Solar Splash Yarışmasında Türk teknesi Nusrat 3. Oldu

0
kosumi
Her sene Amerika'da gerçekleştirilen Güneş Enerjisi ile Çalışan Tekne Yarışması Solar Splash'a bu sene ilk defa bir Türk takımı katıldı. İTÜ güneş teknesi adını Çanakkale Savaşında kahramanca çarpışmış ünlü Türk mayın gemisi Nusrat'tan alıyor. Nusrat bu sene hem genel sıralamada 3. oldu hem de En Başarılı Elektrik Dizaynı, En Başarılı Solar Sistem Dizaynı, En Başarılı Görsel Dizayn ve En Başarılı Yeni Takım ödüllerinin sahibi oldu.

Görüşler

0
ecder
Sonuçlar için: http://www.solarsplash.com/splash/results/event07.html#HEADING6

Bu arada Slalom'da da 3.lük almışlar ama artık tevazudan mı unutkanlıktan mı? Atlanmış. :p

Tebrikler.

18.06.2007 tarihli haberi "bir kısım medya" hariç hiçbir yerde görememiş olmak da üzücü.

İşin magazin yönüne gelirsek...
Daha önce Hürriyet'te çıkan haberi bilmeyenler için:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=5609219

Bu ödüllerin ne şartlar altında alındığını da gösteriyor sanırım.
0
Zebani
Hürriyet'teki haberden!

....Bunun üzerine Prof. Mergen, Elektrik Makineleri Anabilim Dalı'na ait olan tüm laboratuvarlarda çalışmayı Deniz Yıldırım'a ve ondan ders alan öğrencilere yasakladı. ...

Kendine bilimadamı diyen zavallılardan çok var ülkemizde malesef. Allah ülkesi için bişey yapmak isteyenlerin yardımcısı olsun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sıkça Sorulmayan Sorular

FZ

Bir dergi çıktı. Adı : FUQ - Sıkça Sorulmayan Sorular.

%90'ı acayip röportajlardan oluşan bu dergiyi eğer en yakınınızdaki gazete bayiinden alırsanız nelerle karşılaşacaksınız? :

Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi: Eskişehir

101

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek bilgisayar mühendisliği ve bilişim öğrencilerine yönelik Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) 12-15 Nisan tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Daha önce İzmir Ekonomi Üniversitesinde yapılacağı duyurulmuştu fakat çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle şu an ki kongre adresi Eskişehir.

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org

SUSE Linux Enterprise Server 10 Eğitimleri

anonim

Yeni dönem SUSE Linux Enterprise Server 10 eğitimleri, 10 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde başlıyor.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgiye bu adresten , eğitim takvime ise bu adresten ulaşabilirsiniz.

Blind Guardian Geliyooorrr!!!

gatotkacha

Evet sonunda "A Night at the Opera" ile geri dönenen Blind Guardian Türkiye'ye geliyor... Konser 30 haziran da muhtemelen açık havada yapılacak..
daha fazla bilgi için...