Türkiye Uzgörü kazanıyor!

0
anonim
İTÜ IEEE kulübünün lisans öğrencilerinin yazılarından oluşan bir "Uzgörü" adlı dergi hazırladık. Dergi iki ayda bir yayınlanacak.
İlk Sayının İçeriği:
  • Web'in Yeni Gözdesi Ajax
  • Aspect Oriented Programming
  • Akıllı Kartlar
  • Assembly ile PIC Programlama
  • Capability Maturity Model-Integrated
  • Internet Protocol version 6
  • Hydrobee
  • PROJEKENT
  • İTÜRO
  • Metamalzemeler ile görünmezlik pelerini
  • Mevlüt Dinç ile Söyleşi
  • Sektör Haber ve Duyuruları
Derginin ana amacı elektrik, elektronik, bilgisayar ve telekomünikasyon mühendisi adaylarına az bilinen konular hakkında ışık tutmak, bu konulardaki Türkçe kaynak açığını gidermektir.

Görüşler

0
vedat
bir link olsa daha iyi olurdu sanki.
0
prometeus
Evet link çok güzel olurmuş. Dergi hazırlanmış, peki dağıtımına başlanmış mı? Başlandıysa nereden edinilir? Nasıl dağıtılacak, internetten mi, yoksa kağıda mı basılacak?
0
auselen
http://www.uzgoru.itu.edu.tr/

deneme :D
0
hacy
okulunda ieee kolu varsa oradan, itü de rahatlıkla bulursun dagıtım bitti 50 üni ye gönderdik
0
MertGuller
Selamlar,
UZGÖRÜ, 3000 adet basıldı, 2000'in biraz üzeri adedi elektrik elektronik bilgisayar bölümü/fakültesi olan üniversitelerimize gönderilmek üzere 2 Mayıs 2007 günü kargoya verildi, hemen hemen hepsine de ulaştı..

Esas gönderim adresleri üniversitelerin bünyesindeki IEEE Öğrenci Kulüpleridir, ancak IEEE Öğrenci Kulübü olmayan üniversitelerde fakülte sekreterliklerine ya da bölüm başkanlıklarına iletilmiştir.

UZGÖRÜ'nün bir kısmı da elektronik, elektrik, bilgisayar, kontrol, makina vs. konularında önde gelen şirketlere, üniversitelerdeki bazı teknik organizasyonlara gönderildi..

UZGÖRÜ web sitesi okul ile ilgili olan şifre-prosedür işlemlerinin gecikmesinden dolayı hala açık değil malesef.. Sitemiz açıkdıktan sonra pdf formatını bir süreliğine yayınlayacağız.. Ancak bürokrasinin bize ne zaman izin vereceği ne yazık ki meçhul..

UZGÖRÜ, sponsorlar-reklamlar sayesinde yayınlanan, kar amacı olmayan, lisans öğrencilerinin katılımlarıyla hazırlanan teknik deneme ve makalelerin ağırlıkta olduğu bir dergidir. En önemli amaç teknik seviyeyi üstte tutmak ve Türkçe kaynak sıkıntısını gidermeye gayret göstermektir..

UZGÖRÜ'yü üniversitelerden şu veya bu şekilde edinememiş kişiler varsa bana meeert(at)gmail(dot)com adresinden ulaşabilirler. Elimizdeki sınırlı sayıdaki dergiyi ilgili herkesle paylaşabilme konusunda yarımcı olabilirim.

Sevgiyle..
0
rr
http://www.uzgoru.itu.edu.tr (web2.0)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Konser: Genetik Algoritmalarla Müzik - Kim Cascone @ Santralİstanbul

FZ

David Lynch'in ses danışmanı elektronik müzik bestecisi Kim Cascone, 8 Kasım Cumartesi akşamı Santralİstanbul Enerji Müzesi'nde düzenlenecek konserde elektronik müzik dinleyicileri ile buluşuyor.

Kim Cascone, 4-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nün konuğu oldu ve 'Basit Genetik Algoritmaları Kullanarak İçerik Yaratma' başlıklı bir atölye çalışması yaptı. 7 katılımcının yer aldığı bu atölye çalışmasının sonunda ortaya çıkan eser 8 Kasım Cuma akşamı saat 19:00'da santralistanbul Enerji Müzesi'nde yapılacak konserde seslendirilecek.

OpenGL 2.0

mentat

OpenGL 2.0! Nihayet! Siggraph 2004'de resmi olarak duyuruldu. Destekleyen kart sürücüleri ne zaman çıkar bilinmez.

Beyond3D'den resmi basın açıklamasına ulaşabilirsiniz.

DDJ Programlamada Mükemmelik Ödülü : P.J. Plauger

FZ

Yirmi yılı aşkın süredir yayınlanan Dr. Dobb's Journal dergisinin bu seneki "Programlamada Mükemmelik Ödülü"nü P.J. Plauger aldı.

Dr. Plauger, 80'li yıllarda X3J11 komitesinde çalıştı. Söz konusu komite ANSI C standardının geliştirilmesinden sorumlu idi. Çalışmalarına devam eder Dr. Plauger daha sonra ISO C ve C++ standartlarının oturtulmasında da önemli rol oynadı.

Bu süre esnasında Bell Laboratuvarlarında profesyonel olarak çalışan Plauger 10 yılı aşkın bir süre "The C/C++ User's Journal"ın editörlüğünü yaptı. Plauger'in yazdığı ya da katkıda bulunduğu kitaplar arasında şunlar sayılabilir: Elements of Programming Style and Software Tools in Pascal, The Standart C Library; Programming on Purpose, The Standart Template Library.

Dr. Plauger aynı zamanda 30 yılı aşkın süredir bilimkurgu yazarlığı da yapıyor. Yazdığı kısa öyküler "Analog" ve "Galaxy" dergilerinde yayınlandı.

4.500.000 € Bedelindeki Özgür Yazılım Zaferi

FZ

Erkan Tekman'ın blogunda geçtiği habere göre:

Bakanlığın yaklaşık 4,5 milyon € değerinde Microsoft lisansı alımı için Şubat ayında açtığı ihale, yine Bakanlık tarafından iptal edildi. Dernek, ihale şartnamesinin yalnızca tek bir üreticinin 11 dağıtıcısını kapsadığını ve ilgili yasanın "Kamu kurumları yazılım satın alırken özgür yazılım dahil tüm seçenekleri değerlendirmeli" hükmüne aykırı olduğunu belirterek ihalenin iptali için mahkemeye başvurmuştu. Bakanlık, mahkemenin konuyu görüşmesini ve bir karar almasını beklemeden geri adım attı. Dernek bu durumu, bilgiye özgür erişim (açık formatlar), güvenilir teknolojilerin kullanımı (özgür yazılım) ve kamu parasının vatandaşlar yararına harcanması açısından tarihi bir zafer olarak niteliyor. Derneğin icraatları devam edecek...

Ödüllü Bilgi Yarışması

sceylani

Turk-php.com her hafta programcılık konusunda ödüllü bilgi yarışması düzenlemektedir. Yarışmanın konusu ağırlıklı olarak PHP programlama dilidir. Ancak diger programlama teknolojilerini kullananlar, web ile yakından ilgilenenler de sorulari kolaylıkla cevaplayabilirler.