SPOT

0
yilmaz
Sun Laboratuvarlarında geliştirilmekte olan SPOT projesi duyuruldu
SPOT ( Smart Programmable Object Technology) üzerinde JVM ( Java Virtual Machine J2ME CLDC 1.1 ) barındıran küçük elektronik devrelerden oluşuyor. JVM , Java ile bu devreler üzerinde kod yazmanızı sağlıyor.

İki tanesi 500$ 'a edinilebilen bu ürünün donanım özellikleri şöyle:
- 180 MHz 32 bit ARM920T core - 512K RAM/4M Flash
- 2.4 GHz IEEE 802.15.4 radio with integrated antenna
- USB interface
- 3.6V rechargeable 750 mAh lithium-ion battery
- 48 uA deep sleep mode
Konu ile ilgili linkler:
Netbeans News
sunspotworld.com
Ürün Teknik Özellikleri

Görüşler

0
ttk
Merhaba

Bunlar ilginç görünüyor. Nedir ne işe yarar bu aletler, kullanım alanları nedir ? Belki linklerde vardır bu ama ben ya anlayamadım ya da göremedim merak ettim soruyorum umarım hata etmemişimdir.
0
yilmaz
donanımsal olarak jvm taşıyan elektronik bir devre. wireless üzerinden haberleşebileceğinizbirde anteni bulunuyor. Java ile programlanabiliyor. bircok devreye bağlayıp onu kontrol etmenizi sağlayabilir. şu an forumları biraz aktif denebilir. Daha önce bir yarışma düzenlenmişti bir noktadan diğer bir noktaya kendisi karar vererek gidebilen araçlarda ( bir araziye bırakıyorlar bu arabaları kendileri yönlerini buluyorlar ) kullanılmışlardı. Gerçi yarışmayı bitirebilen olmadı ama en yakına bu javalı olan araç yaklaşmıştı. Bu arada bu araçlar oyuncak değil iki kabinli kamyonet ebatlarında araçlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Quake 2 Motoru Java'ya Port Edildi!

anonim

id Software'in yazdığı ve GPL lisansı ile dağıttığı Quake 2 motoru Java'ya port edildi. Yeni motoru herhangi bir sırf yapmak için yapılmış projeden ayıran şey performansının C ile yazılmış orjinal motorun performansını yakalayıp hatta geçebilmiş olması. Henüz 1.0 versiyonu çıkmamış olmasına rağmen şimdiden C hızında çalışan bir oyun motorunun üretilebilmiş olması Java'nın akıllardaki imajına uymasa da akla ilginç fikirler getirmiyor değil.

OpenJDK Yayınlandı

anonim

Sun sözünü tuttu. Java'nın 2007'nin ilk yarısında "GPL 2 + Classpath istisnası" lisansı ile yayınlanacağı duyurulmuştu. Java SE'nin derlenebilir kaynak paketi artık projenin adresi olan http://openjdk.java.net sitesinden indirilebiliyor. Sun'ın lisanslarına sahip olmadığı için kaynak kodunu açamadığı bazı kısımlar ise ikili paket olarak aynı siteden edinilebilir. Bu kısımların özgür yazılım camiasınca yeniden yazılması planlanıyor.

Türkçe Java Teknolojileri Belgeleri

ahmetaa

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Müh. ögrencileri güncel Java teknoloji ve kütüphaneleri konusunda Türkçe belgeler hazırlamışlar. Türkiye'de bu konuda büyük bir eksiklik vardı, yazanlara ve projeye ön ayak olanlara teşekkürler.

Java teknolojileri belgeleri

Java Kitap Projesi / Bölüm-8

anonim

Selamlar ;

JKP projesinde Bölum-8 tamamlanmıştır. İçerdiği konular asağıdaki gibidir :

Yazim yanlışlarını, örneklerde oluşmuş olabilecek olan hataları veya fikirlerinizi lutfen bildirin.
Adres : http://www.riskturk.com/java

Saygılar, Altug B. Altıntaş

11. JTS | Web uygulama güven(siz)liği 2.0 | Huzeyfe Önal | JTPD

tanerdiler

Bu ay 11. düzenlenecek olan Java teknolojileri saatleri 29 Temmuz 2010 Perşembe günü JavaDergisi sponsorluğunda Bahçeşehir Üniversitesi Yazılım ve Bilişim Kulübü'nün katkılarıyla Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde ( D konf salonu - zemin kat konferans salonu ) gerçekleştirilecektir. Konuğumuz Huzeyfe ÖNAL web ve bilgi güvenliği alanında seminer verecektir.