Tekno Büfe

0
butch

İlgili Yazılar

Sistem Yöneticileri Günü

FZ

Onlar çoğu kişi için görünmez adamlar. Bilgi işlem odasının soğuk koridorlarında gezen ve şirketin kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlayan insanlar. Ancak bir problem çıktığında hatırladığımız meçhul kahramanlar. Hâlâ tahmin edemediyseniz söyleyelim: Onlar Sistem Yöneticileri ya da çoğumuzun alışık olduğu deyişle SA veya SysAdmin ve bugün onların günü, 26 Temmuz Cuma günü resmi Sistem Yöneticisi Günü olarak belirlenmiş durumda.

364 gün boyunca takdir etmeyi çok fazla aklımızdan geçirmediğimiz bu insanlara bir günü çok görecek değiliz herhalde! Yeni bilgisayarları ağa ekleyen, yeni kullanıcı hesaplarını açan, sistem yazılımlarını kuran, virüslerin yayılmasını engelleyen ve her türlü soruyu (abuk sabuk olanlar da dahil) cevaplayan bu cefakâr insanların duygularını belki de en iyi bu karikatür yansıtıyor.

Bugün Sistem Yöneticinizin şirket için ne kadar çalıştığını düşünün ve ona bir hediye alın (olası hediyeler ve asla alınmaması gerekenlerin güzel bir listesini ilk linkten öğrenebilirsiniz), en azından bugünü duyurarak ona hak ettiği saygıyı gösterin.

4 çarpı sekiz bölü 2 kaç eder? CAPTCHA yerine DYPM

mow

Bu adresteki script sayesinde daha önce de tartışılan CAPTCHA sorunu belki de çözülüyor.

Fazlamesai aşkına!

sundance

Fazlamesai.net ekibi iki gündür Bilgi´de. Çanakkale´den ve Ankara´dan iki fazlamesai üyesi dışında da gelenimiz gidenimiz yok.

Akşama kadar altı saat var, İstanbul´da olup da gelmeyenlere yazıklar olsun, Fazlamesai t-shirtleri var, Linux şapkaları var, dahası biz varız dedik yalan olmuş demek ki :(

Ek: Fazlamesai ekibi beklemede... (Soldan sağa: Butch, Erdoğan(Linux34), Esse, Larweda, FZ, Sundance)

Fm Kare'ye Ne Oldu ?

redogre

SVCD

hasan

DVD fiyatlarını çok buluyorsunuz. İzlediğiniz ve sevdiğiniz filmleri arşivlemek de istiyorsunuz..

Mükemmel bir seçeneğiniz var DIVX ama sadece bilgisayar platformunda.

Merak etmeyin standalone yeni playerlar için de kaliteli görüntüyü ucuza elde etmek için bir alternatif var.