Türkçe Döküman portalı BELGE-TR

0
conan
BELGE-TR Galatasaray Üniversitesi Linux Kullanıcıları Grubunun yürütmekte olduğu bir türkçe döküman portalı projesi.

Linux için türkçe döküman arayıp bulabilmek için bence iyi bir başlangıç yeri. Portal`da Belge`ler, FTP Adresleri, Dernekler, Haberler, Kişisel Sayfalar, Kullanıcı Grupları, Projeler, Ticari Linux, Yansılar, Yazılım gibi alt başlıklarda kayıtlı 100`den fazla link var.

Kendi linklerinizi de eklemeniz mümkün olduğundan portal gelişime açik gözüküyor.

Görüşler

0
anonim
Sayfa açılmıyor.....
0
anonim
Sayfa açılıyor, ayrıca çok güzel olmuş.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

e-Bergi Ekim 2008 Sayısı Çıktı!

anonim

Ekim ayında da, doyurucu içeriği ve ilgi gören programlama sorusu ile e-bergi sizlerle.

Açık Akademi'den Ajax kitabı: Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX

yenigul

New Riders yayınlarından çıkan Bulletprof AJAX kitabı, Açık Akademi yayınlarından Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX adıyla yayınlanmıştır.

Python

FZ

Yeni, güçlü ve kolay öğrenilebilir bir programlama dili olan Python, tüm değişkenlerin, fonksiyonların, sabitlerin, modüllerin ve sınıfların birer nesne olarak görüldüğü bir dildir. Bu özelliklere sahip başka nesne tabanlı dillerden daha fazla özelliğe sahiptir. Kaynak kodunun herkese açık olması Python’un önümüzdeki dönem çok yaygın olarak kullanılacağının bir göstergesidir.

POZİTİF Mayıs sayısı çıktı!

batasoy

Ücretsiz bilgisayar dergisi Pozitif'in Mayıs sayısı da 211 sayfalık geniş bir içerikle yayınlandı. Dergiye, www.pozitifpc.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Bu ay dergide kendi GNU/Linux dağıtımınızı yapmak, webmin ile sistem yönetimi, para harcamadan soğutma performansını artırmak gibi konulara yer verilmiş.

Özellikle "Kendi Linux dağıtımını hazırlama" konusu pekçok Linux yandaşının ilgisini çekecek

Kadınlar ve Bilgisayarlar

FZ

Kadınlar ve bilgisayarlar. Kadınlar ve programlar. Kadın programcılar. Kadın "hacker"lar. Kadınların bilgisayar bilimleri tarihinde ve endüstrinin gelişiminde, teknolojinin ilerlemesinde oynadıkları rol. Kadınlar ve GNU/Linux. Kadınlar ve projeleri. Kadınlar ve erkekler. Önyargılar ve bunlara karşı mücadele yöntemleri. Akıllı, güçlü, zeki, inatçı, hırslı ve risk almayı seven kadınlar. Pek çok programlama dilini ustaca kullanan kadınlar.

Kısaca kadınlar ve bilgisayarlar üzerine bir yazı. Meraklısına...