Türk iştirakçilerin yeni sloganı: hadiii gidiyoozzz!

0
musshani
Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Faruk Şen, Almanya'nın ve diğer AB ülkelerinin önümüzdeki süreçte yeniden göçmen almaya başlayacaklarını bildirdi. Şen, "Ancak alınacak göçmenler öncelikle AB'ye aday diğer 12 ülke arasından temin edilecek" dedi. Şen, bu nedenle, Türkiye'nin bir an önce Ankara Anlaşması ve Ortaklık Konseyi kararlarında vurgulanan Serbest Dolaşım hakkını talep etmesini istedi.
Federal Alman İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Göç Komisyonu'nun hazırladığı Göç Raporu'na göre, Almanya'nın bugünkü aktif endüstriyel yaşamı sürdürebilmesi için 500 bin göçmene ihtiyaç bulunuyor. Türkiye Araştırmalar Merkezi Direktörü Faruk Şen, düzenlediği basın toplantısında Avrupa Birliği'nde ve Almanya'da artan göçmen ihtiyacı ve göç tartışmalarını değerlendirdi.

Şen, Almanya'da varolan yabancı düşmanılığı nedeniyle 50 bin göçmenin alınmasının tavsiye edildiğini bildirdi. Bu 50 bin kişilik göçmen kotasının 2002 yılı başına kadar kesinleşeceğini dile getiren Şen, "Göçmenlerin 20 bini hiçbir oturma süresi sınırlanmadan, 20 bin civarındaki kişi gereksinim duyulan branşlarda geçici 5 yıllık süre için, 10 bin civarında 16-21 yaş grubundaki göçmen ise Almanya'nın ihtiyaç duyduğu alanlarda vasıflı işçilik için eğitim görecekler" dedi.

Şen, 2002 yılında Almanya'da gerçekleşecek seçimlerin ardından 500 bin kişilik göçmene de kapıların açılacağını kayderek, "Diğer AB ülkelerinde de yaşlı nüfus oranındaki hızlı artışa bağlı olarak dışardan göçmen dolaşım Hakkını sistematik bir şekilde tekrar AB'nin gündemine getirmelidir." dedi.

Sizce kaç kişi başvuracak?
50 milyon ;-)

Görüşler

0
anonim
bende gitmek istiyorum bu ulkede kefen parası biriktirmeye hiç niyetim yok hem onuda biriktiremeden heran ölebilirim ben en eiyisi elimi çabuk tutayımnm
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GIF Artık Özgür(?)

conan

Bugün GIFte kullanılan sıkıştırma formatı LZW'nin patentinin son kullanma tarihi! :) Artık GIF kullanırken Unisys arkamızda mı diye dönüp bakmamıza gerek yok :) Zira patentin süresinin dolmasıyla birlikte sahibi Unisys sirketinin de bu sıkıştırmanın kullanılması üzerinde hiçbir hakkı kalmıyor. Slashdot'da belirtildiği gibi Adobe gibi şirketlerin Unisys'e ödedikleri patent ücretleri kalkacağından belki resim işleyici programlarda da bir fiyat düşmesi beklemeliyiz (mi?) Neyse artık gönül rahatlığı ile gif kullanabileceğiz :)

Plazma Çıktı

anonim

Türk Demoscene tayfası tarafından hazırlanan bir diskmag olan Plazma çıktı.

Daha fazla bilgi için Tr-demoscene forumlarına bakabilir veya diskmag'i indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Microsoft`un yeni guvenlik strateji uzmani

conan

Computerworld bugün Microsoft`un yeni güvenlik stratejileri yoneticisini açıkladı: Scott Charney. Amerikan Adalet Bakanlığında uzun süreler bilgisayar suçlarına verdiği savaşla tanınan ve de NY merkezli PricewaterhouseCoopers isimli şirketin de ortağı olan Charney, 28 Ocak`ta istifa eden Howard Schmidt`in yerini alıyor. Schmidt, Bush yonetimindeki hükümette yeni bir goreve basladığından dolayı Microsoft`taki görevinden istifa etmişti.

100'den fazla İşletim sistemi bir bilgisayarda

Sabutay

Justlinux Forum'larında bir kişi, 110 tane işletim sistemini bir bilgisayara nasıl yüklediğini anlattı (3xDos, 3xWindows, 5xBsd, 2xSolaris ve 97xLinux). Bunun için 4 tane sabit disk ve 144 disk bölümü kullanmış. Bunu, Grub'un sınırlarını denemek için yapmış. Edindiği tecrübeler hakkında bir Çoklu-Boot howto'su yazacakmış.

Kaynak :tecchanel

Türkiye'nin StackOverflow'u Açıldı

anonim

Türkiyenin bilişim sektörü sevdalılarını birleştirmeyi amaçlayan, dertlerine deva olayı hedefleyen site sonsuzdongu.net ilk sürümü ile yayına girdi. Site üzerinden şu anda istediğiniz soruları sorabiliyor veya cevap yazabiliyorsunuz. www.sosuzdongu.net