Ubuntu 7.10 versiyonunun kod adı belli oldu : Gutsy Gibbon

0
Betelgeuse
Ubuntu 7.04 Feisty Fawn versiyonunun çıkmasına gün sayarken bir sonraki versiyon olacak olan 7.10 versiyonunun kod adı da belli oldu; Gutsy Gibbon.

Bu 7.10 versiyonu ile gelecek en önemli özellik olarak kurulum kolaylığından bahsediyorlar. Bir maymun bile kurabilecekmiş. :)))

Diğer bir gelişme de, tam özgür yazılım çeşitlemesi de olacakmış, yani özgür olmayan yazılımları, binary driverları vb. dağıtımda istemeyenler için özel bir çeşitleme yapacaklarmış. Bunun için gnewsense dağıtımı ile birlikte çalışacaklarmış.

Görüşler

0
sdr129
ubuntu-tr adlı siteye ne oldu. Ubuntu kullndığım için forumundan yararlanıyordum. bir n önce yayına başlamaları dileğiyle.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ubuntu Breezy Badger Geliyor!

darkhunter

Yakın bir taihte Tux Award kazanan, hepimizin sevgilisi Ubuntu Breezy Badger (5.10) ile görücüye çıktı (Preview Release).

Daha Gutsy Gibbon sürümünü görmeden...

anonim

Canonical Ltd, henüz Ubuntu'nun ekim ayında çıkaracağı sürümü (Ubuntu 7.10 - Gutsy Gibbon) yaymadan, bir sonraki sürümünün adı duyuruldu: Ubuntu 8.04 - Hardy Heron LTS

Ubuntu Studio

parsifal

Ubuntu Studio'nun ilk sürümü yayınlandı. Ses, görüntü ve grafik yazılımlarının en iyilerini bünyesinde biraraya getirip profesyonellerin ve "gayretli" kullanıcıların beğenisine sunulmuş bu sürüm şu anda sadece Intel i-386 uyumlu.

Ubuntu 6.06 - Dapper Drake Çıktı!

tongucyumruk

Bir Ubuntu sürümü için oldukça uzun sayılabilecek bir süredir beklenen Ubuntu Linux 6.06 "Dapper Drake" çıktı. Birçok önemli yenilik içeren bu sürümün en önemli özelliği ise masaüstünde 3, sunucularda ise 5 yıl gibi oldukça uzun sayılabilecek bir destek süresine sahip olması.

Xbox 360'a Ubuntu

Chriseba

Sony Playstation 3'e Fedora kurulumundan sonra, şimdi de Microsoft Xbox 360'a Ubuntu kurulumu.