SimpleKDE'nin Geleceği

0
anonim
Turkix tarafından geliştirilen SimpleKDE masaüstü ortamının, gelecekteki sürümleri için hazırlanan konsept görüntü ve fikirler http://www.simplekde.org/node/16 adresinden KDE'cilerin beğenisine sunuldu. Konseptler, KDE geliştiricileriyle de paylaşıldı.
Ortaya atılan konseptte ilgi çekici noktalar:
  • Raleigh Exposed: MacOS X'in Expose'si ile KDE'nin alt çubuğunu birleştirerek, Expose fonksiyonalitesini, hoş bir efekt ve kaynak tasarrufu ile sunan sunan görev sıralandırma sistemi.
  • Active Desktop: Masaüstü ortamını işletim sisteminin temel işlevlerine göre bölümlendirme sistemi
  • Active Focus: Kullanıcıya maksimum çalışma alanı sağlamak üzere geliştirilmiş odaklama sistemi
  • Kaplumbağa Kicker: Raleigh Exposed'un temel öğesi; görevleri ve işlemleri birbirinden ayıran ve Windows benzerliğini koruyan bir alt çubuk uyarlaması.
KDE

İlgili Yazılar

People Behind KDE - Görkem Çetin Röportajı

FZ

Görkem Çetin ile yapılmış "People Behind KDE" röportajını bu adreste okuyabilirsiniz.

KDE'de Şeffaf ve Gölgeli Pencereler

freethings

Appeal Projesi'nden önce KDE’nin süsünü biraz daha arttırmak için pencere gölge ve şeffaflığını etkinleştirebilirsiniz. Sisteminizde X.org 6.8 veya üzeri ile KDE 3.4 veya üzeri varsa, önce X.org konfigürasyon dosyanızı düzenlemeniz ve ardından KDE Kontrol Merkezinden bir ayar yapmanız gerekiyor.

Pardus Ulusal İşletim Sistemi için Yerelleştirme Çağrısı

dfisek

Pardus Ulusal İşletim Sistemi üzerinde kullanılan tek masaüstü ortamı KDE. KDE projesi yakın zaman içerisinde 3.4.2 sürümünü yerelleştirmelerin iyileştirilmesi ve hata giderimi amaçları ile yayınlayacak. Büyük bir olasılık ile 3.4 serisinin son sürümü olacak ve bu sürüm Pardus 1.0'da da kullanılacak olan sürüm olacak. Çeviriler için son tarih ise 19 Temmuz 2005.

19 Temmuz'a kadar KDE'nin yapılacak Türkçe çevirileri Pardus'un daha Türkçe olmasını sağlayacak. O nedenle İngilizce'niz yeterli ise, siz de KDE Türkiye'nin yerelleştirme çalışmalarına acilen katılın ve çeviri çalışmalarına başlayın.

[1] KDE Türkiye: http://www.kde.org.tr
[2] Pardus Ulusal İşletim Sistemi: http://www.uludag.org.tr

KDE kullanın, kullandırın

anonim

Ben demiyorum, Linus Torvalds demiş. (flame on)Gnome'un kullanıcıyı aptal yerine koyduğunu, bu yüzden sadece bu tip insanların kullanacağını, ve kullanıcıları KDE'ye yönlendirmemiz gerektiğini söylemiş (flame off)
Kaynak: Challenger'ın Web Günlüğü #

Kde 3.5 birinci Beta sürümü çıktı

Sabutay

Kde geliştiricileri Kde'nin 3.5 beta sürümü 21 Eylül itibariyle çıkardılar. Bir çok yazılım halihazırda geliştirildiği için, çoğu özellikler daha eklenmemiş. Kde 3.5 Beta1 sürümü,eski sürümleri gibi Qt3 kullanıyor. Geliştiricilerin dediğine göre Qt 3.3.5 daha desteklenmiyor. Yeni özellikleri bu sayfadan öğrenebilir, güncel halini şurdaki sunuculardan çekebilirsiniz.