SCO Dünyaya karşı!

0
sundance
SCO'nun Linux kodunun içinde binlerce satırlık Unix kodu olduğuna dair iddiası, 18 Ağustos'da yaptığı sunumla yeni bir boyut kazandı.

Eric Raymond'un konu hakkındaki detaylı analizi, enteresan meselelere değiniyor okumakta fayda var;
1)Alıntı yapılan kod i386 mimarisine değil, ia64 portuna ait
2)IBM'den değil SGI'dan gelmiş
3)2.4.19'da kernele girmiş 2.5'de çıkartılmış

Görüşler

0
cayfer
Etkileyici analizler....
SCO avukatlari ve onlara destek veren teknik kadro cuvallamisa benziyor. Yukarida sozu edilen yazida sozu edilen bir baska analizde [www.lemis.com] de aslinda SCO'nun BSD kodunu kullandigi ve daha vahimi lisans kurallarina uymayarak telif haklariyla ilgili notlari cikardigini iddia ediyor.
samba ekibinin bildirisi de ilgincti.. "madem GPL kanuna aykiri o zaman SCO samba yazilimini dagitimindan cikarsin" diye biten bir bildiriydi. sanirim bildiri samba sitelerinde var.
Daha da ilginci : uzun suredir (2 saat falan, 23 agustos 2003, aksam 20:30 sularinda) www.sco.com, www.caldera.com, www.sco.de, www.sco.it, www2.sco.com sitelerinin calismadigi... dukkani kapatip gitmisler gibi bir hali var... :)

tr karakterler icin ozur dilerim, kullandigim bilgisayarda tr yok!
0
Nightwalker
Bu konunun yasal boyutu hakkında da buraya [www.osdl.org] bakabilirsiniz. SCO nasıl olup bu kadar aptalca bir eyleme girişti anlamak mümkün değil. Ama aşırı para hırsı insanı böyle maymun edebiliyor işte.
0
julyano
SCO WEB SİTESİNE 3 GÜNLÜK SALDIRI
Hafta sonu SCO grubun websitesi dağıtılmış servis reddi saldırısına maruz kaldı. SCO'nun Linux ve açık kod camiasına yönelik suçlamaları sebebiyle yapıldığı düşünülen saldırılar Cuma gecesinden itibaren SCO'nun web sitesine girişi engelledi.
Cuma gecesinden Pazartesi sabahına kadar erişilemeyen web sitesi şuan çalışıyor. SCO yetkilileri saldırının kaynağını bilmediklerini açıkladı.
Yetkili olmayan bir açık kod sözcüsü newsforge sitesine gönderdiği bir yazıda bu saldırının SCO 'nun açık kod camiasını suçlayan tavırları ve açtığı davalar sebebiyle olduğunu söyledi.
Ayrıca güvenlik danışmanları bu tip bir saldırının Mayıs ayında da olduğunu ve SCO 'nun sistemlerindeki açıkları kapatmaktaki acizliğinden aynı tip saldırıların yeniden olabiliceğini, SCO OpenServer web sunucu yazılımın hala zayıflıklar içerdiğini açıkladı.

0
rs232
SCO nun siteleri 27.08.2003 13:38 itibariyle halen calismiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Çekirdeği 2.5.1 Beta Huzurlarınızda....

anonim

Linux çekirdek serisinden 2.5.1 beta indirip kullanmamız için hazır www.kernel.org.
Ne gibi değişiklikler mi var? Bilgi için buraya.
Linux fanatiklerine kolay gelsin...

Slackware 10.2 İçin Beta Testleri Başlıyor

selim

Slackware'in yöneticisi Patrick Volkerding'in sürüm dosyasında duyurduğuna göre Slackware 10.2 için beta testlerine başlanıyor. İçerisinde çok fazla yenilik ve güncelleme bulunmayacak. Sürüm dosyasındaki yazı şöyle:

Linux eğitimi kayıtları devam ediyor, Sertifikasyon sınavı 28 Haziran'da

butch

Bilgi Üniversitesi Open Source Enterprise Centre tarafından düzenlecek Linux Eğitimleri 1.Kuru 21 Haziran 2002 tarihine ertelendi. Yani katılmak için hala vaktiniz var :)

Sertifikasyon sınavı için de bugün itibariyle kayıtlar başladı. Sınava katılmak için herhangi bir ön şart yok. Linux bilgi ve becerinizi belgeleyecek olan, 28 Haziran tarihinde yapılacak sınava kayıt için bizimle iletişime geçin. Eğitim programı ve sınav içeriği hakkında bilgi için open.bilgi.edu.tr adresini mutlaka ziyaret edin.

Paylaşmak istediğim bir anı

cayfer

Dün akşam evde ilginç bir olay yaşadım: 14 yaşındaki küçük oğlum Murat sinirli bir şekilde odasından çıkıp "Yetti artık!" diye yanıma geldi. "Hayrola?" diyince "yarından başlayarak LINUX'a geçiyorum!" dedi. Nedenini sorunca "bu çakılmalardan, ikide bir reboot etmek zorunda kalmaktan ve virüslerden bıktım artık." yanıtını verdi. "Ama o zaman oyunlarını oynayamazsın" falan diyince "Abim benim sevdiğim oyunların hepsini halletmis, üstelik MSN, AIM hepsi varmış. MP3'ler için de çok iyi bir program varmış. Filim de seyrediliyormuş. Ödevlerimi de LINUX'un ofis programıyla yaparım" dedi ve makinasındaki önemli dosyalarını benim makinama yedeklemeye başladı. "Bi tek photoshop yokmuş, onu da kullanmayabilirim" diyince GIMP'ten söz ettim ve çok sevindi.

14 yaşında bir çocuk... Benden ve ağabeyinden etkilenmemiş olmasına olanak yok elbette ama hiç kimsenin zorlaması olmadan, bir akşam durup dururken odasından "Yeter artık..." diye fırlıyorsa MS ürünleriyle profesyonel iş yapmaya girişeceklerin bir kez daha düşünmesi gerekir gibime geliyor.

Microsoft´un Şubat 2001 Raporuna cevap yazıldı !

urxalit

Son yıllarda Microsoft'un Linux aleyhine çeşitli kampanyalarına şahit olmaktayız. Bu da göstermektedir Linux, Microsoft için çok ciddi bir rakip olmaktadır.

Bu çalışmamız özelde Microsoft Corporation'ın Şubat 2001 de yayınladığı rapora ve genelde tüm Microsoft iddialarına yanıt niteliğindedir. Bu nedenle cevaplar verilirken, Microsoft'un iddialarında kullandığı POS makineler ve perakende sektörü düşünülmüştür.