Slackware 10.1 duyuruldu

0
selim
Uzun suredir beklenen, hatta Pat'in hastanede yatmasından dolayı çıkış tarihi belli olmayan Slackware' in 10.1 sürümü duyuruldu.
Daha çok hataların düzeltildiği bir sürüm. Büyük değisikliklerin 11. sürümde yapılacağı söyleniyor.

10.1 numaralı sürümdeki değişiklikler:
- Kernel 2.4.29 ile beraber geliyor. Alternatif olarak beraberinde kernel 2.6.10 da gelmektedir. Slackware' in kernel 2.4.29 ile gelmesinin en buyuk sebebi 2.4.29 kernelinin daha stabil ve saglam oldugunun dusunlmesi
- Kde 3.3.2
- Gnome 2.6.1 , her ne kadar Pat açıklama yaparak Gnome'u kullanmayacaklarini bildirse de GNOME sistemden kaldirmis degiller. Bundan sonra slackware icin gnome paketi hazirlamayacaklar.
- Xfce 4.2.0
- ReiserFs dosya sistemi
- Scsi, Ata raid, Sata desteği
- X Dri icin kernel destegi
- X11R6.8.1
- Gcc-3.3.4 , alternatif olarak beraberinde Gcc-3.4.3

Slackware' i indirebileceğiniz bazı yansılar

ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware-10.1/
ftp://inferno.bioinformatics.vt.edu/linux-distros/slackware/slackware-10.1-iso/
ftp://ftp.vbfx.com/linux/mirrors/slackware/slackware-10.1-iso/
ftp://ftp.transamrit.net/pub/slackware/slackware-10.1/

Yakın bir zamanda da Türkiye yansılarını da bulabiliriz.

Görüşler

0
pulsar
Volkerding'i tekrar işinin başında görmek güzel.
Geçmiş olsun.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Düzenli İfadeler ve Kullanım Alanları Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Haziran 2004 Çarşamba günü Ankara'da bir seminer düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'unun ev sahipliği yapacağı seminerde, karmaşık metin işleme ihtiyaçları için biçilmiş kaftan olan düzenli ifadelerin (ing. regular expressions) ne olduğu, nasıl kullanıldığı, nelerle kullanıldığı gibi sorulara yanıt verilmeye çalışılacaktır. Seminerde bir verinin evirip çevirilerek bambaşka bir biçime sokulması ve başka amaçlarla kullanılması, yoğun verinin içinden sadece ihtiyaç duyulan bilginin alınması, verinin kullanıcı tarafından yanlış biçimde verilmesinin önlenmesi ayrıntılı olarak örneklenecektir. Seminere katılan izleyicilerin düzenli ifade yazma becerilerinin arttırılması ve günlük hayatta düzenli ifadelerden faydalanmaları hedeflenmektedir.

Detaylı bir NT - GNU/Linux Kıyaslaması

FZ

Şimdiye dek pek çok tartışma yaşandı, pek çok kaynak incelendi. Bilen biliyor diye de geçiştirebiliriz ama bu konuda derli toplu ve bir hayli detaylı kıyaslamalı bilgi sunan bu önemli kaynağı es geçmek istemedik.

Söz konusu sitede (NT dediğine bakmayın) Win2000 işletim sistemi ailesi ile GNU/Linux pek çok bakımdan, kategorize edilmiş şekilde madde madde kıyaslanıyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım, okuyalım, fikir sabihi olalım.

Seminer - Topluluk Süreçleri ve Pardus

anonim

Özgürlükİçin topluluğu adına yarın saat:15:00'da Hakan HAMURCU'yu ağırlayacak olan YTÜLinux, sevgili Hakan ile Pardus / Özgürlükİçin topluluk süreçlerini konuşacaklar. Yıldız Teknik Üniversitesi C Blok Konferans Salonu'nda yapılacak bu seminere dışarıdan katılım serbest olup, etkinlik gelen herkesi ağırlayacak geniş bir salonda düzenlenecektir. Bu arada YTÜLinux grubundan bahsetmeden olmayacak...

Unilever de GNU/Linux dedi...

FZ

Dünyanın sayılı şirketlerinden Unilever'in Global Bilgi Organizasyon başkan yardımcısı Martin Armitage, şirketin mevcut firewall, web ve posta sunucu sistemlerinin GNU/Linux üzerinde çalıştığını ve bu sayede epey tasarruf yapabildiklerini belirtti.

Mandriva Linux 2007 Beta

alperfm

Eski versiyonlarıyla herkesin (özellikle de benim) bilinçaltına hatalarla dolu linux sürümü olarak yerleşen mandriva (eskiden mandrake idi), artık o kanıyı silmiş gibi. Yeni sürümü Mandriva Linux 2007 nin ise betası çıkmış durumda.

Mandriva 2007 deki yeniliklere bakacak olursak:

>3D masaüstü desteği, drak3d ile konfigüre edebilme,
>Gnome 2.16,
>Kernel 2.6.17,
>Yeni 'Ia Ora' Mandriva teması,
>VPN konfigüre aracı; drakvpn...