Tom`s Hardware Guide Türkiye Açıldı

0
tongucyumruk
Donanım ile yakından ilgilenenlerin adını en azından bir kere duymuş olduğu, donanım üreticilerinin ürünlerinin prestijini sağlamak için ürünlerinin üzerine logosunu bastığı, çeşitli dillerde yayın yapan donanım sitesi Tom's Hardware Guide'ın türkçe versiyonu da 1 Haziran 2002 itibariyle açıldı.

Volkan Ersoy'un bu ayki PC Magazine dergisinde yaptığı açıklamaya bakılırsa çeviri incelemeler dışında kendi yaptıkları testleri de yayınlayacaklar. Bu da içerik açısından inanılmaz derecede zengin ve türkçe bir siteye kavuşmamız demek oluyor.
Bilmeyenler için siteden kısaca bahsetmek gerekirse Tom's Hardware Guide (ya da benim sevdiğim ismiyle Tom Amca) yaptığı incelemelerle dünya çapında prestije sahip, kullanıcıların donanım tercihlerini büyük oranda etkileme kapasitesine sahip bir donanım sitesi. Açıkçası bence bir donanımın üzerinde Tom Amcadan onaylı olduğuna dair bir logo görmek o donanımı alırsam başımın ağrımayacağından emin olmak anlamına geliyor. Özellikle RTÜK kanunu gibi olaylarla türkçe içerik kaygısının arttığı bir dönemde böyle bir sitenin yayına girmesi benim açımdan oldukça moral verici oldu. Böyle bir ortamda bu siteyi hazırlayan Volkan Ersoy ve ekibine yayın hayatlarında başarılar dileyerekte yazıyı bitirelim.

İlgili Yazılar

XGI Tech GNU/Linux'u anlamış donanım geliştirenlerden oldu.

zentoo

Core logic chipset üreticisi SIS in grafik yongası üreten firması XGI Technology bir basın açıklaması ile yeni yongalara ait GNU/Linux sürücülerinin kaynak kodlarını açtığını duyurdu.

Darısı Nvidia, ATI, Matrox ve S3 ün başına.

Bu yeni bir dönemin önünü açabilir. Hadi hayırlısı. :-]

Guns, Lots of Guns (ama nereye kadar?)

parsifal

Teknolojiyi takip etmenin en üzücü özelliklerinden biride devamlı yenisinin çıkması ve elinizdekinin bir şekilde demode olmasıdır. TV alırsınız, hedelisi çıkar. Fotoğraf makinesi alırsınız hödölüsü çıkar.

Günümüzde ise bunu en çok çep telefonlarında yaşıyoruz. O kadar çok marka ve o kadar çok çeşit çıkar ki almaya kalktığınızda karşılaştıracak onlarca model ile karşı karşıya kalırsınız. Kamera, flaş, bluetooth, java, vs vs... Üstüne az biraz daha ekleseniz kolaylıkla dizüstü bilgisayar alacak kadar pahalıya satılan pek çok model.

USB'den Şarj Edilen Kalem Piller

butch

Teknolojinin çevreye en önemli hediyelerinden biri olan şarj edilebilen kalem piller, aynı zamanda insanlığa yapılmış en büyük işkencelerden biridir.

/.'daki habere göre soruna en ideal çözüm bulunmuş gibi. USB'den şarj edilen piller ile ilgili detaylı bilgi burada.

Bios yazma ve Hotflash yöntemi!

sundance

Bu yazıda, anakart biosunun nasıl update edilmesi gerektiğini anlatıp, bu işlem bir şekilde başarısızlıkla sonuçlanırsa (virüs gibi veya başka bir sebeple) ana kartınız kullanılmaz olursa, ne gibi çözümler olabileceğine (hotflash) değineceğiz.

Hemen her bilgisayar konusunda olduğu gibi bios update etmek, hatta boot edemez hale gelmiş bir biosu hotflash yöntemi ile işler hale getirmek, aslında basit bir iş, kesinlikle öcü değil. Sadece gerektiği gibi bilgilenmek, özen ve biraz da dikkat istiyor...

Türk gider krize, gavur gider tersine

sundance

Biz makinaları nasıl upgrade edecez diye kasalım, bir cd-writer daha alıp seri DivX imalatına mı geçsek diye cebelleşelim, bütün donanımların fiyatı olmuş iki kat, aldığımız maaş yarıya inmiş, off da off... (iki aydır işsizim, pardon kendimin patronuyum)

Ne diyordum biz bu sıkıntıları yaşayalım elin gavuru otursun `Ulaaa bunun kasası magnezyumdan, ben lise de gördüydüm magnezyum süper yanıyordu ` diyip keyif diye canım NeXT CUBE`u asetilen kaynağı ile yaksın. Yok kardeşim yok, bu gavurlardan özellikle de Amerika`lılardan adam olmaz, neyse, ne de olsa kaça kaça Hindistan ve Türkiye`de adam kalmadı, yakında istila edecez koca ABD`i de görecekler israf ne demekmiş :)