Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

0
anonim
Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.
Bu servisin verilmesinin nedeni açık kaynak kodlu yazılım geliştirenlerin kodu dağıtmada ve proje web sitesinin erişiminde problem yaşamalarının önüne geçmek. Özellikle Türk linux dağıtımları gibi, iso dağıtmalarından dolayı bant genişliğine ihtiyacı olan projelerin ihtiyaçlarının karşılanabileceğini düşünülüyor. İsteyen projeler yansı sitesini ana site (master site) olarak da kullanabilirler.

Sunucu tulumba.ulak.net.tr, üzerinde ftp.ulak.net.tr ve ftp.linux.org.tr halihazırda hizmet veriyor,

Donanım olarak 2×250 Opteron işlemci Raid 1 root disk, 4GB RAM, 9.6 Tbyte (24×400GB) ham diske sahip.

Daha fazla bilgi ve başvuru için Ulakbim web sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Görüşler

0
cada
sonunda hayırlı bir iş çıkardılar, IRC sunucu kurmaktan daha mantıklıca olsa gerek, bilmeyenler için: bir ara ulaknetin irc sunucusu vardı, "#zurna"sı bile vardı!
0
anonim
Ulaknet çok uzun zamandır pek çok linux dağıtımını ve özgür yazılımı ftp sinde barındırmaktaydı. Kendileri uzun zamandır hayırlı işlerle uğraşmaktadırlar sizin anlayacağınız. Tabi ki Türkiye'deki 70 küsür üniversite ve pek çok bilimsel kurumun yüzlerce Gigabit veri akıtan internet bağlantısını yönetmekten boş zaman bulduklarında...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UNIX Olmayan İşletim Sistemlerinin Tarihi

Soulblighter

UNIX olmayan işletim sistemlerinin doğuşu ve batışı :) Hepsi bu belgede çizelge şeklinde sunulmuş...

Yahoo, Mozilla XUL Programcıları Arıyor

FZ

Yahoo!, Mozilla XUL programlama konusundan anlayan programcılar arıyor. Yahoo! çalışanı Jeremy Zawodny'nin belirttiğine göre C/C++ programcısı başlığı altında geçen iş pozisyonu için en önemli nokta XUL/Javascript/XPCOM deneyimi.

.tr Web Sunucuları İşletim Sistemi Tesbit Çalışması

conan

Bu adresten İlker Temir'in hazırlamış olduğu Türkiye'nin İşletim Sistemi profili çıkarma çalışmasına ulaşabilirsiniz. Ocak/Şubat 2002 tarihli çalışmadan çıkan sonuçlar oldukça güzel. nmap ile incelenen 34.594 sunucudan 14.501'inin işletim sistemi tahmin edilebilmiş. Bu sonuçlara göre dağılım şöyle: %50,51 Windows, % 26,18 Linux, %13.72 Solaris, %3,77 SCO-Unix, %3,14 Dg-UNIX, %0.90 BSD, %0,33 MacOS, %0,54 AIX, %0,23 HP-UX, %0,47 IRIX ve %0,21 de diğerleri.

ESA Web Sitesi ve Lisanslı Yazılımın Cilveleri

RoR

16.05 gecesi ESA'nın (Avrupa Uzay Ajansı) web sitesinde bir problem vardı (belki hala var...), problemin içeriği incelendiğinde akla ilk gelen acaba açık kaynak kullanılsaydı bu olurmuydu?!

http://inosci.blogspot.com/2007/05/esa-web.html

ESA: http://www.esa.gov

C64 Türkiye #5 Çıktı!

dcc

C64 Türkiye dergisinin 5. sayısı sonunda çıktı. İşte bu sayıdaki konular:

# Demo Efektleri (3. Boyut)
# Hades' Basic -2
# ROM Rutinleri -2
# Çizgi Kursör
# Baş Aşağı Karakter Seti
# ...ve Boulder Dash :)