scriptleri. ondan kurtulmak için html maillerden de vazgeçmek zorunda kalıyoruz...
0
cayfer
Micros~1'a Maryland Universitesi'nde verilen ödülden söz edildiğini duyunca aynı işletim sistemine California Universitesi-Santa Barbara tarafından verilen ödül aklıma geldi.

Bugun CNN'de de bir Micros~1 ödülü haberi var.

Bunları okuyunca aklıma eski bir fıkra geldi:

Komunist Rusya'da bir yabancı iş seyahatindeymiş. O zamanlar yabancılar Rusya'da mihmandarsız dolaşamıyormuş. İş adamının ayakkabısı Rusya'nın soğuğunda ince geldiği için mihmandarına bir bot almak istediğini söylemiş. Mihmandar 'Ooo.. dünyanın en muhteşem ayakkabı mağazası Moskova'dadır' deyip adamı çok büyük bir mağazaya götürmüş.

Girişte iki kapı varmıŞ: 'erkek ayakkabıları' ve 'kadın ayakkabıları'. Erkek böümğne girmişler. Gene iki kapı: 'yazlık', 'kışlık'. Kışlığa girmişler, gene iki kapı: 'Hakiki deri', 'Suni deri'. Hakiki deriye girmişler, gene iki kapı: 'Altı kauçuk', 'Altı kösele'. Kapılar epeyce bir süre bu şeilde devam etmiş. Artık iş adamına gelenler gelmeye başlamış. Sonunda olası tüm ayrıntıları belirleyen iki kapıya gelmişler. İş adamı 'Artık bundan sonra başka kapı yoktur' diye düşünerek son kapıyı açmş ve kendini sokakta bulmuş. Şaşkınlık içinde mihmandarına 'eee... ayakkabılar nerede?' diye sorunca mihmandarı 'ayakkabıyı boşver, sen organizasyona bak' demiş.

Nerden aklıma geldiyse...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DEF CON 10 zamanı açıklandı

anonim

DEF CON'un 10.sunun zamanı ve yeri açıklandı. Yer: Las Vegas, Nevada Alexis Hotel. Zaman ise 2-4 Agustos arası. DEF CON'u ilk defa duyanlar icin kısa bir açıklama: Dünyanın en büyük hacker partisi!

Elime geçen programa gore: Alan içerisinde 802.11b wireless network olacakmış. (Laptopını al ve konferans sırasında fazlamesai'ye haber yaz yani) Call for Papers icin ise su linke başvurmanız gerekiyor. Bu sene 3 konuşma alanı olacakmış. Ayrıca da 150'şer kişilik iki tane de demo odası. Örneğin TiVOnuzu nasıl hack edersiniz gibi toplu gosteriler oralarda yapılacakmış.

Virüs Uyarısı - Nyxem

Skeleton

Word, Powerpoint, Excel ve Acrobat gibi dosyaları silmeye programlanmış olan virüs 3 Şubat tarihinde etkin olacak. Son zamanlarda ortaya çıkan diğer virüsler gibi Nyxem de e-posta yoluyla yayılıyor ve kullanıcılara bulaşabiliyor. Çoğu antivirüs yazılımı üreticisi ilgili virüs tanımlarını yayınlamış olmalarına rağmen, F-Secure firmasına göre daha binlerce PC virüsten temizlenmiş değil. Antivirüs yazılımlarınızın güncelliğini kontrol etmeniz için bir gününüz var (tabi tarihiniz doğru ayarlı ise :))

CryptoAPI ile Verilerimizi Güvenlik Altına Alalım (ama nasıl?)

anonim

21. yüzyılda yaşadığımızı göz önüne alarak artık hepimizin mümkün olduğunca Telnet yerine SSH, FTP yerine SFTP ve HTTP yerine HTTPS kullanarak verilerimizin Internet üzerinde bir noktadan bir noktaya ulaştırılması sırasında yol üzerinde pusuya yatmış karanlık şahıslar tarafından ele geçirilmesini engellediğimizi sanıyorum. Eğer bunu yapmıyorsanız, bu karanlık şahıslara fırsat verdiğiniz için er ya da geç Nasreddin Hoca'nın başına gelen "Peki ama hırsızın hiç mi suçu yok?" durumuna düşmeniz kaçınılmazdır...

Phrack 57 Çıktı!

sundance

Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...

VIRUS ALERT - W32/Nimda@MM

anonim

Hızla yayıldığı belirtilen bu ' worm ' hem e-mail attachment ile ( readme.exe ) hem de Microsft IIS serverda 15 Mayıs 2001'de bulunan bir güvenlik açığını ( PWS Escaped Characters Decoding Command Execution Vulnerability ) kullanarak yayılabilmektedir. Ayrıca, Internet Explorer 5.0 veya 5.5 kullanılarak web ( http ) üzerinden mailboxlara ( hotmail, yahoo, vs..) erişim söz konusu olduğunda, yine bir başka güvenlik açığını kullanarak bu mesaj okunduğunda ve hatta sadece önizleme penceresinde görüntülendiğinde dahi sisteme bulaşabilmektedir.