Türk Güneş Teknesi Muavenet Dünya 2.si

0
kosumi
Güneş enerjisi ile çalışan teknelerin yarıştığı Solar Splash yarışmasında geçen sene 3. olan Türk takımı, bu sene yeni tekneleri Muavenet ile Dünya 2.si oldular. İTÜ'lü takım ayrıca; En İyi Sistem Dizaynı, (Önceki Seneye Göre) En Gelişmiş Takım, En Seksi Tekne (Hottest Looking :P), Ticari Değeri En Yüksek Tekne ödüllerinin de sahibi oldu. Ayrıntılı sonuçlar için tıklayınız. Seneye de 1.lik haberlerini duyururum umarım :)

Görüşler

0
solarhalo
süper haber...
Tebrikler..inşallah 1. lik kürsüsüne çıkmanız dileğiyle..
0
Betelgeuse
Tebrikler.

Bu bilgi birikimlerinin ticari başarıyı da getirmesini dilerim.
0
Betelgeuse
Bir önceki teknelerinin adı Nusrat, bu da Muavenet. Teknelerine eski savaş gemilerinden isim seçmelerinin bir nedeni sponsorları olan tersanenin deniz kuvvetlerine gemi yapan bir fima olması mı acaba? Teknolojik gelişme, başarı, bunlar iyi güzel de malesef dünyanın her yerinde bütün bu gelişmelerin arkasında silah endüstrisi var. Birkaç on yıl içinde çevreyi kirletmeyen savaş gemileri çevreyi kirletmeyen mermiler ve silahlarla donatılacak, birileri çevreye zararsız uçaklardan atılan çevreye zararsız maddelerden yapılmış bombalarla ölecek.
Asteriks'in meşhur lafı geliyor aklıma: "Bu romalılar kafayı yemiş!..."
0
kosumi
Ana sponsor tersanenin teknelerin isimlerine herhangi bir müdahelede bulunduğunu pek zannetmiyorum, bildiğim kadarıyla isimler tamamen takım tarafından seçilmişlerdir. Nusrat ve Muavenet isimli gemiler savaş gemileridir, ama tarihten birçok savaş gemisi geçmiştir. Yani bu gemilerin asıl özelliği savaş gemileri olmaları değil, tarihteki rolleriyle efsaneleşmiş olmalarıdır. Dolayısıyla bu gemilerin savaş gemisi olma durumlarından çok efsane olma durumlarının örnek alınmış olması ihtimali çok daha yüksektir. Daha net bir cevap için takımın Amerika'dan dönmesini bekleyelim :)
0
ecder
Komplo teorileri ihraç etmeye ne zaman başlarız ülkece? Artık Dünya'yla yarışabilir durumdayız sanki.

İkisi de Çanakkale kahramanı efsaneleşmiş gemiler. Zor şartlarda özverili mürettebatıyla büyük görevler başarmış olmalarını kendi durumlarına koşut görmüş olabilir ekip :)

