İlgili Yazılar

Lisp Resource Kit: Canlı Canlı Lisp ;-)

FZ

LispNYC ve ALU tarafından geliştirilmiş olan The Lisp Resource Kit boot edebilen Debian GNU/Linux tabanlı Knoppix kullanılarak hazırlanmış bir Lisp tanıtım, eğitim öğretim CDsi. Her türlü deneyimden insana Common Lisp programlama dilini ve teknolojilerini tanıtmak amacı ile hazırlanmış ve ekran görüntülerine buradan ulaşabileceğiniz bu CDdeki yazılımların birkaçına örnek vermek gerekirse:

International Lisp Conference (ILC) 2007 izlenimleri

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nden Vehbi Sinan Tunalıoğlu ile birlikte, ilc 2007'ye katıldık. Katıldığımız konuşmalardan izlenimleri, yaptığımız fikir alışverişlerini kısaca özetleyeyim.

Avrupa Common Lisp Buluşması: Sunumlar ve Videolar

FZ

Bu sene 24 Nisan tarihinde, Amsterdam'da, 19 ülkeden 80'i aşkın katılımcıyla gerçekleşen ECLM2005 (European Common Lisp Meeting) pek çok ilginç sunuma ve konuşmaya ev sahipliği yaptı.

Daha önce burada sık sık adı geçen Practical Common Lisp kitabının yazarı Seibel'in "Lispçi olmayanlara Lisp'i nasıl anlatırsınız" başlıklı eğlenceli konuşmasından tutun António Menezes Leitão'nun "Lispçiler için Java" sunumuna dek pek çok videoya Weitz'in sitesinden veya İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü yansısından erişmeniz mümkün.

Core Services Projesi Duyuruldu: Gönüllü Common Lisp Programcıları Davetli

FZ

Tam da az önce FZ Blogs ortamında Türkiye’deki ticari BT ortamında Common Lisp platformunun yerinden bahsediyordum ki cs-lisp e-posta listesine gelen "Core Services" projesi başlıklı e-posta dikkatimi çekti. COR3 ekibinden Aycan İrican şöyle demiş:

Geçen aylarda yazdığımız bir web uygulamasının sonucu olarak, birtakım servisleri uygulamadan ayırarak bir genel kütüphane yazmayı planlıyoruz. Bu nedenle common-lisp.net üzerinde bir proje açtık.

eXtreme Programming ve Bir Başarı Öyküsü

FZ

Bill Clementson son blog girdilerinden birinde birkaç gün önce gerçekleştirdikleri etkinlikte sunum yapan ve bir başarı öyküsü aktaran Ken Dickey'e yer vermiş.

Avustralya kökenli başarılı bir start-up olan Memetrics'in öyküsünü çarpıcı bir dille anlatan Dickey, eXtreme Programming metodolojisi ve Common Lisp'ten faydalanarak geliştirdikleri sistemi anlatan güzel bir sunum hazırlamış.

Keskin rekabetten ve gizli silahların gücünden hoşlananlar için incelenesi bir örnek. Afiyet olsun.