Torvalds: Performans testlerini sıklaştırıyoruz

0
sefalet
Linus Torvalds, çekirdeklerdeki açıkların ortaya çıkarılması için benchmark performans testlerinin daha sık yapılması için çağrı yaptı.

Açık kaynak Linux işletim sisteminin tasarımcısı Linus Torvalds performans testlerinin önceki çekirdeklerde gözden kaçan eski açıkları ortaya çıkaracağını savunuyor.
Linux’taki açıkların denetlenmesi ile ilgili tartışma, 2.6 çekirdeğinin 2.6.11, 2.6.9, 2.6.8 ve 2.6.2 versiyonlarının Red Hat Enterprise Linux 3’ten yüzde 13, 6, 23 ve 1 yavaş çıkması üzerine başlamıştı. Red Hat Enterprise Linux 3, çekirdek 2.4 ile çalışıyor. Torvalds, farklı versiyonlar arasında bu derece farkların oluşmasına neden olan aksamaların araştırılması gerektiğini vurguladı. Torvalds, “Şimdi 2.6.2 ile 2.6.8 arasındaki performans farkını açıklamamız için geriye dönük benchmark testlerini sıklaştırmaktan başka çare yok” diye görüş bildirdi.


Kaynak: NTVMSNBC

Görüşler

0
alphan
daha dört gün önce performans testleri için çağrıda bulunuyordu [news.com.com].

ayrıca haberdeki açık kelimesi güvenlik açıklarını çağrıştırıyor. bilinçli mi bilinçsiz mi merak etmiyor değilim.
0
sefalet

Çeviri tam olmamış o sözcüğün haklısın.herne kadar "açık" sözcüğü bizde sıkça "güvenlik açığı" vs. şeklinde kullanılsa da çoğu kişinin sistem yazılımındaki verimsiz bölümler için de "açık" terimini kullandığına rastlıyorum.

Bilişim alanında çalışan veya eğitim görmüş çoğu insan yabancı terimleri kullanmayı seçtiğinden, çevirilerde terimler anlam değişikliklerine uğramaktadır.Bunun nedeni çok basit eğer ana dilde bazı terimleri oturtmaz ve terimler arasındaki farklılıklar yerleşmezse, yapılan çevirilerde terim kullnımında yanlışlıklar, anlam bozuklukları vs. ortaya çıkacaktır.

Ben haberi çevirenlerin terimleri farklı kullanarak zekice göndermeler yaptıklarına pek inanasım yok.tersine bu kadar yabancı terimleri karşılık bulmadan kullanma tembelliği yaygın olduğu sürece bu tür yanlış anlamaların olması doğaldır.

Bu yanlış anlamalarda bize, kimse birbirini anlamadığı için sonu olmayan tartışmalar olarak geri dönecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux ve Büyük Medya

FZ

Beyler, bayanlar,

Financial Times gazetesinin (ki bu yayın organı finans piyasalarının ve iş dünyasının en saygın ve ciddi yayınlarından biridir) 31 Ocak 2001 Çarşamba tarihli nüshasının 11. sayfasında IBM tarafından (dünyanın en büyük bilgisayar firması) verilmiş TAM SAYFA bir LINUX reklamı vardır.

Bu reklamda, Linus Torvalds, Elvis Presley`den sonra gelen en popüler tip olarak lanse edilmekte ve cığlık cığlığa bir kız "Linux is so totally dreamy!" demektedir.

Sanırım 2001 yılı Linux ve iş dünyası arasındaki yakınlaşma bakımından önemli bir yıl olacak ve bu reklam da bunun habercilerinden biri.

Daha fazla yoruma gerek yok bence. :-)

Yeniden okullu olmak isteyen?

anonim

Aranızda benim gibi acemi linux çular olduğuna eminim ve büyük olasılıkla siz de benim gibi nette döküman avına çıkmışsınızdır. Ben safarim sırasında ilginizi çekeceğini düşündüğüm bir adrese rastladım http://www.mandrakecampus.com bu site popüler linux dağıtımı mandrake nin eğitim sitesi... Hayatında ilk defa linux kullanmaya başlayanlar için hazırlanmış, oldukça anlaşılır bir dile sahip olan sitenin adı da konuya cok uymuş :) yeniden okullu olmak isteyenler, bir ziyaret edin bence...

Knoppix´le Kendi Live CD´nizi Hazırlayın

yuxel

Knoppix, GNU/Linux tanıtmlarında veya GNU/Linux altında yazılmış bir programın/belgenin sunumunda, bir eğitim CD'si olarak, bir sistem kurtarma CD'si olarak ve tabii ki normal günlük işlerinizde de kullanabileceğiniz bir dağıtımdır. Peki "bu Knoppix'de şu program fazla, keşke şunun yerine şu olsaydı" dediğiniz oldu mu? Bu belge Knoppix kullanarak kendi istekleriniz doğrultusunda bir Live Bootable CD hazırlamanıza yardım edecektir.

Vector Linux SOHO 5.1 Sahnede

GaripFakir

Slackware tabanlı bir sürüm olan Vector Linux SOHO 5.1 dağıtımını duyurdu. SOHO sürümü tek CD'lik bir dağıtım masaüstü olarak KDE ya da ICEVM ile geliyor. Slackware'in çevikliği ve sağlamlığına bir de kullanım kolaylığı ilave edilince karşı konulması güç bir GNU/Linux dağıtımı ortaya çıkıyor.

Vector linux kullanmak için aşağıdaki sebepler öne sürülebilir:

Linux+ Magazine eski sayılarına ücretsiz sahip olun

anonim

Linux+ Magazine ücretli olarak satılan bir Linux dergisiydi. Bir süredir eski sayılarını internet üzerinden ücretsiz dağıtmaya başlamışlar. Merak edenler, dergi kültürü olanlar eski sayıların ücretsiz pdf versiyonlarına buradan erişilebilir.