TBD Bilişim Kongresi, Özgür Yazılım Seminerleri

0
hcg
Türkiye Bilişim Derneği'nin, 29-30-31 Mayıs günlerinde, Marmara Üniversitesi, Nişantaşı Kampüsü ‐ Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği III. Bilişim Kongresi kapsamında:

31 Mayıs Pazar günü, 14.00 ile 15.20 arasında Ana Salon'da Özgür Yazılım Seminerleri yapılacak. Oturum başkanlığı'nı Görkem Çetin yaparken, seminerler Enver Altın, Hakan Uygun ve Cahit Cengizhan tarafından verilecek.

Etkinlik sitesi: http://www.istanbulbilisimkongresi.org.tr

İlgili Yazılar

Bilgi Güvenliği Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün seminerleri devam ediyor.

Bugün (Pazartesi) akşam 18:30'da, Kuştepe kampüsündeki akademik kurul odasında verilecek olan seminerin konusu : Bilgi Güvenliği. Seminer, Computer Associates Türkiye Genel Müdürü Hakan Turgut tarafından verilecek, ilgililere duyurulur.

Bilgisayar Bilimleri bölümünün ana sayfasına bakacak olan arkadaşlar Mayıs haftasının ilk haftasonunun Turing Haftasonu olarak ele alınarak konu ile ilgili yurtdışından gelecek olan araştırmacıların verecekleri seminerler dizisinin de haberini okuyabilirler. Süreç içinde konu ile ilgili gelişmelerden fazlamesai.net üyelerini haberdar edeceğim.

Microsoft Türkiye'nin Üniversite Gezileri

Tigris07

Microsoft Türkiye Üniversite gezileri için öğrenciler adına görüşlerimiz fikirlerimiz:

Ben Selçuk Üniversitesi 'nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan 3.sınıf öğrencisiyim. Bilişim topluluğumuzun düzenlediği konferansa gelen Microsoft Türkiye genel müdür yardımcısı (pek fazla tanımıyorum) bizlere tarihten, bilgisayar teknolojilerinin nasıl geliştiğinden bahsetti. Her şey iyi giderken arkadaşların soruları üzerine Microsoft'un gerçek yüzünü öğrenmiş olduk.

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

dfisek


"KORSAN DEĞİL ÖZGÜR YAZILIM!"

5. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, 11-14 Mayıs 2006 tarihlerinde Ankara'da, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Linux Kullanıcıları Derneği tarafından ODTÜ'nün evsahipliğinde düzenlenen ve herkese açık olan şenliğe katılım ücretsiz. Dört gün sürecek şenlik kapsamında dört ayrı salonda 70 kadar seminer ve panel düzenleniyor. Kapanış günü Türkiye'de Linux ve özgür yazılım alanında emeği geçenlere ödülleri verilecek. [ Ayrıntılı Bilgi ]

Seminer: “Linux Nedir ?“

anonim

Linux Kullanıcıları Derneğini ve CEIT kulübü tarafından düzenlenecek Olan “Linux Nedir?“ seminerine hepinizi bekliyoruz...!!!

Tarih: 15 Aralık 2006 Cuma, Saat 13:00-15:00
Yer: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü - A 202 Salonu-Beşiktaş
Konuşmacı: Gökmen Göksel

FrontSITE i18n Çalışması #1: GNOME

anonim

FrontSITE, özgür yazılım projelerinde yerelleştirme çalışmalarına destek olmak amacıyla Zincirlikuyu'daki ofisinde 17 Ocak Cumartesi günü, bir günlük bir çalışma düzenliyor.

Bu kapsamda ilk hedef olarak GNOME projesi Türkçe yerelleştirme çalışmaları seçildi.

Haberin detayları