Seminer: Açık Kaynaktan Faydalanmak

0
gokhanozbulak
Hakia çalışanı, Read/WriteWeb analisti,Grou.ps'nun kurucusu Emre Sokullu 'Açık Kaynaktan Faydalanmak' konulu bir seminer vermek üzere 23 Kasım Cuma günü saat 18:00'da Dokuz Eylül Üniversitesi Alsancak DESEM'de olacak.
Seminer İçeriği:
Açık Kaynak sadece bir felsefe mi? Açık kaynağı nasıl bireysel ve ulusal ekonomik gelişimimiz için kullanabiliriz? Açık Kaynak iş modelleri ve Açık Kaynak Pragmatizmi

Seminer ücretsizdir, herkesi bekliyoruz.

Görüşler

0
Betelgeuse
Benzer bir seminer yakın bir zamanda İstanbulda da olacak mı?
0
gokhanozbulak
Bizim planladığımız bir etkinlik yok İstanbul için. Ama Emre Sokullu'yu Amerika'ya dönmeden yakalayabilirseniz eminim talebinizi geri çevirmeyecektir.
0
Betelgeuse
Türkiye'deki yazılım piyasasının hali malum. Piyasa'nın hemen hemen tamamı Microsoft firmasının peşine takılmış durumda, Bir kaç örnek dışında özgür yazılım konularından haberi olan yazılım şirketi yok. İçlerinde en vizyon sahibi olanlarının vizyonu da .NET denen ortamdan ötesini göremiyor. Bu firmaların yöneticilerine yönelik aydınlatıcı seminerlere ihtiyaç var. Türkiye'deki işletmelerin büyük çoğunluğu KOBİ denen işletmeler ve bunların da özgür yazılımlar kullanmalarının önündeki en büyük engel kullandıkları ticari yazılımların windows üzerinde çalışması. Bu ticari yazılımları üreten yerli yazılım sektörüne yönelik bir etkinlik de henüz göremedim.
0
parahat
:) acaba bunları yazarken hakia'nın da .NET ile geliştirdiğini biliyor muydunuz?
0
FZ
:)
0
emresokullu
.NET != !open source
0
FZ
Ama bazıları = doğuştan fanatik

;-)
0
Betelgeuse
.NET ile open source projeler gelişitirilebilir ama .NET'in çalıştığı platform open source olmadıktan sonra bunun ne faydası var? Geliştirilen uygulamalar open source olsa bile windows işletim sisteminde çalışmak zorunda kalacaksa nasıl olacak? Bilmediğimden soruyorum...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux Seminerleri

hcg

20-21 Mayıs tarihlerinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux seminerleri yapılacaktır.

20 Mayıs 2010 Perşembe
10:00-12:00 Linux nedir? Yenir mi?
13:00-14:15 Pardus Masaüstü Kullanımı
14:30-16:00 Pardus Uzman Kullanım
16:15-17:00 Pardus Geliştirilmesi

21 Mayıs 2010 Cuma
10:00-12:00 Linux Sunucu Dünyası
13:00-14:30 Özelleşmiş Sunucu Dağıtımları: SME Server, Openfiler, IPCop
15:00-16:00 CentOS Sunucu Kullanımı
16:15-17:00 Özgür Web Uygulamaları

Konuşmacılar: Doruk Fişek, Türker Sezer
Yer: Atatürk Konferans Salonu

Ayrıntılı Bilgi:
Selcan Ağbaht (selcan.selcan@gmail.com)
Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kılıçoğlu (oguz@mku.edu.tr)

Bilgi Güvenliği Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün seminerleri devam ediyor.

Bugün (Pazartesi) akşam 18:30'da, Kuştepe kampüsündeki akademik kurul odasında verilecek olan seminerin konusu : Bilgi Güvenliği. Seminer, Computer Associates Türkiye Genel Müdürü Hakan Turgut tarafından verilecek, ilgililere duyurulur.

Bilgisayar Bilimleri bölümünün ana sayfasına bakacak olan arkadaşlar Mayıs haftasının ilk haftasonunun Turing Haftasonu olarak ele alınarak konu ile ilgili yurtdışından gelecek olan araştırmacıların verecekleri seminerler dizisinin de haberini okuyabilirler. Süreç içinde konu ile ilgili gelişmelerden fazlamesai.net üyelerini haberdar edeceğim.

Linux Semineri : PostgreSQL ve JBoss ile Java Kurumsal Çözümler

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da 3 Nisan Cumartesi günü bir seminer düzenliyor. Java dili ile kullanılan JBoss uygulama sunucusu ve PostgreSQL veritabanı sunucusunun beraber kurumlara sunduğu çözümlerin anlatılacağı seminer saat 15:00'te başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Eskişehir´de Linux Seminerleri Başladı!

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu kez Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı linux seminerleri büyük bir katılımla başladı. 200 kişilik salonun tamamını dolduran linux severler, iki gün sürecek olan etkinliğe büyük ilgi gösteriyor. Etkinlik aynı zamanda Osmangazi Üniversitesi tarafından bu adreste canlı olarak internetten yayınlanıyor.

Linux Semineri : Etkin Bir Saldırı Tespit Sistemi Yapımı ve Snort 2.0

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 5 Temmuz Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Seminerde, ağ tabanlı bir saldırı tespit sistemi (IDS) yaratırken göz önüne alınması gereken noktalar, yüksek performans için kullanılması gereken yöntem ve algoritmalar, kural tanımlarındaki incelikler, Snort 2.0'daki yeni özellikler değerlendirilerek anlatılacak. Seminer saat 15:00'te başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-