Solaris, Linux ve FreeBSD Çekirdeklerinin Karşılaştırması

0
honal
"Bu günlerde zamanımın çoğunu, sınıflarda öğrencilere Solaris'in iç yapısı, aygıt sürücülerini ve sistem çökmeleri anında çekirdek tarafından üretilen çıktıları (kernel crash dump) analiz ederek hata ayıklamayı öğretmek için harcıyorum. Sınıflarda ne zaman ki Solaris'e ne çeşit alt sistemlerin adapte edildiğini izah etsem, öğrenciler sıksık "Bu Linux'da nasıl çalışıyor?" ya da "FreeBSD'de falan böyle çalışıyor, Solaris'te nasıl?" şeklinde sorular yöneltiyorlar.
Bu makale Solaris 10, Linux 2.6 ve FreeBSD 5.3 sistemlerinde çekirdeğin üç altyapısını ve nasıl uygulandıklarını sistemler arasında karşılaştırmalı olarak inceler."

Max Bruning tarafından yazilan ve Atılım BOY (aboy@enderunix.org) tarafından Türk diline kazandırılan bu harika belgenin devamını buradan okuyabilirsiniz.
sun

Görüşler

0
ttk
Çok güzel bir yazı, iyi seçilmiş.
Haberciye de tercümana da yazara da teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Microsystems, MS Windows Sertifikasyonu Peşinde!

GaripFakir

Sun´da global market stratejisinden sorumlu başkan yardımcısı olarak çalışan Larry Singer donanımları için Microsoft'tan sertifika alacaklarını söyledi. "Kutsal Savaşları (religious crusade) bir tarafa bırakıp müşterilere almak istediklerini satacağız".

Bilindiği üzere Sun, AMD Opteron 64 bit işlemcili sitemler üreterek sunucu pazarında kendine yeni olanaklar aramak istiyordu. Sun bünyesinde halihazırda Intel Xeon-tabanlı Fire V60 and V65 sistemlerini de barındırmakta.

http://www.nwfusion.com/news/2004/0116suntowi.html

Sun´dan Yeni Bir Sistem

Teorisyen

İnternethaber.com sitesenin şu haberine göre SUN, yeni bir işletim sistemi geliştirmiş.

SUN'un sitesinde Sun Java Desktop System olarak adlandırılan işletim sistemi ile ilgili detaylı bilgiye bu linkten ulaşmak mümkün.

UNIX sunucu pazarının lideri Sun

sametc

Gartner Dataquest’in yayınladığı Dünya Sunucu Veritabanı Raporu’na göre Sun Microsystems, dünyadaki UNIX sunucu platform satıcıları arasında hem gelir hem de pazara sunulan adet bazında lider. Bu yılın ikinci üç aylık dönemini kapsayan rapora göre Sun, ayrıca tüm işletim sistemlerini kapsayan sunucu gelirlerinde de üçüncü sırada yer alıyor.

http://www.ntvmsnbc.com

İmla Kılavuzuna 800.000$

FZ

Son habere göre, Sun Microsystems, Franklin Electronic Publishers'ın geliştirdiği imla kontrol ve tireleme yazılımını 800.000$ vererek lisansladı. Yazılımın StarOffice'in ileriki sürümlerinde kullanılması planlanıyor.

Söz konusu yazılım 36 dilde çalışıyor ve eşanlamlılar sözlüğü de içeriyor. Yazılım lisansını satın alan diğer firmalar arasında Adobe Systems de var.

Solaris Mercek Altında

yellowelephant

Siz de Solaris İşletim sistemini merak mı ediyorsunuz? Bu konuda Türkçe döküman mı bulamıyorsunuz? Nasıl edinirim? Nasıl kurarım diye tereddütleriniz mi var? İşte sizin için bir bilgi kaynağı: