Uydu İletişiminde Yeni Eğilimler

0
adervis
İNETD tarafından düzenlenen "Uydu İletişiminde Yeni Eğilimler" isimli seminer 11 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.
Seminerin konusu kısaca şöyle;
Bu konuşmada, yeni nesil çokluortam uydu ağları için uyarlamalı kaynak dağıtım ve yönetim sistemi olan ARAM'ı (Adaptive Resource Allocation and Management) tanıtacağız. Öncelikle, çokluortam uydu ağlarında karşılaşılan hat sıkışması ve gizliliği ihlal edilmiş kanal durumları ile mücadele etmek için geliştirilen uyarlamalı giriş denetim stratejisinden bahsedeceğiz. Ayrıca, dönüş kanalı olan direk yayın uydu ağları (DBS-RCS) için klasik giriş denetim stratejileri ile bahsedilen yeni stratejinin başarım karşılaştırmalarını sunacağız. Temel olarak giriş denetim algoritmaları üzerinde duracağız ve bu algoritmaların servis kalitesi (QoS) ve DBS-RCS ileri hat kullanımı üzerindeki etkilerini belirleyeceğiz.

Detaylı bilgiye ve seminer programına İNETD web sayfasından ulaşabilirsiniz. Bina güvenlik kuralları gereği seminerlere mutlaka önceden kayıt yaptırmak gerekiyor.

Önümüzdeki haftalarda devam edecek seminer ise şunlar;
  • 18 Kasım 2006 Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme, A.Erdinç Köroğlu
  • 25 Kasım 2006 PHP 5, Hidayet Doğan
  • 02 Aralık 2006 Pear Nedir? Ne Sağlar?, Umut Işık
  • 09 Aralık 2006 PostgreSQL Veritabanı (PostgreSql Kull. Derneği), Devrim Gündüz
  • 16 Aralık 2006 Ruby Programlama Dili'nin Temelleri ve Ruby ile GTK Kullanarak Arayüz Tasarlamak, Pınar Yanardağ

Tüm seminerler için;
Saat : Seminerler saat 14:00' da başlayacaktır. Seminerlerin süresi yaklaşık 150-240 dakika arasında değişmektedir.
Yer : IBM Linux Merkezi
Adres : Büyükdere Caddesi YKB Plaza B Blok, Levent/İstanbul
e-posta : bilgi@inetd.org.tr

İnternet Teknolojileri Derneği
inetd.org.tr

İlgili Yazılar

Web Günlük Analizi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 06 Ekim 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde, Web günlüklerinin ne anlama geldikleri, nasil işlendikleri, en yaygın kullanılan analiz yazılımları, saldırı ve bot yazılımlarına karşı alinmasi gereken tedbirler incelenecektir.

Batman Üniversitesi II. Bilişim Teknolojileri Konferansı Linux Seminerleri

hcg

Batman Üniversitesi II. Bilişim Teknolojileri Konferansı 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

7D7 Demo Partisi 8-9 Eylül'de!

dcc

7D7 Demoscene Party 2007 , 8-9 September 2007

Artık geleneksel hale gelen 7Dx partilerinin bu yılki ayağı 7D7 demo partisi bu sene 8-9 Eylül tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü'nde yapılacak. C64, Amiga ve PC platformlarında yarışmaların düzenlendiği 7D7'de ayrıca programlama seminerleri ve demoscene üzerine sohbetler de yapılacak.

II. Bilgisayar Mühendisleri Buluşması

mkis

EMO İzmir Şubesi Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Komisyonu, Bilgisayar Mühendislerine yönelik olarak, mesleki sorunların tartışılması ve meslek alanının düzenlenmesi, hakların korunması gibi konular üzerine çalışan BM-MDK’nın tanıtımını hedef alan bir forum düzenliyor: II. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ BULUŞMASI

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 26 Eylül

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.