İlgili Yazılar

SUSE Novell tarafından satın alındı!

sundance

Dünyanın önde gelen IT firmalarından Novell, Ağustos ayında Ximian'ı satın almasının ardından bugün SUSE ile anlaşmaya vardığını açıkladı.

Böylelikle ilk defa milyar dolar seviyesinde sermayeye sahip bir firma kendi Linux dağıtımını geliştirip yaymaya başlayacak. Anlaşmanın bedeli olan 210 milyon doların mali yılın ilk çeyreği içinde SUSE'ye verilmesi bekleniyor.

PHP'de GD Kütüphanesi ile Grafik İşleme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 1 Eylül 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Web sitelerinde yaygın olarak kullanılan PHP programlama dilinde, PHP ile beraber hazır olarak gelen GD kütüphanesi ile dinamik olarak resimleri oluşturma, büyütme/küçültme, boyama, yazı yazma ve benzeri işlemlerin nasıl yapıldığı kod örnekleri ile beraber incelenecektir.

PostgreSQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Mayıs Cumartesi günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. EMO Ankara Şubesi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, PostgreSQL veritabanı sunucusu anlatılacak.

BetterDesktop.org

butch

OpenSUSE projesinin bir parçası olan Better Desktop KDE ve GNOME üzerinde bir süredir gerçekleştirilen kullanılabilirlik testleriyle ilgili verileri ve videoları geliştiricilerin kullanımına açıyor.
/.

Sakarya Üniversitesi Linux Seminerleri

mambo

Linux Kullanıcıları Derneği (LKD), üniversitelerde düzenlediği bağımsız konferanslar çerçevesinde 18.10.2003 Sakarya Üniversitesi’nde Linux seminerleri düzenliyor. Ayrıntılı bilgi için buraya