Ayrıca spekülasyonun doğruysa (ki muharebede üstünlük sağlayacak her araç askeri açıdan değerlidir) ve bunun arkasında gerçekten silah sanayiine yönelik kaygılar varsa keşke derim ben. Keşke çevreye zarar vermeyen askeri teknolojiler artsa gerçekten... İnsanlığın kendi kendini yok edeceği kesin nasıl olsa, en azından 'Dünya' kurtulur.. her iki anlamda da ;)
0
Betelgeuse
Bir tekneye isim verirken olduğu gibi bu durumlarda nedense hep askeri nesnelerin akla gelmesi toplumdaki içselleştirilmiş militarizmi gösteriyor bana göre. Askeri teknoloji adı üstünde, askeri yani bir şekilde öldürme temelli bir şey, öldürmenin çevreye zarar vereni ya da vermeyeni olmuş ne farkeder. Bu tekneyi yapan ekibi suçlamıyorum, ne de olsa çocukluktan beri edinilen kültürde tarih askeri olaylardan ibaret, efsane olmuş nesneler de askeri araçlardan ibaret gösteriliyor. Eğer efsaneleşmiş gemi ismi arıyorsak aslında fazla eskiye gitmeye gerek yok. 1960'larda henüz GPS gibi teknolojik araçlar yokken yelken gücüyle dünya turu yapmış "Kısmet" yelkenlisi var, Papua Yeni Gine'deki yamyam kabilelere bile ülkemizi ve Türk insanını gayet güzel tanıtmış bu sivil geminin ismi de seçilebilirdi. Ama teknolojik çalışmalara en çok para ayıran askeri çevreler oldukça bütün ilerlemeler o konularda oluyor ne yazık ki.
0
Cansin
Bizim takımımız, askerlerimizin kafasına çuval geçirilmesinden utanan, gemimizin vurulmasına içerleyen mühendisler veya mühendis adaylarından oluşuyor. Teknelerimize isim seçerken kimseye yaranmaya çalışmıyoruz. Bahsi geçen tersanenin çalışanları bizim ağabeylerimiz amcalarımızdan oluşuyor zaten. Teknemize isim vermesek bile bizden desteklerini esirgemezler. Ama savunma sanayiine de ilgi duyduğumuz bir gerçek. Çoğumuzun hayali bir zamanların akula sınıfı denizaltıları gibi denizaltılar, apacheler gibi helikopterler veya leopardlar gibi tanklar yapmak. Umarım bu tarz projelerde kazandığımız tecrübeleri ilerleyen yıllarda ülkemizi ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni daha güçlü yapabilecek başka projelerde kullanabilme fırsatımız olur.
Sizi bilmem ama şahsen bana, şöyle bir düşündüğümde, ABD tarafından "yanlışlıkla" vurulan bir Türk Gemisi'nin adını verdiğimiz bir tekne ile ABD'de yarışmış olmak ve pek çok iyi üniversiteye pervanemizin dalgasını yutturmuş olmak inanılmaz bir haz veriyor...
İlginiz için teşekkür ederim, bu konu hakkında başka yazı yazmayacağım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Biraz da Dijital Sanat

anonim

Dijital art'la ilgilenen arkadaşların ziyaret etmesi ve incelemesi gereken iki portfolyo.
Portfolyo 1, Portfolyo 2

Ayrıca bu portfolyoların sahibinin ülkemizden biri olması bizi dahada memnun ediyor :). Eline sağlık Kerem Beyit.

Çağrı: Kodla.net

Onur_Yerlikaya

Türkiyede programlama dillerine ait bir çok oluşumun yer aldığı noktada bir düzensizlik ve bir düzen olması gerektiğini farkederek kar amacı gütmeyen kodla.net adında bir projeye başladık. Bu proje içerisinde PHP, Python, Ruby, .NET ve benzeri dillerdeki geliştiricileri, programcıları gerek yazar olarak gerek kodla.net'in geliştirilmesi için davet ediyoruz.
Projenin amacı programcıları ve geliştiricilerin bulunduğu sıcak bir ortam oluşturmak.

Projenin geliştirilmesi konusunda düşünceleriniz ve katılımlarınız için : onur@php.net ve ismail@codesigndev.com adreslerini kullanabilirsiniz.

Türkçe Open Office 2.0 Yardımınızı Bekliyor!

anonim

İlk Türkçe Openoffice.org beta (2.0) sürümünü hazırlamaya başladık.

Türkçe OpenOffice.org 2.0 betanın ilk görüntülerine aşağıdaki adresden ulaşabilirsiniz:

Üniversitenizin Sayfası Hazır

mambo

Ünigenç , Türkiye'deki tüm üniversiteleri kapsayan bir site, okuldaki faaliyetler hatta fakültedeki faaliyetlerden haber veren bir site, hazırlayıcaları da sizsiniz. Üniversiteli arkadaşlar için olduğu kadar mezunlar içinde bölümleri var. Gerçekten de güzel bir fikir ve uygulama. Okulunuzda tanımadığınız kişilerle tanışma fırsatı, ben girdim baktım size de tavsiye ederim.

AOL ve Microsoft anlaşması dün bitti

anonim

AOL ve Microsoft arasındaki Microsoft'un AOL yazılımlarını kullanma düzeyindeki anlaşma dün son buldu. AOL Netscape`in sahibi olmasına rağmen bu anlaşma gereği kullanıcılarına IE`yi sunuyordu.