WikiLeaks Sarsıntısı Devam Ediyor!

0
sundance
Ekvator hükümeti geçmişte de birçok defa, üst düzeyde önemli dökümanı sızdıran WikiLeaks kurucusu Assange'yi güvenli ve özgür bir ikamet için Ekvator'a davet etti.

Hayatından endişe ettiği için uzun süredir havaalanlarında yaşadığını söyleyen Assange'ye, Ekvator makamlarından gelen bu sığınma teklifi Amerikan Dışişleri'nin 250,000 dökümanının iki gün önce basına sızdırılması ile büyük sarsıntı geçiren uluslararası diplomasi için de ilginç bir gelişme.

Doğrulama imkanı bulamasak da sözkonusu WikiLeaks dökümanlarının Türkçe hallerine WikiLeaksTr.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Akla Bismarc'ın meşhur lafı geliyor "Sosis ve devlet işlerine saygı duymaya devam edebilmek için onların üretimini görmemek gerekir."

Yayınlanan belgelere biraz bakınca çok ilginç sonuçlar çıkıyor.

En göze çarpanı, Amerikan Büyükelçilikleri içinde en yoğun trafiğin Ankara Büyükelçiliği'nden kaynaklanması. Öyle ki bu trafik Bağdat Büyükelçiliği'nden bile fazla. Belgelerin halka ifşasından önce, Amerikan Hükümeti bu hareketin sayısız masumun hayatını tehlikeye atacağını belirtmesine karşılık Assange, sözkonusu kişilerin isimlerinin belirtilmesi durumunda bunları dökümanlardan çıkartacaklarını belirtmiş.

Bir başka önemli nokta da WikiLeaks'in siteyi yayın dışı bırakmaya yönelik olası bir saldırıya karşı belgelerin önemli bir kısmını, bir gün önceden Der Spiegel, Guardian ve New York Times ile paylaşmış olması.

Sözkonusu belgelerin yaklaşık 8000 kadarının da direkt Türkiye ile ilgili olduğu belirtiliyor. Bunlarda önde gelen hükümet üyeleri ile ilgili yurt dışı hesapları olmasından, borsada manüpilasyon yapmalarına kadar çok değişik iddialar da yeralmakta.

Amerikan hükümeti ise sözkonusu belgeleri halen yalanlamadı, öte yandan Ekonomi Bakanı Şimşek ve İç İşleri Bakanı Vecdi Gönül hemen birer yalanlama yayınladılar.

Belgelerin düzmece olmadığını ama yine Amerika'nın çıkarları doğrultusunda, başta Arap liderlerinin ikili siyasetlerini gözler önüne sermeyi ve kamuoyu önünde küçük düşürerek etkilerini azaltmayı hedeflediği, buna ek olarak da "bakın biz bir şekilde şunu şunu gerçekleştireceğiz, yolumuza çıkmayın" diye sinyal verme yöntemi olarak bu bilgileri sızdırdığı da komplo teorileri arasında.

İlgili Yazılar

Kopya Cd ...

mambo

Bu ülkede her şeyin olduğu gibi sonunda cd kopyalama işininde suyu çıktı.Yeni çıkan her albümün ve filmin cd'sini orjinali çıktıktan 1 gün sonra tezgahlarda bulmanız mümkün. Hem de albümün türü ve kimin söylediği hiç önemli değil.

Kan karşılığı Petrol

sundance

Irak'ın iliğinin kurutulması amaçlı, petrol karşılığı gıda ve ilaç yardımı kampanyasını biliyorsunuz. Çöl Fırtınası akabinde önce yiyeceksiz ve ilaçsız bırakılan, ambargo uygulanan Irak, daha sonra bu şekilde 'insani yardım almıştı' bu süreç içinde ilaç ve gıdasızlıktan ölen çocuk sayısının 2 milyon civarı olduğu söyleniyor.

Yeni Irak savaşı işe buradan esinlenerek, bazıları tarafından Blood For Oil (Petrole karşı kan) diye isimlendirilmişti.

Şimdi ise Amerikalı'ların bu kavramı gerçekten hayata geçirdiklerini, eşsiz site Kuro5hin yazıyor. Yazıya göre, hayvan kanı, sakatatları vs. gibi artıklardan varili $15'a ham petrol üretmeye başlamışlar.

Ergenekon'da Bilgisayar Bulguları Kanıt mı?

sosgezbir

Basında "Ergenekon" adıyla bilinen "Ümraniye Soruşturmasında" aramalar sonucu onlarca kişinin ve bir televizyon kanalıyla bir derginin ve bir partinin gerek bilgisayarına gerekse sadece sabit diskine el konuldu.

TBMM Teknoloji Komisyonu Üyesi, Endüstri Mühendisi ve Bilgisayar Yazılım Uzmanı Seyhan, 4 Aralık 2004’de kabul edilen 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 134’üncü maddesine göre hákim ya da savcı kararıyla elektronik ortamdaki kayıtlara veya bilgisayarlara el koyulacak ise yedeğinin alınması, bu yedeğin de adli makamlarca veya polis tarafından mühürlendikten sonra kişiye veya avukatına verilmesi gerektiğini söyledi.

MERNİS Projesinde Hayalkırıklığı

FZ

Herkese bir TC kimlik numarası verilmesini hedefleyen Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi'nde (MERNİS) kargaşa yaşandı. İçişleri Bakanlığı'nca verilen TC kimlik numarası ile Maliye Bakanlığı'nca verilen vergi kimlik numarası arasında yüzde 100 uyuşma sağlanması gerekirken, verilerin sadece yüzde 12'sinde uyuşma sağlanabildi.

Tek numara sisteminin, dünyanın en mükemmeli olacağını ifade eden İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Aydoğdu, tam olarak uygulamaya geçildiğinde vatandaşların vergi, sosyal güvenlik, bankacılık işlemlerine tek numarayla ulaşılabileceğini söyledi. MERNİS projesi 1972'de gündeme geldi. Veri tabanı ise Kasım 2002'de oluşturulmaya başlanan proje için bugüne dek 50.000.000 $ harcandı.

Kaynak: Radikal

Türkiye'de yaşamıyorsanız bu haberi geçiniz !

sundance

Sorgun Ormanı katlediliyor.
Antalya Side yakınında bulunan Sorgun Ormanı'nda bir golf sahası yapmak için 200.000 (yanlış okumadınız tam İKİYÜZ BİN) ağaç kesilecek.Bu ormanın katli ile birlikte pekçok hayvan ve bitki türü de bölgede yokolacak. Yapacaginiz sadece http://www.sorgun.org/ sitesine ulasip oradaki protesto bölümüne girmeniz.
İnsanlara bundan bahsetmeniz bile bir farklılık yaratabilir.